Pravilna skincare rutina kada nosite SPF kremu izgleda ovako!

spf krema

SPF krema je najbolji anti-age proizvod koji imate u kolekciji – to odgovorno tvrdimo! Ona štiti kožu od UVA zraka, a time sprečava preuranjene znakove starenja, poput bora, fleka, pigmentacija, i dehidratacije. UVA zraci prodiru kroz sve slojeve kože, i negativno utiču na kolagena i elastična vlakna. Zato je SPF krema vaša najsigurnija karta za mladoliku kožu koja izgleda sveže i negovano. Ali, nije lako uklopiti kremu za lice sa zaštitnim faktorom u već opsežnu rutinu nege i šminke. Zato vam u nastavku donosimo savršenu SPF rutinu za vas!

Savršena jutarnja rutina nege izgleda ovako!

Korak #1: Čišćenje kože

Pre nego što počnete sa nanošenjem bilo kakvih skincare proizvoda, neophodno je da očistite lice. Pošto se SPF krema nanosi u jutarnjoj rutini, možda smatrate da je dovoljno da se umijete samo vodom, čim ustanete. Ovo je pogrešno – tokom noći, koža luči više sebuma nego tokom dana, kao i nusprodukte metabolizma kože. Na licu se nalaze i ostaci prethodne noćne nege – zato je krucijalno da jutro započnete blagom penom ili gelom za umivanje, kako biste pripremile kožu za dalju negu.

umivanje lica

Korak #2: Tonik

Savremeni tonici su puni nežnih, hidrirajućih sastojaka, koje će koža momentalno popiti kada ga nanesete na kožu. Birajte tonike koje sadrže sastojke poput aloe vere, glicerina, hijaluronske kiseline, ekstrakata biljaka, vitamina C, niacinamida itd. Tonici sa voćnim kiselinama nisu namenjeni da se koriste tokom prepodneva, već samo kao deo večernje nege.

Korak #3: Serum sa vitaminom C

Serum je nezamenljiv skincare proizvod, koji sadrži visok nivo aktivnih sastojaka. Za jutarnju negu, vitamin C je nezamenljiv – zato vam predlažemo da baš on bude deo vaše SPF rutine prepodne. Vitamin C u kombinaciji sa UV filterima dodatno štiti kožu od sunčevih zraka i pruža joj antioksidativnu zaštitu.

Naš predlog je Skinology Vitamin C + hydrating complex serum.

vitamin c serum

Povezano: Vitamin C + SPF krema – moćni skincare duo koji vam je potreban ovog proleća

Korak #4: SPF krema

SPF krema je uvek poslednji korak u rutini nege kože – zamislite je kao zaštitni kaputić za vašu kožu. SPF krema ne prodire kroz kožu, već ostaje na njenoj površini, štiteći je od sunčevih zraka. Nanesite dovoljnu količinu SPF kreme kako biste imale potpunu zaštitu: istisnite kremu duž kažiprsta i srednjeg prsta – to je potrebna količina za lice, a količina istisnuta na tri prsta je dovoljna za lice i vrat (oko 1/2 kafene kašičice). Najmanji faktor koji bi trebalo da koristite jeste SPF 30.

Povezano: Da li mi je potreban SPF faktor, ako ga imam u puderu?

Da li ste bezbedni tokom celog dana sa SPF kremom?

Ne – nažalost, filteri iz SPF kreme počinju da se raspadaju i postaju manje efikasni, što vreme duže prolazi. Zato je najbolje obnavljati SPF kremu na svaka dva sata (a i češće, ako plivate ili se puno znojite). Krema sa nanosi najmanje 15-30 minuta PRE izlaska napolje, kako bi se upila, i filteri počeli da deluju. Kada se krema dovoljno upila, možete preći na nanošenje tečnog pudera ili tonirane kreme i nastaviti sa šminkanjem.

spf krema

Kako obnoviti SPF kremu ako nosite šminku?

Ovo ne bi trebalo da bude problem – nabavite SPF u spreju, posebno namenjen licu, kojim ćete lako poprskasti kožu lica i obnoviti zaštitu, kada nosite šminku. U ove svrhe može poslužiti i kameni puder sa SPF zaštitom, kojim ćete obnoviti šminku i faktor u jednom.

Pročitajte još i: 7 najvećih grešaka prilikom korišćenja kreme sa SPF faktorom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!