Vitamin C + SPF krema: Moćni skincare duo koji vam je potreban ovog proleća!

vitamin C

Redovno korišćenje SPF kreme svakog dana tokom godine je od velike važnosti – bez obira da li je sunce ili kiša, trening ili šetnja do posla. Dobra SPF krema je najbolja prevencija za maligna oboljenja kože, opekotine, fine linije i bore, pigmentacije i razgradnju kolagena. Ali kada uparite vašu omiljenu SPF kremu sa serumom sa vitaminom C – jednim od najboljih prirodnih antioksidanata, na taj način duplirate benefite ove skincare kombinacije! U nastavku vam otkrivamo zašto su vitamin C i SPF krema najmoćniji duo za negu kože ovog proleća i leta!

Vitamin C – superherojski sastojak

Svakodnevno nanošenje preparata na bazi vitamina C je jedan od najboljih načina da sprečite starenje kože, i njegove vidljive znake poput finih linija, bora i fleka. Vitamin C takođe ima moć posvetljivanja tena, za kožu koja izgleda ujednačeno i blistavo. To je moćan antioksidant, koji štiti kožu od štete koju nanose nestabilni molekuli slobodnih radikala. To su nespareni, i samim tim nestabilni molekuli kiseonika, koji traže druge atome kako bi se stabilisali. Oni se kače na bilo koje ćelije – a ćelije kože su najbolja meta za njih. Na taj način oštećuju ćeliju i započinju njen proces starenja.

Zato je serum sa vitaminom C odlična podloga za nanošenje SPF kreme ujutru, jer ovaj dvojac radi zajedno kako bi umanjio izglaganje slobodnim radikalima i UV zračenju tokom dana.

Povezano: Najbolji saveti za korišćenje seruma sa vitaminom C!

vitamin C

Zašto bi trebalo da koristite vitamin C i SPF kremu?

Kombinacija seruma za lice na bazi vitamina C i SPF kreme sa zaštitom širokog spektra (koja štiti od UVA i UVB zraka) se pokazala kao mnogo efikasnija za neutralisanje štete koju nanose sunčevi zraci, u odnosu na samo korišćenje SPF kreme. Ove kreme blokiraju svega 55% slobodnih radikala koje proizvode UV zraci. Korišećnje seruma sa 10% vitamina C ispod SPF kreme je pokazalo statističko smanjenje crvenila kože uzrokovano UVB zracima za 52% i smanjeno formiranje “sunburn” ćelija kože za 40-60%.

Drugim rečima – kada se vitamin C serum i SPF krema nanose zajedno, u istoj rutini (prvo serum, pa krema), njihovi benefiti se umnožavaju!

vitamin C

Kako da ih koristite u rutini nege?

Vitamin C serum je najbolje koristiti u jutarnjoj rutini nege – nakon umivanja i čišćenja lica, nanesite par kapi seruma sa vitaminom C na čisto i suvo lice. Nakon 15 minuta nanesite SPF kremu sa faktorom od bar 25. Nakon toga, sačekajte pola sata i možete izaći na otvoreno, jer jse vaša koža potpuno zaštićena ovim moćnim skincare duom!

Mi vam preporučujemo kombinaciju Skinology Vitamin C seruma i Hidratantne SPF 25 kreme za lice!

Pročitajte još i: ABC nege – zašto su ovi vitamini ključni za lepu kožu?

error: Content is protected !!