4 saveta kako da prekrijete kesice ispod očiju šminkom

kesice ispod očiju 

Vrećice ispod očiju su uobičajena, ali dosadna briga koja se može pojaviti čak i kada ste dali prioritet svom lepom spavanju. Kada primetite tu nadutost, vaš prvi instinkt je verovatno da konsultujete Google za savet kako da se rešite kesa ispod očiju. Problem: Za mnoge su ove kesice genetske – što znači da ne možete ništa učiniti da ih u potpunosti eliminišete. Ciljana nega kože i strateška upotreba šminke ispod očiju, međutim, mogu pomoći. Unapred ćemo pregledati neke od uobičajenih uzroka kesica i nadutosti i ponuditi savete kako da sakrijete podočnjake za svežiji, mladalačkiji izgled.

Šta uzrokuje kesice ispod očiju?

Prema klinici Mayo, postoji nekoliko stvari koje mogu doprineti nastanku kesica ispod očiju. Vaša genetika, kao što je pomenuto, jedan je od najvećih faktora: ako se u vašoj porodici pojavljuju podočnjaci, velike su šanse da ćete ih u nekom trenutku takođe razviti. Takođe je uobičajeno da se sa godinama razvijaju podočnjaci, jer mišići i tkiva koja podržavaju vaše očne kapke mogu oslabiti, dajući vašem području ispod očiju opušten izgled. Drugi mogući faktori uključuju nedostatak sna, konzumiranje puno soli i alergije. Svi ovi stresori mogu dovesti do zadržavanja tečnosti, dajući vašem licu i očima natečen, umoran izgled.

 kesice ispod očiju 

Kako sakriti kesice ispod očiju šminkom u 4 koraka?

Iako je najbolji način da se rešite kesa ispod očiju da sprečite njihovo pojavljivanje, to nije uvek moguće. Srećom, ne morate da počnete da ležete u 20:00. ili odustanite od omiljenih slanih grickalica kako biste postigli svetliji, budniji izgled. Ako se pitate kako da sakrijete kese ispod očiju, nastavite da čitate: delimo naše najbolje savete i tehnike unapred.

Korak 1: Nanesite hidratantni serum za oči

Uklanjanje nadutosti sa očiju pre nanošenja šminke može pomoći da se šminka nastavi glatko i da privremeno smanji natečenost za svetliji, budniji izgled. Preporučujemo uklanjanje nadutosti serumom za oči dizajniranim posebno za tu svrhu. Birajte serume formulisane sa kofeinom i hijaluronskom kiselinom i pomaže u uklanjanju nadimanja, osvetljavanju i hidrataciji područja oko očiju.

Korak 2. Koristite korektor u pravoj boji

Podočnjaci i kesice često idu ruku pod ruku. Ako imate podočnjake, razmislite o upotrebi korektora boje pre nanošenja korektora. Ovi tonirani proizvodi dolaze u nizu nijansi i pomažu da se neutrališe izgled promene boje — što u mnogim slučajevima znači da možete koristiti manje korektora. Što se tiče nijanse koje ćete koristiti, zavisi od tona vaše kože. Oni sa svetlijom kožom imaju tendenciju da imaju tamne krugove plavičastog tona, koji se mogu neutralisati pomoću korektora žute ili breskve boje. Ako imate tamniju kožu i tamne krugove više ljubičaste boje, razmislite o tome da posegnete za dubljim korektorom boje narandžaste ili kajsije. Imajte na umu da sa korektorom boja, malo ide daleko: u mnogim slučajevima, jedna tačka je više nego dovoljna da pomogne da se poništi vidljiva promena boje.

 kesice ispod očiju 

Korak 3: Nanesite hidratantni korektor

Vodič o tome kako sakriti vrećice za oči ne bi bio potpun bez korektora. Ali kada je u pitanju prikrivanje nadutosti ili podočnjaka, manje je često više. Jaka upotreba može dovesti do toga da se vaš korektor slegne u fine linije, naglašavajući područje koje pokušavate da prikrijete. Nanesite formulu koja se može izgraditi na područje ispod očiju i pomešajte je prstima, sunđerom za šminkanje ili četkom za sjajnije oči.

Korak 4: Setujte sve sa puderom za glatku završnicu

Pošto su vrećice ispod očiju često teksturirane (mislite na suvoću i fine bore), deo cilja njihovog prikrivanja je da se minimizira tekstura kako bi se lažniji izgled. Tekstura se može poboljšati suvoćom, ali se može pogoršati previše blistavim prahom ili presuvim korektorom. Da biste to sprečili, a da ne izazovete višak suvoće, nanesite malo pudera na područje mekanom četkom da biste postavili korektor i malo matirali završni sloj.

Pročitajte još i – Pokrijte podočnjake kao šminker

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!