Obratite pažnju: Razbijamo 3 mita o borama!

3 mita o borama

Bore se počinju pojavljivati u određenom dobu i, iako su neke bore lepe poput onih od smejanja, retko ko ih dočeka sa oduševljenjem. Postoje mnogi načini uklanjanja bora, kao što su estetska hirurgije i botoks, ali pre nego što se odlučite za neki od njih, otkrivamo vam 3 mita o borama kojima nam pune glavu.

Kao što svetlost ne može da postoji bez mraka i obrnuto, ni mit ne može da postojati bez istine. Uprkos što ste čuli za mnoge načine sprečavanja nastanka i uklanjanja bora, morate znati i kako da razlikujete laž o njima od istine. U nastavku teksta su 3 mita o borama za koja mislimo da treba da znate.

Istine i laži o borama

1. MIT: Najbolje kreme protiv bora su one najskuplje

Cena kreme protiv bora ima zapravo malo uticaja na njene efikasnosti. Da li je proizvod kvalitetan i učinkovit ili nije, u velikoj meri zavisi od formule kreme, a ne koliko ćete novca potrošiti ili koji je brend u pitanju. Pri sledećoj kupovi pazite da krema protiv bora sadrži sastojke koji uklanjaju bore, ali i hidriraju kožu, poput: hidroksi kiseline, koenzim Q10, retinol, ekstrakt čaja, bakarni peptidi, kinetin. Takođe, ponekad su domaće kreme protiv bora zdravije i bezbednije za vašu kožu.

Povezano: DIY maske za lice protiv starenja kože!

2. MIT: Vežbe za lice brišu bore

U moru priličnom skupih metoda uklanjanja bora, izdvaja se i jedna besplatna metoda – autolifting, gimnastika ili vežbe za lice. Mladolik izgled lica navodno možete sačuvati vežbanjem mišića lica. Na žalost, vežbe za lice zapravo nisu od velike koristi, čak i pospešuju nastanak horizontalnih bora na čelu i licu. Pošto koža s godinama gubi elastičnost, redovne vežbe za lice će učiniti brazde, koje se razvijaju od zatezanja mišića lica, izraženijim.

3. MIT: Voda održava kožu lica mladom

Iako možemo hidrirati kožu i preventivno delovati na bore na licu, čelu i oko očiju jednostavno unošenjem najmanje 8 čaša vode dnevno, voda nije čarobni štapić koji sprečava pojavu bora. Voda čini kožu zdravom, sjajnom te održava njenu elastičnost, ali na kraju – bore ne nastaju zbog suve kože, već su samo nezaobilazan deo starenja.

Povezano: Obnova kolagena: 5 načina da usporite starenje!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!