5 načina kako možete izvući maksimum iz omiljenog seruma za lice

serum za lice

Kada se pravilno koristi, kvalitetan serum može biti “sveti gral” vaše skincare rutine. Njegova gelasta ili vodenasta tekstura dozvoljava visokim koncentrancijama sastojaka da se upiju unutar kože, za maksimalni efekat. Ovo čini serum najvažnijim proizvodom vaše skincare rutine, jer uspešno može rešiti probleme kože poput tonusa, starenja, flekica, tena i dr. Korišćenje seruma ne deluje komplikovano, ali sigurni smo da ga čak i vi ne nanosite pravilno, u svakoj situaciji. Zato vam donosimo 5 saveta eksperata kako da izvučete maksimum iz vašeg omiljenog seruma za lice!

Šta je tačno serum za lice?

Serume posmatrajte kao suplemente za kožu! Sa laganom teksturom i malenom molekularnom teksturom, oni su kreirani da “isporuče” visoku koncentraciju specifičnih aktivnih sastojaka unutar kože. To im dopušta da “sprovedu” moćne nutrijente ili hidratore poput hijaluronske kiseline, peptida, vitamina ili glikolne kiseline unutar dubljih slojeva kože. Na taj način, serum počinje sa svojim efektom kada ga tek nanesete.

serum za lice

Kako da povećate efikasnost seruma za lice?

#1: Serum uvek nanosite na očišćeno lice

Ukoliko serum nanesete na neumiveno lice, aktivni sastojci će se “zalepiti” za prljavštinu, sebum i odumrle ćelije kože, zato je važno da temeljno očistite lice pre nanošenja seruma. Uvek koristite mlaku vodu za umivanje, jer vrela voda čini da se koža “znoji” što sprečava upijanje seruma, a hladna voda skuplja pore, čime se blokira delovanje seruma. Pored vode, obavezan je proizvod za čišćenje, poput gela ili pene, koji će ukloniti sve nečistoće iz pora.

#2: Nanosite serum na vlažnu kožu

Vlažna koža je oko 10 puta propustljivija nego suva koža, zato serum uvek nanosite na vlažnu kožu posle čišćenja ili poprskajte kožu termalnom vodom ili tonikom, za brzo upijanje. Utisnite serum otvorenim dlanom, umesto vrhovima prstiju, kako biste “oslobodili” aktivne sastojke.

Povezano: Serumi za lice – 6 mitova u koje i dalje verujete

serum za lice

#3: Manje je više

Serumi su super-koncentrovani. Kako biste maksimalno iskoristili serum, nanesite samo nekoliko kapi ili veliku kapljicu, ne veću od zrna graška, koju ćete utrljati u lice. Sve više od toga je bacanje proizvoda.

#4: Sačekajte pre nanošenja kreme

Serumi nisu hidratori – njima je potreban “kaputić” odozgo, u vidu dnevne ili noćne kreme. Kako biste dozvolili serumima da se u potpunosti upiju, nanesite ih i sačekajte 5 minuta pre hidratacije. Dobro formulisani serumi se brzo upiju i “nestaju” unutar kože.

#5: Nanosite ih slojevito

Kako biste koži pružili “koktel” skincare sastojaka, ne libite se da kombinujete 2 seruma u istoj rutini! Hijaluronska kiselina + peptidi, vitamin C + ferulična kiselina, salicilna kiselina + niacianamid – ovo su kombinacije koje će vaša koža obožavati. Samo sačekajte da se prethodni serum upije, pre nego što nanesete novi serum odozgo. Ne kombinujte više od 2 seruma u jednoj rutini, jer koža neće moći upiti više.

serum za lice

Pročitajte još i: Zašto se neki serumi pakuju u bočice od tamnog stakla?

error: Content is protected !!