10 situacija koje su idealne da koristite masku za kožu lica!

maska za lice

Nije tajna da svaka žena uživa u korišćenju dobre maske za lice. Sa toliko različitih vrsta – sheet maske, glinene, noćne, gelaste, kremaste, postoji idealna maska za svaku priliku. Pa – kada je idealno vreme da koristimo maske za lice. Naš entizijastični odgovor je – bilo kad i bilo gde. Ipak, profesionalci predlažu situacije kada je idealno da koristite masku za lice.

Zašto treba da koristite maske za lice?

Maske za lice su sjajne, jer se mogu koristiti da rešavaju različite brige i potrebe kože. Bilo da se radi o maski natopljenoj serumom, glinenoj koja upija sebum ili onom za detox kože – zaista postoji maska za lice za svakoga. One nas opuštaju, jer čine da se osećamo kao u salonu.

maska za lice

Kada bi trebalo da koristite maske za lice?

#1: Kada pravite kućno SPA veče

Sledeći put kada budete pravili kućno SPA veče, sami ili sa drugaricama, potrudite se da uključite masku za lice. Upalite sveće, pustite zen muziku, obucite bade-mantil i nanesite vašu omiljenu masku za lice.

#2: Dok gledate omiljene serije na TV-u

Ako i vi gledate sezonu na dan, uz bindžovanje vaših omiljenih serija – slobodno nanesite hidrirajuću masku za lice. Što duže stoji – efekat je bolji. Ovo nemojte raditi sa sheet ili glinenim maskama, jer njihovo predugo držanje pravi kontraefekat.

#3: Tokom meditacije

Maske za lice su omiljen način da opustite kožu, pa što to ne biste radili dok opuštate um? Sledeći put kada budete meditirali, nanesite aromatičnu masku za lice, koja će vas ubaci u pravo raspoloženje koje meditacija i daje. Tako ćete ovaj proces završiti opuštenog uma i uz lepu i hidriranu kožu.

Veliki izbor Skinology maski za lice možete pogledati u našem Lepotica Beauty Shop-u.

#4: Dok ležite u kupki

Natapanje u kadi punoj mehurića je omiljeni način da se opustimo i relaksiramo – zar ne? Podignite ovo iskustvo na viši nivo, tako što ćete dodati pročišćavajuću glinenu masku da izvučete nečistoće iz kože!

maska za lice

#5: Dok uživate u čaši vina

Nema ništa lepše nego završiti radnu nedelju čašom crnog vina, uz vašu omiljenu masku za lice dok se opuštate na kauču? Ako nam ne verujete – probajte i zahvalite nam kasnije.

Povezano: DIY maska koja provereno leči upale na koži

#6: Tokom leta avionom

Pitajte bilo koju poznatu ličnost za najbolji savet za “in-flight” negu kože i svaka će vam odgovoriti da koristite masku za lice tokom leta, jer kabinski vazduh izuzetno suši kožu. Sledeći put kada budete leteli, spakujte hidrirajuću masku u svoj ručni prtljag i nanesite je tokom leta. Hidratacija će umiriti kožu koja pati od suvog, recirkulisanog kabinskog vazduha, kao i od zaštitnih maski.

#7: Posle leta avionom

Iako je nanošenje maske tokom leta definitivno dobar potez, nemojte zaboraviti da nanesete i masku posle leta. Kao što smo pomenuli, suv vazduh u avionskoj kabini može uništiti kožu, tako da nikako neće škoditi ako masku nanesete i tokom i posle leta.

maska za lice

#8: Posle sunčanja

Čak i ako ste veoma obazrivi oko boravka na suncu, vaša koža može biti suva, zategnuta i neugodna nakon produženog izlaganja UV zracima. Ako se osećate kao da je vašoj koži potrebno malo dodatne hidratacije, posegnite za rashlađujućom gel maskom.

#9: Pre večernjeg izlaska

Ako planirate noćni izlazak u gradu – nanesite masku najmanje sat vremena pre početka spremanja. Pdređene maske mogu osvežiti i pripremiti kožu za šminkanje i besprekoran izgled tokom večeri!

#10: Posle večernje izlaska

Dakle, popile ste koje piće i zaspale ste sa šminkom? Dešava se čak i najboljima od nas. Samo se postarajte da vašoj koži pružite obavezni relax uz hidrirajuću masku. Posebno posle konzumacije alkohola i boravka u zadimljenom – vašoj koži će prijati maska.

Pročitajte još i: Maska za lice prema tipu kože – kako da je odaberete?

error: Content is protected !!