5 praktičnih saveta za stilizovanje dugačkih ili izraslih šiški

dugačke šiške

Sigurno ste viđali ovaj look na zvezdama poput Dženifer Lopez ili Dakote Džonson: duge, izrasle šiške, koje tako ležerno uokrviuju lice, i uvek izgledaju sjajno stilizovano! Kao i svaki ležerni izgled, i stilizovanje dugačkih šiški zapravo zahteva malo više truda od jedostavnog češljanja. Bilo da volite “lived-in” stil šiški, ili ih puštate da rastu, a možda volite “curtain bangs” trend – donosimo vam 5 odličnih saveta kako da ih održavate!

Saveti za održavanje dugačkih šiški

#1: Pokažite vašem frizeru željeni look

Ako su vaše šiške dugačke sa razlogom, e ne zbog neredovnog šišanja, morate reći frizeru šta tačno želite sa njima, kako bi ih mogao ošišati u skladu sa tim. Recite stilisti da želite duže šiške, tako da ih može “izblendati” sa stepenovima oko vašeg lica.

Najbolji način da osigurate željeni izgled jeste da donesete fotografije na vaš sledeći zakani termin. Potražite slike poznatih koje imaju kosu sličnu vašoj, kako biste mogle postići sličnu dužinu šiški.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Grangaard | NYC Hairstylist (@un.rooted)

#2: Promenite način na koji stilizujete šiške

Možda je najveći benefit dugačkih šiški taj što imate veliki broj opcija za stilizovanje, bez obzira da li kosu nosite vezanu ili podignutu. Duže šiške možete nositi i sa strane, ili sa razdeljkom po sredini. One takođe izgledaju veoma ležerno u konjskom repu, a lako se feniranju, ili kače šnalicama, kada niste raspoložene da ih nosite.

#3: Nemojte preterati sa styling proizvodima

Slojevito nanošenje styling proizvoda se čini kao očito rešenje za održavanje šiški, ali frizeri preporučuju da ne koristite previše formula na šiškama, jer su blizu licu. Važno je da dobro osušite šiške, uz pomoć četke, kako bi išle na stranu koju želite.

#4: Zakažite skraćivanje šiški unapred

Čak i veoma dugačke šiške moraju nekada biti skraćene. Kako biste održavale njihov oblik i dužinu, frizeri savetuju da ih skraćujete svakih 6-8 nedelja. Ako želite da produžite period između dva šišanja, onda prilagodite i način njihovog stiizovanja. Najbolje je da bukirate sledeći termin za šiške dok odlazite sa prethodnog.

#5: Uzmite u obzir i vaše kovrdže

Ako ste kovrdžava devojka, znajte da što je dlaka laganija i tanje ošišana, kovrdža će biti jača, tako ćete dobiti federaste šiške!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!