5 saveta kako da koristite masku ukoliko vam se kosa brzo zamasti

maska za masnu kosu

Osobe sa masnom kosom znaju kako je to kada danas opereu kosu, a već sutra bi mogli ponovo. U tom slučaju, najčešće posežemo za šamponom protiv mašćenja, a negujuće proizvode ne možemo ni da zamislimo. Tu spada i maska za kosu. Ipak, izbegavanje maske za kosu je velika greška, čak i ako imate masno teme. Zato vam u nastavku donosimo najbolje savete za korišćenje maske ako vam se kosa brzo zamasti.

Ovih 5 saveta će sprečiti mašćenje kose usled korišćenja maske

#1: Pripremite kosu za masku šamponom-čistačem

Kako biste uklonili sve naslage starih proizvoda, sebuma i masnoće, frizeri predlažu da pre nanošenje maske kosu dobro operete šamponom-čistačem. Ovo je specijalni tip šampona, sa jakim sulfatima i pročišćavajućim sastojcima, koji uklanjaju sve naslage sa temena i dlake. Ovako ćete pripremiti dlaku za upijanje hranljivih sastojaka, i tako će vam biti potrebna manja količina proizvoda.

#2: Masku nanosite što dalje od temena

Morate biti veoma pažljivi prilikom nanošenja maske, kako proizvod ne bi završio na koži glave. Zato masku uvek nanosite 10-15 cm od kože glave, prema krajevima. Kada ste naneli masku, raščešljajte kosu češljem sa širokim zupcima, kako bi se proizvod rasporedio.

Povezano: Dermatolozi savetuju – evo kako se ispravno koristi maska za kosu

maska za masnu kosu

#3: Pažljivo birajte masku za masnu kosu

Čak i ako ispratite gornje savete, neće svaka maska “raditi” za vas – posle nekih će vam kosa i dalje biti teška i na dobrom putu da se zamasti. Zato mudro odaberite proizvod: potražite lagane, “weightless” maske, one sa “jelly” formulom itd, koje su specijalno namenjene kosi bez volumena. Klonite se maski za oštećenu i suvu kosu, jer su previše za vašu tanku i masnu dlaku. Potražite maske koje u svom sastavu imaju hijaluronsku kiselinu, glinu, jabukovo sirće itd.

Naša preporuka maski za masnu kosu:

#4: Nanesite masku kao “pre-shampoo” tretman

Kako biste minimizovali mogućnost za mašćenje kose usled korišćenja maske, možete je naneti i na ovaj način: najpre dobro nakvasite kosu, isecidte je i nanesite masku na tako mokru, neopranu kosu. Ostavite je da deluje 15-20 minuta, i potom regularno operite kosu šamponom. Kosa će primiti sve hranljive sastojke iz maske, a posle će biti isprana iz kose. Ova “pre-shampoo” metoda je najbolja za osobe sa masnom kosom.

maska za masnu kosu

#5: Ne koristite masku prečesto

Maska ne menja balzam, i tome smo pisali OVDE. Većina maski za kosu je kreirana da se koristi jednom nedeljno. Osobe sa suvom i oštećenom kosom, taj broj svakako mogu povećati na 2-3, ali osobe sa masnom kosom bi trebalo da se drže pravila jednom nedeljno. Za ostale trenutke, običan balzam za volumen kose će “odraditi” posao, a neće vam otežati kosu.

Pročitajte još i: Zašto vaša maska za kosu “ne radi” – 5 grešaka koje možda pravite

error: Content is protected !!