Ovo su osnovni skincare proizvodi koji su potrebni svakoj rutini nege!

nega lica

Sa mnoštvom skincare proizvoda koji doleću na police parfimerija svakog dana, nekada može postati teško da odlučite bez kojih proizovda ne možete da živite. U nastavku smo zaokružili za vas pregled najosnovnijih svakodnevnih proizvoda za negu lica, plus nekoliko dodatnih koraka koji se sprovode jednom ili dvaput nedeljno. Pravi beauty minimalizam koji zaista radi posao!

Ovi proizvodi za negu trebaju baš svakoj ženi!

Korak #1: Čistač lica

Ako postoji jedan korak koji nikako ne smete da preskočite – to je čišćenje lica! Ako se redovno šminkate, predlažemo vam da isprobate sve čari “double-cleansing” metode! Ovo je omiljeni K-Beauty ritual, koji nam stiže iz Koreje, a fantastično čisti i skida šminku! Na ovaj način ćete biti sigurni da ste uklonili sve nečistoće, šminku, sebum i bakterije koje zapušavaju pore.

Najpre na lice utrljajte ulje za čišćenje i nežno otopite šminku. Isperite vodom i potom nanesite gelasti ili penasti čistač lica koji će ukloniti baš sve što je preostalo. Ovakvo temeljno čišćenje savetujemo onim danima kada nosite šminku ili SPF faktor, dok ujutru možete koristiti samo gel ili penu.

Povezano: “Double-cleanse” – duplo čišćenje kože za savršen ten

nega lica

Korak #2: Tonik

Toniranje je takođe još jedan integralni korak svake dobre rutine nege lica. Najpre, tonik će vam pomoći da pokupite eventualne zaostale nečistoće, a i hlor i minerale iz tvrde vode, koji su završili na vašoj koži. Većina tonika ima alkalnu osnovnu, kako bi izbalansirao pH kože. Tonik će zategnuti pore, time smanjujući upijanj sredinskih zagađenja.

Naša preporuka je Skinology ALOE VERA tonik za lice, normalnu i kombinovanu kožu ili HIJALURON tonik za suvu i zrelu kožu.

Korak #3: Hidratantna krema

Svako zna da je krema za hidrataciju lica esencijalni korak, ali mnogo ljudi ne shvata da je podjednako važno znati odabrati onu idealnu za nas. To jest – pronaći idealnu formulu, koja neće zamastiti površinu kože. Mnoge osobe sa masnom kožim smatraju da im krema za lice nije potrebna – a time prave kardinalnu grešku, jer dehidrirana koža kompenzuje nedostatak masnoće preteranim lučenjem sebuma.

Povezano: Kako odabrati kremu za lice prema tipu kože?

nega lica

Korak #4: SPF krema za dan

Verujemo da niste baš revnosni kada je reč o nošenje SPF zaštitnog faktora za lice, ali šta bi bilo kada bismo vam rekli da je 90% starenja kože pod vašom kontrolom i u direktnoj vezi sa izlaganjem suncu. Moćni UVA i UVB zraci daju kao rezultat starenja kože, fine linije, bore i pigmentacije, a u ekstremnom slučaju i rak kože. Zato je pravovremena SPF zaštita ključna! Potražite SPF kreme sa faktorom 30 i više.

Nedeljni dodaci

Piling kože

Tanka je linija između preteranog pilinga kože i nedovoljnog. Predlažemo da kožu pilingujete dva puta nedeljno, uz pomoć AHA kiselina, ili nekog drugog kućnog hemijskog eksfolijatora. Ipak, ako imate suvu ili osetljivu kožu, preporučujemo vam sastojke poput salicilne i mlečne kiseline.

nega lica

Maska za lice

Navika stavljanja maske na nedeljnom nivou će odvesti vašu rutinu neg ena drugi nivo. Maske će joj dati tu dodatnu dozu nutrijenata koji će ciljati na specifičan problem kože. Ako imate suvu ili osetljivu kožu, potražite masku koja hidrira i regeneriše kožu, poput sheet ili jelly maske pune sastojaka poput kamilice, hijalurona, CICA biljek itd. Ako imate masniju kožu, maske sa glinom čine čuda za ovaj tip kože.

Mi vam predlažemo Skinology ALOE VERA gel masku za lice, koja hladi, hidrira i osvežava kožu.

alie vera

Eto – uz samo nekoliko skincare proizvoda i vi možete voditi brigu o vašem lice, a da novčanik ne pati!

Pročitajte još i: Pravilna nega lica – Dnevni, nedelni i mesečni rituali

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!