6 lakih frizura za dodatni VOLUMEN tanke kose

frizure za volumen

Veliki broj dama ima tanku kosu koja se brzo umasti, slepi i izgubi svoj volumen. Zato je njeno svakodnevno stilizovanje velika muka i najčešće se završi nošenjem puštene kose ili običnog repa. Kako ne biste više nosile standardnu dosadnu frizuru svaki dan, donosimo vam 6 lakih predloga frizura za tanku kosu koje daju volumen i punoću, a izgledaju prelepo i ženstveno.

Mnoge frizure brzo “spadnu”, ostavljajući vašu tanku kosu još više slepljenom. Zato se vlasnice tanke kose retko odlučuju na bilo kakvo eksperimentisanje sa pravljenjem frizura. Ali tu grešite – pravi stil frizure vam može doneti dodatni volumen i utisak punoće. Zato smo vam sastavili top 6 frizura za tanku kosu koje se lako prave, a za njih će vam trebati samo osnovni pribor: sprej za teksturisanje, suvi šampon, par ukosnica, gumice za kosu i češalj za tapiranje.

6 lakih frizura za tanku kosu

1. Natapirani konjski rep

Vaš klasični konjski rep koji vežete od tanke kose često naglašavi malu gustinu i tanku dlaku vaše kose. Zato isprobajte voluminozni rep, koji ćete postići tapiranjem zadnjeg dela kose i omotavanjem pramena kako biste kamuflirali gumicu.

Prvo, pravite ga jedan ili dva dana nakon pranja kose. Naprskajte suvi šampon kako biste upili masnoću i dodali teksturu. Onda odvojte spoljašnji sloj kose i tapirajte ga gustim češljem. Kada je taj deo kose dobio svoj volumen, vežite kosu u visoki rep. Tapirane delove pomalo izvucite iz gumice kako bi “odstajali” od temena.  Ovaj puni rep će vam dati utisak volumena.

Mi vam savetujemo Wet Brush četku za tapiranje, idealnog pratioca svake dame sa tankom kosom.

Credit: @Gallery of Hair

2. Dekonstruisana riblja kost

Pletenice u formi riblje kosti su idealne za srednju i dugu tanku kosu, i spadaju u frizure koje daju najbolji efekat vizuelne punoće. Uglađena, savršena pletenica će dodati efekat tananosti kose, dok njena dekonstruisana (bolje reći: neuredna) verzija će dodati na vizuelnoj punoći.

Naprskajte na kosu sprej za teksturu (beach waves sprej sa morskom soli) za dodatni volumen i talase. Neka vam prijateljica uplete opuštenu riblju kost. Savetujemo da je pletete u stranu, kako bi pletenica pala na rame. Kada ste upleli pletenicu, prstima obe ruke samo “uštinite” i blago razvucite svaki čvor pletenice sa obe strane.

Credit: @Vanesa Aguilar

3. Niska punđa sa strane

Ne morate da pravite ništa komplikovano što se tiče punđi kako biste postigli volumen. Ležerna uvrnuta punđa postavljena nisko sa jedne strane izgleda veoma ljupko. Važno je da bude optimalne veličine i da se jedan deo punđe omotava oko drugog formirajući blagi čvor.

Blago začešljajte kosu ka nazad, a nemojte je zalizati. Nisko vežite rep i podelite ga na dva dela koja ćete omotati u čvor. Za veću dugotrajnost, naprskajte lak za kosu.

Credit: @ASHLEY PETTY

4. Kruna od pletenice

Ako vam je dosadila klasična pletenica ili rep – isprobajte krunu od pletenice. Ona se lako pravi, a skreće pažnju sa zadnjeg dela kose na pletenicu. Gledalac se tako fokusira na volumen vaše pletenice a ne primećuje koliko je kose ostalo pozadi. Možete napraviti varijantu da od cele kose umotate pletenicu-krunu, ili samo od jednog dela, a donji deo kose da ukovrdžata i pustite da pada.

Samo uzmite deblju sekciju kose iznad jednog uha i upletite pletenicu naniže ka ramenu. Potom, podignite je i omotajte oko glave kao krunu, i zakačite sa ukosnicama. Koristeći pletenicu i vidu rajfa, kreirate iluziju punije kose.

Credit: @Kali Mitchell

5. Teksturisana punđa sa razdeljkom sa strane

Ako volite punđe a imate tanku kosu, držite se pravila da ne treba da nosite stroge, zalizane, “balerina” punđe. Vaše punđe moraju da budu pune volumena, teksture, neobavezne i ležerne. I ako pravite razdeljak, izbegavajte onaj na sredini – uvek se razdelite sa strane.

Kako biste dobili ovu punđu, nanesite proizvod za teksturisanje na vlažnu kosu i gužvajte je rukama. Napravite razdeljak sa strane, kosu skupite u nisku ležernu punđu, a šiške ostavite razbarušene da padaju sa strane. Dobili ste veoma romantičnu, a chic frizuru koja imitira volumen kose.

Naša preporuka za gužvanje kose je Revlon Pro You Texture Scrunch leave-in balzam.

Credit: @Duyen Huynh

6. “Lažna” čirokana

Ako su ovi stilovi frizura previše ženstveni i nežni, a vi želite više edgy, grublju notu za vašu tanku kosu, predlažemo vam ovu frizuru “lažne” čirokane. Ona je savršeni balans elegenacije i oštrije note. Dovoljno je divlja za večernji izlazak, otmena za večeru, ali i chic za svakodnevni look. Za nju vam je neophodna duga kosa, i nekoliko providnih gumica.

Pravi se veoma lako: vežite četiri do pet malih konjskih repova, duž sredine glave, jedan ispod drugog počevši od vrha temena ka vratu. Samo, nemojte provući ceo rep pri poslednjem provlačenju kroz gumicu, već ga ostavite kao punđicu. Krajeve koje štrče pričvrstite ukosnicama. Tako uradite sa svakim “malim” repom, jedan ispod drugog, i formiraćete ovu “lažnu” čirokanu.

Credit: @Confessions Of A Hairstylist

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!