Londonske frizure iz 90-ih su novi hair trend za proleće i leto 2023!

londonska frizura
Instagram/Printscreen

Britanski hair chic je trenutno veoma popularan – za inspiraciju okrenite se Kejt Mos iz 1994. godine. Ona je arhetip cool devojke Londona, sa prepoznatljivo stilizovanom kosom. Ili se inspirišite Kirom Najtli u filmu “Pirati s Kariba”. Ova umetnički neuredna i ležerno podignuta kosa koja je osušena u talasastu masu izgleda da pretenduje da postane trend #1, kada je reč o frizurama za proleće i leto. Više o ovom stilu saznajte u nastavku!

Kakva je “London Girl” frizura?

Ovaj termin opisuje kao što smo već rekli, neuredno podignutu kosu, koja je prirodno osušena, i samim tim talasasta. Uz nju obično ide razdeljak sa strane i blago “vlažan” izgled, kao da ste upravo ušle sa kiše. Sanjarske, “polustilizovane” frizure se obično povezuu sa nonšalanatnim Francuskinjama, ali ležerne “off-duty” frizure su oduvek bile popularne u Velikoj Britaniji.

Tipična londonska frizura iz 90-ih je meka. Drugim rečima, predstavlja veliki kontrast ispravljenoj kosi ili holivudskim sirena-talasima. Ipak, londonske frizure nisu toliko neuredne, da liče na  grandž.

View this post on Instagram

A post shared by Sam McKnight Personal (@sammcknight1)

Estetika ove frizure

Ovaj stil frizure je malo neuredan, ali i dalje nosi dozu seksepila u sebi. Razdeljak je prirodan, ali ne oštar. Nije centriran, ali nije ni preduboko na stranu, jer bi onda dao glamuroznu notu. Tekstura je ono što bi frizeri nazvali – jedan dan posle pranja (dakle čista, ali vidi se da ste prespavali jednu noć posle pranja).

Što se tiče dužine, kosa bi trebalo da bude malo duža od ramena, sa pramenovima koji uokviruju lice. Duži pramenovi bi trebalo da budu u unutrašnjem sloju kose, a dužina je obično šišana špicasto, tako da ima teksturu. Ovaj stil se čak vratio i na crveni tepih!

Kako da napravite ovu frizuru?

Ova frizura zahteva malo stilizovanja. U koren nanesite sprej za volumen. Na sredinu dužine i krajeve ubacite malo pokreta, tako što ćete ih prelomiti, uz presu. Nanesite texture sprej i ostavite par pramenova da uokviri lice, a ostatak vežite u konjski rep. Uvrnite rep u punđu, ostavljajući krajeve kose da vire. Nanesite lak za kosu i pustite da povetarac odradi svoje!

Pročitajte još i: 8 trendy nijansi kose koje će dominirati na proleće 2023.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!