4 načina da karmin učinite dugotrajnim kada nosite zaštitnu masku

Dok su zaštitne maske postale naš novi “normalan” aksesoar u životima, morali smo prihvatiti i izazove koje one nose. Najveći izazov dok nosimo masku za lice za sve make-up ljubiteljke jeste razmazivanje karmina i njegovo preslikavanje na masku. Ako i vas ovo muči, i stoga se odričete nošenja karmina – na pravom ste mestu. U nastavku vam donosimo trikove kako da karmin učinite “mask-proof”, odnosno, otpornim na razmazivanje ispod maske.

Kako da karmin učinite otpornim na zaštitnu masku?

#1: Uklonite višak balzama za usana

Važno je da pripremite usne uz pomoć hidrirajućeg balzama za usne pre nanošenja ruža. Balzam za usne hidrira i hrani usne, a ako ima još i SPF u sebi, štiti ih i od sunca. Ipak, kako biste sprečile klizanje i razmazivanje ruža, potrebno je da uklonite višak pre nego što ga nanesete. Kako biste ovo uradili, naneiste balzam za usne na početku skincare rutine, i kada dođe vreme da šminkanje usana, jednostavno maramicom obrišite višak sa usana.

#2: Ne zaboravite liplajner

Olovka za usne će vam postati BFF u ovoj eri nošenja zaštitne maske! Osim što daje dubinu i definiciju usnama, olovka za usne može napraviti glatko platno za nanošenje karmina, što ga sprečava od preslikavanja i razmazivanja. Uokvirite usne za definiciju i popunite ih kako biste dobili glatki, mat finiš za nanošenja karmina. Ovo je sve što je potrebno da vam ruž stoji na usnama ceo dan.

#3: Pređite na mat karmine

Koliko god da volite sjajeve za usne i kremaste karmine, oni su “no-no” izbor kada treba da nosite zaštitnu masku. Najbolje je da pređete na mat formule koje su otporne na preslikavanje i ne razmazuju se. Birajte tečne ili one u stiku, ali obavezno moraju biti baršunaste, mat formule, kako biste osigurali maksimalnu dugotrajnost na usnama.

#4: Puder u prahu kao spasilac

Ovo je proverena tehnika da produžite trajnost karmina i sprečite njegovo razmazivanje. Jednom kada ste naneli karmin, pritisnite ga maramicom preko usana. Potom, uzmite transparentni puder za setovanje na četkicu i potapkajte preko maramice. Uklonite višak i nežno skinite maramicu. Prah će upiti višak boje i masnoće, i tako će fiksirati boju na usnama – a to znači nema više razmazivanja niti preslikavanja karmina!

Pročitajte još i: Kako da se našminkate kada nosite zaštitnu masku?

error: Content is protected !!