8 trendy nijansi kose koje će dominirati prolećem 2023. godine!

boje kose za proleće
Instagram/Printscreen

Proleće je oduvek bilo vreme za promene – posebno kada je reč o bojama kose! Novo godišnje doba zahteva svežu promenu, a koji je bolji način za to od nove boje kose? Bilo da razmišljate o suptilnim pramenovima ili upečatljivoj crvenoj boji, u nastavku smo izdvojili vodeće hair trendove za ovu sezonu, koje vredi probati u 2023. Plus, donosimo referentne slike koje možete pokazati vašem frizeru, kako biste mu lakše objasnili nijansu.

Boje kose za proleće 2023 – top 8 nijansi

#1: “Buttery Blonde” nijansa

Sa prelaskom u toplije vreme, plava kosa će više sijati ovog proleća. “Buttery Blonde” je topli ton koji nema žute nijanse, već “sun-kissed” finiš. Sadrži pravu količinu topline koja laksa većini tenova. Daje vam sveži blonde izgled, bez onog efekta koji daju super-ledeni tonovi. Kako biste postigli ovu boju, a već ste platinasta plavuša, samo zatražite preliv u salonu. Kako biste održavali ove tonove, izbegavajte ljubičasti šampon i ubacite hranljivo ulje u rutinu.

#2: “Dip Dye” boja

Oni koji žele drastičnu promenu, trebalo bi da isprobaju “Dip Dye” stil farbanja, koji je bio popularan tokom 2000-ih godina. On podrazumeva jarku boju a krajevima kose, koje ide od suptilnog ombre, pa do čvrstog bloka boje na krajevima. Proleće je idealno vreme da se poigrate sa bojom na krajevima kose. Pošto se ovde koristi posvetljivač, za krajeve, koristite color-safe šampon.

View this post on Instagram

A post shared by Brian O’Connor (@colormebrian)

#3: “Cool Black” nijansa

Tokom 2022. Godine, videli smo povratak “goth” ere (ovo možemo da zahvalimo seriji “Wednesday”), a ova boja kose je upravo primer toga. Soft Black nijansa vam daje sofisticiranu boju, bez ravnog i grubog izgleda. Takođe vam daje malu količinu toplih tonova. Ako imate srednje smeđu ili tamniju kosu, ovaj look je u potpunosti moguće postići kod kuće.

#4: Whipped Cappuccino

Omiljeni kofeinski napitak je postao inspiracija za ovaj prolećni trend. Ova nijansa je zapravo karamel smeđa, pomešana sa “milky blonde” tonovima. U njoj se mešaju balajaž i baby pramenovi, a najbolje izgleda na prirodno smeđoj kosi. Ako vam je potrebna referenca za ovaj stil farbanja, samo pogledajte slike JLo, koja nosi ovaj izgled već neko vreme.

#5: “Moonlights” pramenovi

Kada pomislimo na pramenove, uvek su nam prva asocijacija svetliji tonovi. Ali, za proleće, menjamo tonove i uskačemo u tamnije nijanse. Ukoliko ste vlasnica prirodno tamnije kose, “moonlights” pramenovi reflektuju ljubičaste i plave tonove, inspirisane mesecom. Oni daju vibrantnost tamnijim tonovima, bez menjanja boje. Ovaj proces podrazumeva standardno blajhanje pramenova (uz foliju), pre nego što se nanese plavi i ljubičasti toner.

#6: “Cherry Cola” nijansa

Mnoge brinete žele promenu tonalnosti, bez posvetljivanja kose. Ako samo malo potamnite kosu, ili dodate crvene tonove, dobićete to što želite – cherry cola nijansu. Ova crvenkasto-smeđa nijansa se može dobiti i kolor maskom ili šamponom. Ako želite trajniju opciju za proleće, tu je i magija frizera.

#7: Red Velvet nijansa

Ova boja je bila veliki hit prošle zime, a ovog proleća je tu da ostane! Savršena je verzija crvene, kojom možete osvežiti vaš izgled za proleće. Crvena kosa je stav. Savršena je za sve žene koje žele da poseduju svoju kosu. Ipak je najbolje da postizanje ovih tonova prepustite stručnjaku, kako biste dobiel dimenziju i dubinu koju ovaj look zahteva.

#8: “Money Pieces”

Taman smo mislili da se “money pieces” trend izgubio krajem 2022, samo da bi se vratio ove sezone. Money Pieces pramenovi mogu biti i veoma suptilni. Najlepši su kada okružuju lice. Ako niste spremne za potpunu promenu, ovaj stil zahteva minimalno tretiranje. Folije se nanose na prednje pramenove koji uokviruju lice. Kao rezultat, dobijate blistave pramenove koji će naglasiti crte lica i posvetliti vašu opštu nijansu kose.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!