Otkrivamo: Zašto se neki serumi pakuju u bočice od tamnog stakla?

Kada se radi o skincare proizvodima, pakovanje igra veliku ulogu u korisničkom iskustvu – da li je u pitnaju teglica, pipeta ili pakovanje na pumpicu. Verovatno ste primetili da se određeni serumi za lice pakuju u bočice od tamnog stakla, dok su neki u providnim. Postoji specifičan razlog za ovo, a ukoliko ste pitali zašto je to tako – u nastavku donosimo odgovore!

Tamna bočica = čuvanje formule

Serumi za lice koji se pakuju u bočice od tamnog stakla sadrže moćne antioksidante, poput vitamina C, E i ferulične kiseline. Ovi sastojci mogu biti idealni za one koji se bore protiv vidljivih znakova starenja, ali su veoma osetljivi na raspadanje usled svetla i kiseonika. Tamno pakovanje štiti serum od degradacije sastojaka seruma, kada su izloženi svetlu.

Dok je tamno staklo prva linija odbrane seruma od sunčevih zraka, način na koji čuvate bočicu je takođe važan. Ova praksa će produžiti njihovo trajanje. Zato se preporučuje da se seerumi sa antioksidantima čuvaju na tamnom, mračnom mestu. Dakle, sunčani prozor i kupatilo puno vlage nikako nisu dobar izbor za serume sa vitaminom C!

Povezano: Da li vaš serum sa vitaminom C radi? Isprobajte ovaj trik sa jabukom i proverite!

Kako da znam da se moj serum nije pokvario?

Ako niste sigurne da li je vaš serum sa antioksidantima i dalje za upotrebu, ispratite ovaj savet: pažljivo pogledajte boju i onjušite miris seruma. Boja bi trebalo da bude prozirna, svetlo žuta ili šampanj. Ako otvorite novu bočicu, a boja seruma sa vitaminom C je smeđa ili potamni tokom vremena, to znači da je preparat već oksidisao i minimalno je efikasan. Ako otvorite bočicu, i osetite kiseo ili užegao miris, bacite bočicu odmah.

Pročitajte još i: Koji je rok trajanja svakog kozmetičkog proizvoda?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!