Maska za lice od jabuka protiv starenja kože

maska od jabuke

Jabuke se preporučuje u ishrani jer su odlične za kožu zbog visokog sadržaja vitamina C, A i bakra. Vitamin C obnavlja sadržaj kolagena u koži koji joj obezbeđuje elastičnost i drži bore na odstojanju, bakar održava proizvodnju melanina u koži koji joj obezbeđuje prirodnu zaštitu od sunca, dok vitamin A obnavlja oštećena tkiva kože i olakšava rast novih ćelija. Takođe, jabuke sadrže pektin – ugljeni hidrat koji eliminiše toksine koji su odgovorni za različite kožne probleme.

Pored toga što ih volite jesti sveže, od jabuka možete napraviti i masku za lice koja obnavlja i neguje vašu kožu. Maska za lice od jabuka protiv starenja kože lako se priprema a cilj joj je da maksimalno iskoristi antioksidante, proteine, šećer, minerale i vitamine u jabukama jer su savršeni za smanjenje znakova starenja.

Potrebni sastojci:

  • 1 zelena jabuka iseckana na kocke ili izrendana,
  • 1 kašika meda – 25 grama,
  • 2 supene kašike mleka – 30 ml.

Povezano: Maska za lice od pirinča – japanski recept za podmlađivanje kože!

Maska se priprema tako što izblendate jednu očišćenu jabuku i mleko. Zatim smesi dodate med i sve lepo pomešate dok ne dobijete smesu koju ćete lagano moći da nanesete na lice u vidu maske.

Pre nanošenja maske na lice, vrat i grudi, veoma je važno da uklonite šminku ili prljavštinu s lica koja se mogla apsorbovati tokom dana. Kada vam je koža čista i sveža, aplicirajte dobru količinu maske, ravnomerno od grudi do čela.

Pazite da izbegnete oči, jer može da dođe do iritacije. Da bi se to sprečilo, na oči stavite krišku krastavca ili krompira. Ostavite masku da deluje na licu oko 20 minuta, a zatim ispertite hladnom ili mlakom vodom.

Nebitno da li vam je koža suva, masna ili kombinovana, koristite masku za lice od jabuka protiv starenja kože jednom nedeljno (najbolje pred spavanje) i vratićete čvrstinu i sjaj kože.

Povezano: DIY maske za lice protiv starenja kože!

maska
Kompletnu ponudu maski za lice možete pogledati na našem web shop-u. Za više informacija, kliknite na sliku.

error: Content is protected !!