7 saveta kako da odaberete idealan jesenji kaput

kaput

Svako godišnje doba ima svoje male bitke: u proleće biramo kada ćemo preći sa pantalona na suknje, u leto – kako ćemo se obući za vrućine, a tokom jeseni – glavna ideja je odabrati kvalitetan i topao kaput. Kaput je definitivno kapitalna investicija kada je reč o garderoberu, bez obzira na vaše godine. Zato ga morate pametno odabrati i investirati tako da vam on traje godinama. Zato vam u nastavku donosimo savete kako da odaberete vaš idealan kaput za jesen.

Kako da pronađete savršen kaput?

#1: Birajte kvalitetne materijale

Iako je kaput prelep na oko – sastav može da zavara! Stoga, čitajte etikete. Mnogo kaputa je napravljeno od jeftinog akrila, čak i ako je dizajnerski. Često se kaput reklamira kao “wool”, iako ima samo mali procenat vune, a 80% najlona i spandeksa. Poliester vas neće zagrejati u hladnim jesenjim danima, a osim toga, čini da se znojite i čudo mirišete. U hight-street radnjama možete pronaći povoljne kapute sa visokim procentom vune!

#2: Pripremite se na razočaranje

Pronalazak idealnog kaputa je proces – prvi koji probate neće biti taj, neće odgovarati, ali moraćete da tragate dok ne nađete onaj pravi. Probajte da se izgubite entuzijazam kada ne nađete kaput po želji – upornost i optimizam su ključ.

kaput

#3: Budite strpljivi

Strpljenje je važno kada tragate kroz modne prodavnice, u potrazi za savršenim kaputom. Kako biste našli onaj pravi, moraćete pretražiti gotovo sve kapute, što zahteva vreme i strpljenje.

#4: Neka kaput bude dovoljno širok za odeću ispod

Kada birate kaput, postarajte se da imate dovoljno mesta za slojevito oblačenje ispod. Svaki kaput će odlično pristajati na običnu majicu, ali kada nosite majicu i džemper, morate imati dovoljno mesta na torzou i rukama. Ako odaberete preuzak ili premali model, kaput će postati nejneudobniji komad odeće ikada. Zato imajte to na umu – korisno je da se obučete slojevito kada idete da isprobavate kapute.

#5: Morate poznavati vaše telo

Itekako pomaže da znate da “radi” za vas. Ako ste niski, mnogi stilovi kaputa će na vama delovati nesrazmerno. Zato morate znati koji model kaputa tražite: do listova, do kolena, sa kapuljačom, sa kragnom, sa duplim kopčanjem, strukiran, baloner itd. Ovo će eliminisati one kapute koje ne želite i koji vam ne stoje.

kaput

#6: Neka kaput ima džepove

Kaput bez džepova je kao tašna bez kaiša. Kaput mora imati džepove kako biste zagrejali ruke tokom hladnih dana i odložili rukavice, ključeve ili mobilni telefon.

#7: Neka vam prioritet bude toplina, a ne trendovi

Verovatno možete izdržati do polovine decembra u kaputu koji je srednje topao. Ipak, kada krene jača zima, nema tog modnog trend koji će vas zadržati da nosite kaput koji nije dovoljno topao. Ideja je da pronađete nešto što je dovoljno stylish, ali i neverovatno toplo. Nikada nemojte žrtvovati toplinu kaputa zarad modnih trendova, jer jesen i zima su hladna godišnja doba!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!