Kvasac u službi vaše lepote

Iako najčešću primenu nalazi u pripremi različitih vrsta testa, kvasac može poslužiti i u službi vaše lepote. Zahvaljujući ovim sastojcima, pekarski i pivski kvasac predstavljaju idealan izvor hranljivih materija koje su neophodne za unutrašnje, kao i spoljašnje zdravlje vaše kože, kose i noktiju.

Šta to sadrži kvasac?

Pekarski, a u još većoj meri i pivski kvasac, sadrže vitamine B1, B2, B6 i B12 i minerale kao što su: kalcijum, magnezijum, kalijum, fosfor, cink, bakar i mangan.

  • Crpeći materije iz kvasca, koža postaje regenerisana, samim tim i podmlađena i lepša, hidrirana i otpornija na spoljne uticaje. Pritom, važno je naglasiti, da je kvasac jednako delotvoran za kožu i onda kada je ona mlada i često problematična, kao i onda kada je koža suva izložena starenju.
  • Kada je u pitanju kosa, ona nakon tretiranja kvascem brže raste, postaje jača i otpornija. Zaštićena od pucanja i znatno manje sklona opadanju.
  • Nokti, nakon snabdevanja materijama iz kvasca, postaju jači i brže rastu. Gube sklonost da se listaju ili pucaju.

Kako bi koža, kosa i nokti, mogli da crpe materije koje su sadržane u kvascu, kvasac možete koristiti na više načinakvasac

Pivski kvasac, možete da koristite spolja i iznutra, tako što ćete jednom dnevno da ga razmućenog sa vodom pijete, a u vidu maske nanosite na kožu, kosu ili nokte. Dok je pekarski kvasac dovoljno ako spolja koristite, opet naravno u vidu maske za kožu, kosu ili nokte.

Masku od pivskog ili pekarskog kvasca, možete napraviti veoma jednostavno. Dovoljno je samo da kvasac razmutite sa veoma malo vode i nanesete ga na kožu, kosu ili nokte. Maska treba da deluje na koži oko dvadeset minuta pre ispiranja toplom vodom. Na kosi oko pola sata, pre ispiranja toplom vodom. Dok je na noktima dovoljno da deluje oko deset minuta.

Ukoliko želite da pojačate delovanje kvasca, tokom pravljenja maske, možete upotrebiti i druge sastojke koje ćete odabrati u skladu sa tipom kože, kose ili noktiju. Konkretno, ukoliko imate masnu i problematičnu kožu, kvasac pomešajte sa nekoliko kapi limuna i malo vode. Ukoliko vam je koža suva i ispošćena, u kvasac dodajte žumance i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Istu masku možete upotrebiti i za suvu i ispošćenu kosu. Za kosu koja je ispucala i sklona opadanju, u kvasac dodajte ricinusovo ulje. Istu masku možete upotrebiti i za problematične, ispucale nokte.

Čudotvoran je u lepoti i nezi, probajte ga!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!