A šta vi koristite za depilaciju?

Leto, godišnje doba kada nam je kože najviše otkrivena. Zato nas uvek brine da li smo dobro izdepilirane da ne bismo morale da nosimo pantalone. Šta je od metoda za depilaciju najefikasnije, a šta najpametnije na duge staze, pročitajte u narednim redovima.

Postoji nekoliko načina da se oslobodite neželjenih dlačica, a svakako su najrasprostranjeniji brijač i vosak. Osim toga, popularne su i kreme, a od pre par godina, kako je tehnika napredovala i električni depilatori. Dame se najređe odlučuju za epilaciju, jer je to najskuplji metod iako donosi najtrajniji rezultat.

Brzo rešenje za depilaciju ili…

Brijač je najbrže rešenje i za njim je u kritičnim trenucima posegla gotovo svaka žena. Mada ima i onih koje osim voska ništa drugo ne priznaju. Žene u svetu svakodnevno briju noge, tj.svakog jutra dok se tuširaju.

Kod nas je ipak malo drugačije. Mame nas još od najranijeg doba „plaše“ da će nam od brijača dlačice ojačati. Mišljenja su podeljena. Neki smatraju da to jeste tako, jer se dlaka preseca na pola, brze raste i zadebljava.

Postoje istraživanja kojima se tvrdi da to nije tačno jer se brijanjem ne remeti koren dlake, već se ona samo površinski odstranjuje. I tu ima logike, ali ako ste ikada redovno brijali noge, a zatim prešli na vosak, nije baš bilo jednostavno, zar ne?

Dlačice su vam brže rasle, bile oštrije i period između depilacija je bio kratak. Ne mora da znači da je to baš kod svakoga tako. Tu i hormoni i genetika imaju značajnu ulogu. Ono što je sigurno, brze i lakše rešenje ne postoji, ali ni kratkotrajnije.

Ono što kozmetičari više osporavaju od brijača jeste krema za depilaciju. Ovo moderno instant rešenje je vrlo diskutabilno. Kozmetička industrija nas je preplavila ovim proizvodima, a da li su oni efikasni i koliko? Mišljenja su podeljena, jer umeju da budu agresivne, da peku, izazovu crvenilo, alergiju. Efekat je duži nego kod brijača i obično traje oko 7 dana, jer krema prodire do korena dlake i uništava je.

Za dugotrajniji rezultat depilacije

Električni depilator uklanja dlačice tako što ih čupka iz korena, pa koža ostaje glatka i do 3 nedelje. Mada ni on nije bez mane, čupkanje izaziva bol, odnosno nelagodnost, ali u principu moguće je navići se na njega.

Depilator ne sme da se koristi na intimnoj zoni, a ne bi trebalo ni na drugim mestima gde je koža osetljivija a dlačice tanje, jer može izazvati iritaciju kože.

Znači, on je odlična spravica i ima odličnu efikasnost ali tamo gde su dlačice jače i dok su kraće. Nakon duže upotrebe one rastu tanje i mekše, ali se može desiti da počnu da urastaju, što je normalno za sve metode gde dlaka omekša pa nije dovoljno jaka da probije kožu. Zato je neophodno redovno raditi piling za telo, kako bi koža smekšala i dlaka mogla da izađe na površinu.

Nastavak teksta je  OVDE

 

error: Content is protected !!