“Čuvajući prirodu dobijam”: Novi projekat Eucerina® i BENU apoteka

čuvajući prirodu dobijam

Eucerin Srbija i BENU Apoteka, predstavili su 22. decembra 2021. u BENU apoteci u Galerija šoping centru dugoročni projekat “Čuvajući prirodu dobijam”. Prva aktivnost u okviru ovog projekta je mogućnost za sve korisnike Eucerin® preparata da u BENU apoteci zamene ambalažu iskorišćenih preparata za vaučer na osnovu kog će ostvariti popust za kupovinu novog. Za te potrebe u BENU apotekama postavljena je kutija u koju će se odlagati iskorišćena ambalaža, a celu aktivnost prate materijali u kojima je objašnjen cilj ove akcije i logična povezanost brige o zdravlju i zaštiti planete. U nastavku saznajte više o ovom projektu!

Eucerin® i svest o zaštiti životne sredine

Tokom više od 120 godina tradicije i inovacija, brend Eucerin® neprestano radi na unapređenju efikasnosti svojih proizvoda, a naporedo s tim u skladu sa Beiersdorf politikom održivosti preuzima odgovornost za zaštitu životne sredine.

Jedan od glavnih ciljeva u tom pogledu je da se do 2025. godine u proizvodnji pakovanja svih Eucerin® preparata koristi 50% manje plastike fosilnog porekla. Pored toga, cilj brenda Eucerin® je da tog roka stvori uslove da koristi 100% pakovanja koja mogu da se recikliraju, ponovo upotrebe ili dopune.
Mnogi aspekti poslovanja brenda Eucerin® već su usklađeni sa ovim ciljevima.

čuvajući prirodu dobijam
Nada Miletić Nevajda, Eucerin Srbija

Mnogi aspekti poslovanja brenda Eucerin® već su usklađeni sa ovim ciljevima. Pakovanja preparata iz nove, unapređene Eucerin® Hyaluron-Filler linije sadrže manje plastike u poređenju s prethodnom generacijom, a kod Eucerin® Hyaluron-Filler Koncentrata, sadržaj plastike umanjen je čak za 80%. Eucerin® AtopiControl Balsam od 400 ml odnedavno je dostupan u tubi umesto u bočici, čime je ostvarena ušteda u upotrebi plastike od 40 %. Pakovanja preparata za čišćenje kože iz Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] linije već su 98% od reciklirane plastike, odnosno od plastike koja nije fosilnog porekla.

Takođe, u cilju smanjenja potrošnje papira od jula ove godine Eucerin® preparati na tržište dolaze bez štampanih uputstava, a neophodne informacije o preparatima nalaze se na ambalaži i dostupne su na sajtu www.eucerin.rs. Na ovaj način godišnje se sačuva 47 tona papira i 103 tone drveta.

Projekat “Čuvajući prirodu dobijam”

Projekat „Čuvajući prirodu dobijam“, koji Eucerin Srbija sprovodi u saradnji sa BENU Apotekom, osmišljen je kao dugoročna aktivnost i poziv na zajedničko delovanje u cilju očuvanja okoline i smanjenja negativnog uticaja na okruženje. Podršku ovom projektu mogu dati svi korisnici brenda Eucerin® tako što će plastičnu
ambalažu potrošenih Eucerin® preparata odneti u odabranu BENU apoteku. Njihov trud biće nagrađen kuponom u vrednosti 100 dinara, koji mogu odmah ili u roku od mesec dana iskoristiti za kupovinu novog Eucerin ® preparata.

čuvajući prirodu dobijam
Kutija za odlaganje plastične ambalaže Eucerin proizvoda u Benu apotekama

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!