Šta sve morate znati pre PILINGA lica ovog leta?

By  |  0 Comments

Piling kože je korak u nezi koji ne smete preskočiti ako želite lepu kožu – toliko je jednostavno. Eksfolijacija uklanja mrtve ćelije koje dovode do zapušenih pora, a ujedno održava kožu glatkom i blistavom. Ipak ako kožul ica previše pilingujete tokom leta, može se desiti da oslabite njenu zaštitnu barijeru, ostavljujući je otvorenom za bakterije, iritaciju i sunčeve zrake!

Mere opreza pre korišćenja pilinga tokom leta

Ograničite upotrebu hemijskih pilinga

Tokom letnjih meseci, koža luči više sebuma, što znači da su pore sklonije punjenju. Iako mnoge od nas preferiraju kućne hemijske eksfolijatore poput seruma ili tonika sa AHA kiselinama, dermatolozi objašnjavaju da tokom leta ipak treba da pređete na blage mehaničke ili enzimske pilinge. Razlog za to je što voćne kiseline kožu izlažu jačem zračenju sunca i UV zraka, vodeći potencijalno do fleka i pigmentacija.

Mi vam preporučujemo da probate Skinology PAPAYA enzimski piling-serum, na bazi enzima papaina koji vrši nežu ekfolijaciju kože.

piling lica leti

Napravite raspored pilingovanja

Pravilan nedeljni raspored pilinga će pomoći da izbegnete zamke preteranog pilinga i oštećenja kože. Trebalo da piling vršite 2 puta nedeljno kao deo večernje rutine, kako bi ste je regenerisali dok spavate. Takođe, piling obavite bar dva do tri dana pre odlaska na more ili bazen, kako biste umanjili rizik od oštećenja kože od sunca.

Ako radite intenzivan hemijski piling (tokom jeseni i zime), izbegavajte sunce barem 5 dana, ali uvek nosite SPF zaštitni faktor!

Povezano: Voćna (AHA) kiseline u nezi lica – kako da ih koristite?

Hidratantna krema je obavezna posle pilinga

Nakon pilinovanja lica, uvek, ali uvek završite sa hidratantnom kremom koja će umirititi i obnoviti kožu. Zbog aktivnih sastojaka iz pilinga, koža će verovatno biti suva i zatevaće vas, a to znači da će krenuti da se ljuspa ako je hidrirate. Tokom letnjih meseci, zamenite teške kreme laganim gelastim formulama, koje će koži dati vode i talas antioksidanata.

Povezano: Zašto je SPF krema najbolji anti-age proizvod koji imate?

piling lica leti

Krema za lice sa zaštitnim faktorom je obavezna

Krema za SPF faktorom je toliko važna, da je morate koristiti svakog dana pre izlaska na sunce. Ona će zaštititi mladu kožu koja se otkriva ispod pilinga, kako ne bi bila izložena najjačem suncu. Ako ne nanesete SPF kremu posle pilinga, velika je verovatnoća da ćete završiti sa nekim oblikom fleka, pigmentacija, bora ili opekotina od sunca.

Uvek nosite kremu sa SPF faktorom 30 ili 50 i UVA zaštitnom od 5 zvezdica, kako biste se zaštitile kako treba. Osim toga, SPF kremu nanesite barem 2o minuta pre izlaska na sunce, jer joj toliko treba da se aktivira.

Mi vam preporučujemo Skinology Hidrantnu SPF 25 kremu, laganu za svakodnevnu SPF zaštitu.

piling lica leti

Da li ste preterale sa pilingom?

Ako je vaša koža osetljiva i imate osećaj zatezanja, ili vas pecka kada nanosite druge proizvode – velika je šansa da ste preterale sa pilingom. Najčešći razlog za to je prečesta upotreba pilinga ili upotreba veoma grubih proizvoda. kako biste ponovno izgradili barijeru kože posle ovakve nezgode, hidrirajte je umirujućim maskama, kremama i izbegavajte AHA kiseline i pilinge tokom 10 dana.

Pročitajte još i: Od prolećne ka letnjoj nezi lica – korak po korak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!