Maske za svaki tip kože sa sastojcima iz vaše kuhinje

Među brojnim namirnicama, koje se redovno ili bar veoma često nalaze u vašoj kuhinji, mogu se pronaći idealni sastojci koji će doprineti zdravlju i izgledu vaše kože. Sve što je potrebno, jeste da u zavisnosti od tipa kože i njenih potreba te namirnice pomešate i upotrebite u maskama za lice.

Maske za lice prema tipu kože

Maska za normalan tip kože

Za normalan tip kože, veoma jednostavno i brzo ćete napraviti masku za lice. Dovoljno je da pomešate jednu kafenu kašičicu meda i jednu supenu kašiku jogurta. U tu mešavinu dodajte i nekoliko kapi svežeg limuna i mešajte sve dok masa ne postane homogena i namazita. Kada masa postane namazita, nanesite je na lice i ostavite da u vidu maske deluje petnaest minuta. Nakon toga, temeljno se umijte toplom vodom i primetićete da je vaše lice vidno i osetno hidrirano i osveženo.

Maska za mešovit/kombinovan tip kože

Ukoliko imate mešovitu kombinovanu kožu, masku za lice napravite na sledeći način. Pomešajte kašiku jogurta sa oko deset kapi ulja jojobe i blagim masirajućim pokretima nanesite na lice. Ostavite da ova maska deluje petnaest minuta, a zatim je toplom vodom isperite. Koža će vam biti pothranjena i primetno osvežena.

Maska za masnu kožu

Masna koža, često je i veoma problematična. Praćena je pojavom bubuljica, mitisera i sličnih nepravilnosti koje kao posledicu mogu ostaviti proširene pore, koje same po sebi nisu nimalo estetski dopadljive i poželjne. Kako bi ste nivo masnoće svoje kože držali pod kontrolom i sprečili pojavu neprijatnih promena na njoj, pomoći će vam odgovarajuća maska.

Potrebno je da pomešate dve kafene kašičice pasirane bundeve, koju ste prethodno obarili i jednu kafenu kašičicu meda. U to zatim dodajte i pola kafene kašičice hladnog mleka i sve to nanesite na lice. Ova maska potrebno je da deluje oko petnaest minuta, a nakon tog intervala je toplom vodom isperite. Pore će vam biti dubinski očišćene i nakon redovne upotrebe ove maske sužene. Ujedno, vitamin B koji je u velikom procentu sadržan u bundevi, učiniće vaš ten ujednačenim i zdravim.

Maska za suvu kožu

Suvu kožu, neophodno je učiniti bogatijom sastojcima koji su joj neophodni za zdrav izgled i funkciju. Kako bi ste u tome uspeli, pomešajte supenu kašiku maslinovog ulja i kafenu kašiku mlevenih pšeničnih klica. To u vidu maske nanesite i dobro utrljajte na lice. Ostavite da maska deluje oko petnaest minuta, a zatim je toplom vodom isperite. Iz sastojaka kakve sadrže maslinovo ulje i pšenične klice, koža će upiti sve što joj je potrebno da bi bila obogaćena i vidno lepša i osvežena.

Ove maske za lice se brzo prave i jako su delotvorne. Dakle, pravac kuhinja i napravite masku prema svom tipu kože.

error: Content is protected !!