Obratite pažnju: Razbijamo 3 mita o borama!

By  |  2 Comments

Bore se počinju pojavljivati u određenom dobu i, iako su neke bore lepe poput onih od smejanja, retko ko ih dočeka sa oduševljenjem. Postoje mnogi načini uklanjanja bora, kao što su estetska hirurgije i botoks, ali pre nego što se odlučite za neki od njih, otkrivamo vam 3 mita o borama kojima nam pune glavu.

Kao što svetlost ne može da postoji bez mraka i obrnuto, ni mit ne može da postojati bez istine. Uprkos što ste čuli za mnoge načine sprečavanja nastanka i uklanjanja bora, morate znati i kako da razlikujete laž o njima od istine. U nastavku teksta su 3 mita o borama za koja mislimo da treba da znate.

Istine i laži o borama

1. MIT: Najbolje kreme protiv bora su one najskuplje

Cena kreme protiv bora ima zapravo malo uticaja na njene efikasnosti. Da li je proizvod kvalitetan i učinkovit ili nije, u velikoj meri zavisi od formule kreme, a ne koliko ćete novca potrošiti ili koji je brend u pitanju. Pri sledećoj kupovi pazite da krema protiv bora sadrži sastojke koji uklanjaju bore, ali i hidriraju kožu, poput: hidroksi kiseline, koenzim Q10, retinol, ekstrakt čaja, bakarni peptidi, kinetin. Takođe, ponekad su domaće kreme protiv bora zdravije i bezbednije za vašu kožu.

Povezano: DIY maske za lice protiv starenja kože!

2. MIT: Vežbe za lice brišu bore

U moru priličnom skupih metoda uklanjanja bora, izdvaja se i jedna besplatna metoda – autolifting, gimnastika ili vežbe za lice. Mladolik izgled lica navodno možete sačuvati vežbanjem mišića lica. Na žalost, vežbe za lice zapravo nisu od velike koristi, čak i pospešuju nastanak horizontalnih bora na čelu i licu. Pošto koža s godinama gubi elastičnost, redovne vežbe za lice će učiniti brazde, koje se razvijaju od zatezanja mišića lica, izraženijim.

3. MIT: Voda održava kožu lica mladom

Iako možemo hidrirati kožu i preventivno delovati na bore na licu, čelu i oko očiju jednostavno unošenjem najmanje 8 čaša vode dnevno, voda nije čarobni štapić koji sprečava pojavu bora. Voda čini kožu zdravom, sjajnom te održava njenu elastičnost, ali na kraju – bore ne nastaju zbog suve kože, već su samo nezaobilazan deo starenja.

Povezano: Obnova kolagena: 5 načina da usporite starenje!

2 Comments

  1. Alana

    29.03.2017. at 20:02

    Dobar članak! Jasno je da su bore nezaobilazan dio starenja, međutim na izgled kože možemo utjecati. Dobra krema protiv bora zbilja može poboljšati njezino stanje. Samo treba nabaviti kvalitetnu. Ja već nekoliko mjeseca koristim kremu Perle Bleue i zaista sam zadovoljna učinkom.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!