5 razloga zašto je vašoj koži potrebna hidratacija

hidratacija kože

Koža jenajveći organ koji imamo, i prva linija odbrane, koja deluje kao zaštitna barijera, koja nas čuva od štetnih bakterija i iritanasa. Ipak, koža može postati oštećena, usled agresora iz spoljašnje sredine, poput UV zraka i polucije, a čak i onih iznutra – poput stresa. Najbolji načion da osigurate da koža bude zdrava jeste da je dobro hidrirate. Voda je život, i osim toga što je bitna za naš opstanak, pojednako je važna za normalno funkcionisanje ćelija kože. Zato vam u nastavku otkrivmao čak 5 razloga zašto morate redovno hidrirati koži lica, ali i tela!

Zašto je hidratacija kože važna?

#1: Hidratacija čini kožu jakom

Kada je koža dobro hidrirana, ona je jaka i otporna, što znači da će bolje odoleti uticaju spoljašnjih agresora, poput poluacije i UV zraka. Jača zaštitn barijera čini da se vlažnost iz kože zadrži, a da se loše stvari odbace. Tako će koža ostati zdrava i u tip-top formi!

#2: Hidratacija čini kožu mladolikom

Osim SPF kreme, koja štiti kožu od UV zraka, sledeći najbolji korak da koža izgleda mlađe, jeste da redovno koristite hidrirajući serum i kremu, posebno one koji sadrže hijaluronsku kiseliu. Ona je izuzetno važna supstanca, koja se prirodno proizvodi u našim telima. Ovaj maleni molekul ima sposobnost da zadrži do 1000 puta više vode, od svoje težine i i esencijalan je za održavanje kože hidriranom i blistavom.

Naša preporuka je Skinology Hyaluron serum za lice, idealan za laganu hidrataciju, ispod dnevne kreme.

hijaluronski serum

#3: Hidratacija čini okoloočnu regiju svetlom

Da li ste znali da je koža oko očiju do nekoliko puta tanja od one na ostatku lica? Zato je okoloočna regija izuzetno delikatna i nežna. Ali to isto znači da se tamni krvi sudovi i pigmentacija od UV zraka, lako vide, i tako nastaju neželjeni tamni krugovi oko očiju. Ipak, kada je koža dobro hidrirana, ona postaje punija i jedrija, što znači da blago “napumpa” okoloočnu regiju, čineći je svetlijom i odmornijom.

#4: Hidratacija čini da koža blista

Vlaga unutar kože čini kožu glatkom i jedrom, a kada je koža glatka, ona prirodno deluje blistavija. To je zato što se svetlo bolje reflekuje o površine koje su glatke, nego o one koje su neujednačene, grube i suve, što na kraju daje izgled umorne kože. Isprobajte korejski “7 skin” trend – koji se zasniva na višeslojnoj hidrataciji kože, koja zauzvrat daje glatku i blistavu kožu poput stakla.

Povezano: “7 skin” korejska metoda nege kože za TOP hidrataciju

hidratacija kože

#5: Hidratacija čini kožu čistom

Da li ste ikada primetili da dehidrirana koža izgleda beživotno? To je zato što joj nedostaje vode u slojevima. Kada koža “oseti” da joj nedostaje vlaga, ona proizvodi više sebuma, kako bi kompenzovala, to, što rezultira zapušenim porama i upalama. Kako biste povratili kožu u zdrav balans, dobra hidrirajuća krema je neophodna. Čak je i masnoj koži potrebna hidratacija – samo odaberite laganu, gelastu kremu.

Naš predlog je Skinology Hidratantna GEL krema za lice.

gel krema za masnu kožu

Pročitajte još i: Promene sa kožom tokom izolacije – kako da ih sanirate?

error: Content is protected !!