Pastelna šminka za proleće: Trikovi i saveti za kombinovanje

pastelne senke
Instagram/Printscreen

Baš kao cvetni dezen, ni pastelni tonovi nisu revolucionarni trend za proleće, ali predivno izgledaju na očima! Iako su senke u mint, lila i pink tonovima nešto što retko nosimo, modni dizajneri su nam pokazali kako se i ovi tonovi mogu lako i lepo kombinovati na očima. Ovaj trend se vraća svakog proleća na scenu, stoga nije loše da znate kako da i vi ponesete ove tonove na očima u svakodnevnom životu!

Kako da “radite” sa pastelnim senkama za oči?

Savet #1: Uvek nanesite prajmer ili korektor kao bazu

Pastelne senke su obično slabije pigmentacije i svetlije boje, tako da vam je prajmer za oči neophodan kao baza! U te svrhe možete iskoristiti i korektor u boji kože, koji ćete naneti na oči. Ako ste tamnijeg tena, pripazite na kombinovanje pastelnih senki i prajmera, jer često mogu izgledati sivo na očima.

Savet #2: Koristite različite nijanse da date dimenziju očima

Kako biste oko učinili konturisanim, koristite više različitih nijansi jedne iste pastelne boje – tako ćete uz pomoć gradijenta vizuelno konturisati oko i učiniti da šminka izgleda profesionalnije (a ne dečje, sa jednom nanetom nijansom).

Savet #3: Dodajte ajlajner za sexy look

Kako biste od nežnog romantičnog look-a napravile sexy varijantu za veče – samo dodajte mačkasti crni ajlajner i raskošan sloj maskare!

Savet #4: Ispratite krug boja za povezani look

Kada želite da napravite multikolor izgled, iskombinujte senke onim redosledom kao u krugu boja. Tako ćete dobiti povezan, kohezivni izgled poput duginih boja.

Savet #5: Napravite bold izgled uz oštre oblike

Ako volite da eksperimentišete sa šminkom, i dozvoljavate da make-up govori umesto vas – za bold izgled, nanesite senke u oštrim, blok oblicima, baš poput primera dole.

Savet #6: Ne plašite se da ih ukombinujete sa bojom odeće

Iako se je ovo pravilno od kojeg se generalno treba kloniti – kada je reč o pastelnim tonovima, slobodno možete uskladiti boju senke sa bojom pastelne haljine ili bluze.

Savet #7: Mogu i za večernje prilike

Kako biste pastelne senke učinili prigodnim i za večernju šminku – naglasite oblik očiju senkama, nanesite shimmer preko njih, ili koristite tamnije pastelne senke za dodatni glam efekat!

Pročitajte još i: Sveže, romantično i prirodno – 10 make-up trendova za proleće 2021!

error: Content is protected !!