Da li pravilno koristite kozmetičke proizvode?

By  |  6 Comments

Novi kozmetički proizvodi, ko što su BB krema ili kavijar lak za nokte, pojavljuju se gotovo svakodnevno, pa se konstantno upoznajemo sa njihovim korišćenjem i pravilnom upotrebom. Šta je svrha upotrebe kozmetičkih proizvoda ako ih ne koristimo pravilno?

Povećajte učinak šminke i šminkanja, nege kose i kože

Pogledajte da li ste koristili ove kozmetičke proizvode na pravi način i tako iskoristili njihov maksimum doprinoseći vašoj lepoti.

1. Maskara. Kada izaberete maskaru koja najviše odgovara vašim trepavicama potrebno je da je pravilno nanesete da bi postigla pravi efekat. Postavite četkicu horizontalno u odnosu na koren trepaviva i cik-cak pokretima nanosite maskaru do sredine trepavica a zatim povucite “na gore” do vrha trepavica.

2. Podloga. Pre nanošenja podloge nanesite hidratantnu kremu za lice. Podlogu ili tečni puder uvek nanosite od sredine lica ka spolja i dobro izblendujte. Na taj način ćete izbeći da imate liniju duž vilice koja odaje da imate puder.

3. Rumenilo. Naše mame i bake često su nam pokazivale da se rumenilo nanosi duz obraza sve do kose. To izgleda jako neprirodno. Zapravo, rumenilo se nanosi na obraze i to tako što se nasmejete i samo na mesto koje se samo istakne.

Mat rumenilo u kamenu Pink Grapefruit vašim obrazima daće bogat, ali prirodan izgled.

fdf

Za više informacija, kliknite na sliku!

4. Ajlajner. Kada koristite eyeliner oči mogu izgledati krupnije ili zatvorenije, zavisno od toga kako ga nanesete. Da bi izgledale krupnije, ajlajner duž donje linije kapka nanesite samo na dve trećine kapka, a na preostalu trećinu nanesite belu olovku za oči ili svetliju senku za oči.

5. Obrve. Deblje obrve jesu aktuelne i čine da izgledamo mlađe, ali tu treba voditi računa da olovka ili senka za obrve ne budu previše tamne. Najbolje je izabrati one koje su 2 nijanse svetlije od prirodne boje vaših obrva. Na taj način kad popunite obrve, one će izgledati prirodno, a ne kao da su nalepljene.

6. UV zaštita. Krema za lice mora da ima zaštitni faktor, ali da bi ona imala puno dejstvo, potrebno je da je nanesete bar 20 minuta pre izlaganja suncu i da je ponovo nanosite na svaka 2 sata ukoliko ste stalno napolju. Samo tako ste zaista zaštićeni.

7. Parfem. Najbolje ga je naneti na pulsne tačke jer su tu krvni sudovi najbliži koži pa parfem najduže traje i najviše se oseća. Prsnite na ručne zglobove, iza ušiju, na uutrašnji deo lakta ili kolena.

8. Uvijač za trepavice. Nikada ga ne koristite preko maskare, jer može doći do kidanja trepavica. Uvijajte ih samo dok su čiste. Za dodatan efekat uvijanja zagrejte uvijač 30 sekundi fenom, toplota će dodatno prelomiti trepavice i one će duže zadržati taj oblik (kao figaro na kosi).

9. Igle i šnale za punđu. Da bi vam punđa dugo trajala potrebno je da igle ili šnale čvrto drže. Kosa, posebno ako je ravna ili teška, izvlači se i frizura se raspadne. Iglu ili šnalu naprskajte lakom za kosu, na taj način ćete osigurati duže trajanje frizure.

Naša preporuka su ComAir ukosnice koje dođu u pakovanju od 24 komada!

Untitled

Za više informacija, kliknite na sliku!

10. Kristali i kapi za kosu. Ove kapi se koriste za revitalizaciju oštećene kose ali su na uljanoj bazi i zato ne bi trebalo da koristite toplotne alate (presa, figaro) ako ste ih naneli na kosu, jer pri direktnom dejstvu toplote kapi pojačavaju oštećenje i isušivanje kose.

Iskoristite pun potencijal kozmetike i kozmetičkih preparata. Kupujemo ih da bismo bile negovane i da bi naša lepota još više došla do izražaja. Zašto da onda u potpunosti ne iskoristimo ono što plaćamo.

6 Comments

  1. Pingback: 10 Nemojte u lepoti i kozmetici | Lepota | Kozmetika | Lepotica.rs

  2. Pingback: Obavezno čitajte rok upotrebe kozmetike koji ukoristite | Lepotica.rs

  3. Pingback: Napravi kod kuće piling za lice | Lice | Nega | Koža | Maska | Lepotica.rs

  4. Pingback: Koji dezadorans koristite? Derma Zero Neutro Roberts | Lepotica.rs

  5. Pingback: 5 odličnih kozmetičkih proizvoda ispod 500 dinara | Lepotica.rs

  6. Pingback: Upotreba placente u kozmetici | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!