Ovo su boje kose koje će biti u trendu za zimu 2023/24!

boje kose zima 2023
Instagram/Prinstcreen

Zima sasvim sigurno dolazi, tako da su ispred nas ledene temperature, praznične aktivnosti i eventualni snežni dani. Jedno od pitanja koje se logično nameće je – koje boje će nam biti kosa tokom zimskih dana? Konačno možemo da prigrlimo prirodnu promenu boje kose u tamnije tonove, poput jet black, red velvet i cherry cole. Ukoliko vam je potrebna inspiracija za vaš naredni odlazak u frizerski salon – pogledajte naše predloge trendy boja kose za zimu 2023/24.

Ovo su boje kose u trendu za zimu 2023/24.

1. Jet Black

Barbie-platinum plava je imala svoj momenat tokom cele 2023. godine, tako da je jet black crna sada zimski odgovor na svetle nijanse koje smo viđali cele godine. Iako se ova crna nalazi na suprotnom kraju spektra – dona donosi veliki uticaj. Jet Black crna izgleda živo i bogato, nasuprot prirodno crne kose, koje može delovati beživotno. Ako se odlučite za ovu boju, trebalo bi da barem jednom nedeljno koristite color-boosting tretman kako biste osvežili boju i vratili joj sjaj.

2. Dark Velvet Red

Nismo mislili da crvena kosa može izgledati još više sexy, ali ova zima nam pokazuje suprotno. Prirodna progresija od nežno bakarnih tonova, prema tamnijem bakru i potom intenzivnijim crvenim tonovima je nešto što možemo očekivati s dolaskom hladnijih dana. Ako niste prirodna crvenokosa, ne brinite – smeđi izrastak će uvek izgledati edgy i napraviće crveni ombre look.

View this post on Instagram

A post shared by Wella Education Norge (@wellaeducation_norge)

3. Nepo Blonde

Ova nijansa plave kose koju je poljubilo kalifornijsko sunce jeste nijansa koju američki frizeri nazivaju Nepo Blonde. U pitanju je svetla, čista i fino prebojena plava boja. Pošto je ova nijansa u osnovni topla, frizeri preporučuju da izbegavate ljubičasti šampon i tonere kako biste očuvali paletu mednih tonova.

Povezano – Pammy frizura biće hit ove zime, a inspirisana je Pamelom Anderson

4. Latte Bronde

Latte šminka je evoluirala u latte bronde nijansu kose. Na isti način kao što mleko poboljšava vašu kafu, tako će i meki blonde pramenovi poboljšati toplu podlogu u boji espresa. Ova nijansa kose će odgovarati skoro svim tonovima kože, a posebno dobro izgleda na onim tamnim.

5. Cherry Cola

Možete imati i crvenu, i ljubičastu i smeđu kosu odjednom, ali bez da izgledate kao duga. Ovaj višedimenzionalni stil daje kosi bogat i baršunast ton koji odlično stoji damama sa maslinastim tenom. Kako biste postigli ovaj cherry cola ton, koristite toner sa crvenkastim tonovima, ili se držite jednostavne tamno-crveno-smeđe boje.

6. Platinum Blonde

Neka vaša plava boja dobije hladno osveženje ove zime. Pošto su ledeno plave nijanse jarke i upečatljive, i dosta svetle, izbegavajte pranje kose ljubičastim šamponima i umesto njih koristite color-safe šampone, kako bi vam boja što duže bila sveža i čista. Ovo je bold izgled, i ako ste spremne za ovu obavezu, tražite od frizera platinastu-vanila nijansu sa kontrolisanim toplim tonovima. Ne brinite oko izrastka – on je deo šarma ove nijanse kose.

7. Cowboy Copper

Ova kaubojski bakarna nijansa je popularna od početka jeseni, a ovaj trend se proteže i kroz zimu. Nalazi se negde između Strawberry Blonde i Dark Red Velvet boje. Ova nijansa ima upečatljivi zlatni ton i slaže se uz skoro svaki ton kože. Ako imate svetlu kožu, tražite zlatne podtonove, a ako imate tamniji ten, tražite smeđe i crvene podtonove. Kolor maska ili šampon u crvenoj boji su obavezni kod ovakvih tonova.

Pročitajte još i – Da li na farbanje treba da dođete sa čistom ili prljavom kosom

error: Content is protected !!