Pripremite kožu za hladnije dane

Da bi vaša koža zadržala svoj sjaj i hidriranost kada nastupi hladno vreme, neophodno je zaštititi je odgovarajućim preparatima i tretmanima, koji se biraju prema tipu kože. U svakodnevnoj nezi možete dosta toga učiniti za svoju kožu.

Šta možete da učinite

  • Ne kupajte se prevrućom vodom
  • Ne koristite sapun i letnje voćne gelove već kremaste i uljane kupke
  • Kreme za lice sa zaštitnim faktorom koristite tokom cele godine
  • Neka vam usne uvek budu namazane (sjaj, ruž, balazam)
bogata krema za hladne dane

Hladniji dani, bez sunca, idealni su za tretmane za podmlađivanje, kakav je na primer hemijski piling. Uklonite izumrle ćelije i pigmentaciju od sunca, podmladite kožu i uklonite bore. Isto tako, nakon letovanja i sunca, dobro je uraditi seriju mezoterapije i radio talasa da se efekti sunca neutrališu i koža dobro nahrani za zimu i pripremi za isušivanje koje može da usledi. Svom redovnom tretmanu lica dodajte hranljiviju masku i više vitamina.

Tokom leta ste možda koristili laganiju kremu, posebno ako imate kombinovanu ili masnu kožu. Sada je možda vreme da ona ipak bude hranljivija, što ne znači nužno i masnija. To se odnosi i na ostale preparate za negu lica: tonike, losione, sredstvo za skidanje šminke. Izbegnite sve što može da vam isuši kožu.

Uradite piling za telo jednom nedeljno, a losion ili mleko za telo koristite svakodnevno. Kada smo obučeni, a naročito nakon leta i sunčanja koža je sklona perutanju i ljuštenju, ukoliko se dovoljno ne hidrira.

sugar scrub-krupniji piling

Lepa i negovana koža ruku

Kada počnu hladniji dani obavezna je i krema za ruke. Izaberite onu koju koža trenutno upija, ne ostavljajući masnoću. Dobro je jednom nedeljno uraditi manikir ili još bolje SPA manikir kako bi koža ruku bila glatka i meka, jer ništa nije ružno kao ispucala koža ruku. Drugi odličan tretman za šake je parafinsko pakovanje. Za svega 10-ak minuta koža omekšava i dobija zdravu ružičastu boju kao rezultat pokrenute cirkulacije.

Pripremite i zaštitite na vreme svoju kožu, ipak je to najveći čovekov organ i svakodnevno je izložen pogledima. Lepše je biti zdrav i uredan.

error: Content is protected !!