Praškasto, kremasto ili tečno rumenilo: Koje da odaberete za savršeno rumene obraze?

rumenilo

Ako bismo mogli izdvojiti samo jedan make-up trend koji je obeležio 2022. godinu, to bi bili rumeni obrazi i povratak rumenila na make-up scenu! Ovaj trend ne jenjava ni u 2023. godini – rumenilo sada nanosimo na slepoočnice, konturišemo lice rumenilom, a nanosimo ga i na podočnjake! Nema toga što malo rumenila ne može da učiniti za ten i mladoliki izgled. Zato trk u drogeriju i nabavite novo sveže rumenilo. Ali, da li će vam bolje odgovarati kremasto, praškasto ili tečno rumenilo – tu dilemu rešavamo u nastavku!

3 tipa rumenila i koje da odaberete?

Praškasto rumenilo (u kamenu)

Ako preferirate roze tonove na obrazima mat finiša, ili generalno volite dramatičnu šminku, onda definitivno posegnite za klasičnom, praškastom formulom u kamenu. Ovaj tip rumenila je idealan za sve koji vole mat finiš i jaču pigmentaciju. Ako želite full-coverage look, držite se klasičnih formi rumenila u kamenu. Takođe je pogodnije za dame sa masnom ili kombinovanom kožom.

Pošto su ova rumenila više pigmentovana, možete koristiti manju količinu proizvoda i nadograditi finiš koji želite. Tako ćete kontrolisati jačinu boje.

rumenilo

Kako se koristi praškasto rumenilo?

Dok su praškasta rumenila izuzetno pigmentovana, mogu se nanositi flekavo. Zato obraze uvek treba pripremiti puderom za fiksiranje ili utapkavanjem viška masnoće i sjaja sa kože, kako bi se prah ravnomerno naneo. Uzmite rastresitu četku od prirodne dlake, srednje veličine i pokupite manju količinu proizovda. Četka suženog vrha će vam dati veću kontrolu. Dobro izblendajte kružnim pokretima, od jagodica, prema uhu.

Povezano: 5 make-up saveta za one koji misle da im rumenilo ne stoji

Kremasto rumenilo

Blistavo kremasto rumenilo je ključ za postizanje toliko popularnost “no make-up make-up” izgleda. Kremasto rumenilo je savršen proizvod za dewy, blistavi finiš šminke. Kremasto rumenilo na licu izgleda mnogo prirodnije od praha i ima odličnu trajnost. Pogodnije je za suvu i normalnu kožu, a osobe sa jako masnom i aknoznom kožom bi trebalo da ga izbegavaju.

Veoma je realistično na koži, zbog teksture. Ovaj tip proizvoda nudi “skin-like” teksturu i može biti prozirno, dok je u isto vreme pigmentovano.

rumenilo

Kako se nanosi kremasto rumenilo?

Lepota ove vrste rumenila je što se nanosi bez muke. Može da se nanosi prstima, ili sintetičkim četkicom, pa čak i beauty blenderom. Najpre ga iz stika ili pan-a pokupite prstima, istačkajte ga po obrazima i izblendajte četkom ili prstima. Nasmešite se kada ga nanosite jer to pomaže da vidite gde su vam jagodice, kako biste ga strateški pozicionirali. Možete ga direktno pokupiti četkom ili sunđerom iz pakovanja, i potom izblendati po obrazima.

Tečno rumenilo (cheek stain)

Ukoliko želite da vam boja na obrazima traje čitavog dana, bez popravljanja – “cheek stain” je rešenje. Ovaj tip proizvoda će privremeno obojiti kožu, bez izbleđivanja. Tečno rumenilo će delovati prirodno i sveže, a pigment neće bledeti tokom dana. On na koži deluje kao da ste se prirodno zarumeneli, i kao da sijate iznutra.

rumenilo

Kako se nanosi tečno rumenilo?

Ovaj tip proizvoda je obično pakovan slično poput laka za nokte – staklena bočica i četkica. Neka tečna rumenila mogu biti i u tubici, ili u pakovanju poput sjaja za usne. U svakom slučaju, ovo definitivno nije rumenilo za početnice u šminkanju, jer se brzo suši i nemate puno vremena za blendanje. Nanesite ga u nekoliko sitnih tačkica i dobro izblendajte četkicom ili sunđerom. Nanosite ga pokretima nadole, za realistični efekat, kako biste izgledali kao da ste se prirodno zarumeneli.

Pročitajte još i: Suptilno konturisanje lica rumenilom – “backlit blush” tehnika

error: Content is protected !!