Mali trikovi za savršen kućni manikir

Prelep izgled, zahteva i perfektno nalakirane nokte. Za savršen manikir, ne trebate potrošiti gomilu vremena i novca u kozmetičkom salonu. Lepotica.rs će podeliti sa našim čitateljkama neverovatne trikove kada je u pitanju kućni manikir.

Pripreme za kućni manikir:

Isturpijajte nokte

Pre uklanjanja starog laka sa noktiju, prvo isturpijajte nokte. Neka vaši nokti budu suvi prilikom turpijanja, u suprotnom su podložni lomljenju. Lak koji imate na noktima prilikom turpijanja pruža dodatnu snagu noktima koji su skloni lomljenju, ali i omogućava da lakše uočite razlike u dužini i obliku noktiju. Ako imate osetljive nokte, ovalni oblik noktiju je bolji izbor za vas od četvrtastih noktiju, jer imaju manje ivice i uglove, ne podstiču lomljenje i pri tom su elegantni.

turpijanje

Uklonite greške

Prilikom kućnog manikira verovatno vam se desilo da ste naneli lak i na zanoktice. Da biste izbegli ove neprijatnosti, iskoristite nokat palca da pažljivo očistite višak laka sa zanoktica bez oštećenja površine nokta. Nokti imaju tanku ivicu savršenu za sitne i precizne detalje prilikom kućnog manikira. Ako razmažete lak na noktima prilikom manikira, ne morate krenuti ispočetka. Iskoristite štapiće za uši namočene u aceton da uklonite lak sa razmazanog nokta.

[adsense_inserter id=”12825″]

Sušenje laka za nokte

U tri kratka poteza nanesite lak na nokte (s obe strane nokta i preko vrha). Prilikom kućnog manikira uvek prvo nanesite lak na dominantnu ruku i to od malog prsta do palca. Pre nanošenja drugog sloja laka na nokte, sačekajte da prethodni sloj bude potpuno suv. Idealno vreme za sušenje laka između primene sledećeg sloja je četiri minute. Proverite da li se lak osušio nežnim prislanjanjem donje usne na nokat koji tom prilikom ne sme biti lepljiv ili hladan.

susenje laka za nokte

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!