Kako se rešiti zanoktica?

Zanoktice predstavljaju odbranu noktiju od bakterija i kao takve su nam potrebne, zato ih ne treba seći, već samo potiskivati. Ono što nam svakako ne treba je da su one ispucale, suve i dehidrirane.

Kako se sređuju zanoktice?

U ranijim tekstvima i tutorijalima govorili smo o tome kako se radi osnovni manikir i da ga je potrebno raditi jednom nedeljno. Da bi se zanoktice potisnule, potrebno je ruke potopiti u mlaku vodu ili kupku da bi se one smekšale. Alternativa ovome danas su omeksivači sa istom funkcijom.

gel za omeksavanje zanoktica

Kada se zanoktice smekšaju, potrebno je pogurati ih drvenim štapićem (štapićem od narandžinog drveta) ili metalnim guračem. Ukoliko zanoktice sečete, rizikujete da se izložite raznim infekcijama, koje one sprečavaju. Samo ukloliko vam je zanoktica pukla možete je srediti canglama ili makazicama da se stanje ne bi pogoršalo.

potiskivac zanoktica klesta-za-zanoktice

Negujte zanoktice uljima i kremama

Zanoktice je potrebno sređivati i zato što onda nokti brže rastu i lepše i duže izgledaju. Kada je manikir gotov, bez obzira da li lakirate nokte ili ne, dobro je da nanesete ulje ili kremu za hidrataciju i regeneraciju zanokica. To bi trebalo da radite otprilike svaki drugi dan, ako ne svakodnevno. Na tržištu postoje različite kreme, ulja i olovke za različite probleme sa zanokticama, pa imamo one za suve i dehidrirane zanoktice, za regeneraciju istih ili za njihov sporiji rast.

serum-za-negu-zanoktica ulje-za-zanoktice-ananas

ulje-za-zanoktice-badem ulje-za-zanoktice-kokos

Da bi vaši nokti uvek bili lepi i zdravi redovno sređujte zanoktice i radite manikir. Nemojte ih seći, osim ako baš ne morate, jer su vam potrebne i imaju svoju funkciju.

error: Content is protected !!