Farbanje uskršnjih jaja na pari: Evo kako lako da dobijete izgled galaxy jaja

Youtube/Printscreen

Ukoliko ste i dalje u potrazi za inovativnim metodama za farbanje jaja, koje ipak ne oduzimaju puno vremena, a daju lep efekat – ne tražite dalje! Danas vam donosimo metodu farbanja jaja na pari, koja daje efekat galaxy jaja, posebno kada se radi sa tamnim bojama. Vaši ukućani će obožavati ovu šaru!

Galaxy jaja na pari

Šta vam je potrebno?

  • Već skuvana jaja
  • Kesice boje u prahu (po 2 od svake nijanse)
  • Alkoholno sirće (1 čaša otprilike)
  • Šerpa i cediljka sa rupicama

Postupak:

Iznad šerpe sa ključalom vodom, stavite cediljku sa rupicama. Ključala voda ne sme da dodiruje cediljku. U nju ubacite nekoliko već skuvanih jaja i polijte sa malo sirćeta, tako da se ono razlije po jajima. Na tako prelivena jaja sada treba da nanesete boju u prahu, direktno iz kesice. Poprašite više nijansi po jajima, tako da dobijete galaxy šaru.

Povezano: Kuvanje u belom vinu – kako da dobijete šljokičava uskršnja jaja?

Youtube/Printscreen

Ukoliko se boja ne lepi, ponovo dodajte malo sirćeta po jajima. Para će učiniti da se boja rastopi. Dodajte još sirćeta, kako bi se boje lepo pomešale i razlile. Poklopite posudu i pustite da se jaja krčkaju nekih 5 minuta. Potom, dodajte još malo sirćeta i izvadite ih. Obrišite višak boje vaticom i vodom, i možete ih dodatno poprskati zlatnom bojom, za pravi galaxy efekat!

Video tutorijal pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Probajte nešto novo – ofarbajte jaja uz pomoć alu folije i tufera

error: Content is protected !!