Kako se skida boja sa kose i kako promeniti boju

Kada se dugo farbamo u određenu boju, desava se da nam ona dosadi. Ako želimo da iz svetle pređemo u tamnu boju, to nije naročiti problem, ali šta se dešava kada iz tamne želimo da postanemo recimo plavuše? Zavisno od toga koliko ste se dugo farbale određenom bojom, jednostavan je ili komplikovan proces skidanja.

Iz svetle u tamnu

Plavuše koje žele da postanu smeđe, treba da povedu računa da li im je i koliko podloga pepeljasta da se ne bi desilo da boja „pozeleni“. Takođe, ako ne volite tople smeđe tonove, a prirodno imate „crveni“ pigment, treba da znate kako se boje i nijanse kombinuju. Zato je  najbolje da velike promene, kao što je menjanje boje, prepustite frizeru. Neophodno je znati da se sa plave boje svaka boja ispira brzo, pa je zato umešnost frizera u tome da pripremi kosu da naneta boja što duže traje i bude ujednačena.

Iz tamne u svetlu

E ovde vam je neophodan skidač boje. Zaboravite blajhanje, blanš pranje i slično. Pramenovi svakako dolaze u obzir, ali ovde govorimo o potpunoj promeni boje. Danas postoje skidači koji vam ni najmanje neće oštetiti kosu, a uspešno će skinuti tamnu boju. Njihov efekat u prvom nanošenju zavisi od toga koliko ste se dugo farbali tim tamnim tonom, što znači da ako je to dug period verovatno je potrebno više nanošenja. Bitno je da znate da se proces skidanja radi do željenog rezultata, znači u jednom danu. To znači da od brinete u jednom danu možete postati plavuša, jer se boja nakon skidača mora prefarbati. Skidači skidaju sve boje, osim blanša. Sam proces traje bar 3 sata, a ako je u pitanju crna boja koja je godinama nanošena, verovatno i ceo dan. Ali, dobićete boju koju želite, a kosa neće pretrpeti oštećenje.

Još jedan savet, nemojte skidač koristiti same, u kućnoj varijanti. Takvi preparati se obično zagrevaju i pošto je potrebna ravnomerna toplota, neophodno je korišćenje klimazona ili haube. Takođe, jako je bitna boja koja se kasnije nanosi na kosu, kao i kako se proverava da li je postupak uklanjanja boje gotov. Zato nemojte sebe izlagati stresu i kasnijim novčanim izdacima. Otiđite u frizerski salon, opustite se i iz njega izađite sa novom i potpuno drugačijom bojom kose.

Prepustite se profesionalcima

Mnogo toga vezanog za kosu možete uraditi same, skidanje boje nije jedna od njih. Zašto biste rizikovale da vaša promena dozivi neuspeh, da budete nezadovoljne i da vas više košta zbog ispravljanja grešaka. „Sam svoj majstor“ je obično razlog zašto se dame jako brzo se vrate u prethodnu. Kada to uradi profesionalac sve izgleda potpuno drugačije.

error: Content is protected !!