5 razloga zašto vaša krema za lice ne hidrira dovoljno

krema za lice

Znamo da smo nestrpljive, ali ipak želimo da vidimo brze rezultate sa našom negom. Ako na etiketi kreme ili seruma piše da bi trebalo da vidimo rezultate za nekoliko nedelja, obično postanemo nestrpljive. Najčešće okrivimo kremu za lice da “ne radi ništa”, iako stavljamo deblje i deblje slojeve, posebno tokom zimskih meseci. Posle nekoliko teglica i tuba sa različitim formulama, naša koža i dalje izgleda suvo, beživotno i mrtvo. Donosimo dobre vesti: postoje načini kako možete učiniti da krema za lice zaista “proradi” za vašu kožu!

Kako da krema “proradi” za vašu kožu?

#1: Pogrešno nanosite kremu

Prestanite da utrljavate i razvlačite kremu po koži. Ako kremu samo nanesete na lice i počnete da je trljate poput SPF-a, dermatolozi kažu da je to ključni razlog zašto krema za lice ne radi za vas. Probajte za promenu da utapkavate kremu u kožu. Ova akcija pojačava pritisak i toplotu, oba elementa koja čine da vam se skincare proizvod bolje upije. Tapkanje kozmetike se posebno koristi u Aziji. Takođe, kremu nanesite odmah posle seruma, dok je koža još vlažna.

Povezano: “Tapping” – japanski metod nanošenja proizvoda za negu lica

krema za lice

#2: Ne pilingujete dovoljno kožu lica

Skupljanje odumrlih ćelija kože tokom vremena ne dozvoljava proizvodima da prodru kroz njenu barijeru. Zato redovno radite piling kože lica, a dermatolozi preporučuju da to bude hemijski ili enzimski piling, pre nego fizički. Barem 2x nedeljno nanesite na kožu tonik na bazi AHA ili BHA kiselina kako biste kožu oslobodili naslaga odumrlih ćelija.

Naš predlog je Skinology AHA 5% tonik sa voćnim kiselinama.

#3: Ne gledate sastojke kreme

Kada birate kremu za hidrataciju kože, “lovite” sastojke poput hijaluronske kiseline, ceramida, glicerina, natrijum-hijaluronata, jer oni stvaraju rezervoar hidratacije u koži. Iste sastojke potražite i u serumima, tako da dobijete duplo hidriranu kožu.

#4: Ne koristite pravu formulu za vaš tip kože

Kao što već sigurno znate, ako imate masnu kožu, trebalo bi da izbegnete guste, masne i teške kreme, jer mogu učiniti kožu imunom na njen efekat. Preterana upotreba masnih krema čini kožu jako zavisnom od njih, jer preterana masnoća može ugušiti  kožu. Zato, ukoliko je vaša koža kombinovana ili masna, birajte lagane, gelaste, oil-free kreme. Za kombinovanu kožu, dermatolozi preporučuju kombinaciju dve kreme: gelastu kremu za T zonu, i bogatiju kremu za obraze.

krema za lice

#5: Niste dosledni u korišćenju

Poslednja stavka, ali ne i najmanje važna, jeste da morate biti redovne sa hidratacijom svakog dana. Osim toga, krema za lice će najbolje rezultate dati u kombinaciji sa efikasnim čistačem, tonerom i drugim tretmanima, poput seruma i esencija. Budite uporne sa rutinom hidratacije. Ako se pitate zašto je vaša krema neefikasna, odgovore možete potražiti u ovom našem tekstu.

Pročitajte još i: 5 znakova da vam krema za lice ne odgovara

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!