Kako čuvati kozmetiku i kozmetičke proizvode za potpun učinak

By  |  4 Comments

Kako biste bili zadovoljni delovanjem preparata za negu i učinkom korektivne kozmetike i kozmetičkih proizvoda koje koristite, nije dovoljno samo da ih pravilno i redovno koristite, već i da ih pravilno i redovno čuvate.

Smanjeno delovanje kozmetike i kozmetičkih preparata

Neadekvatnim čuvanjem kozmetke i kozmetičkih proizvoda, može se smanjiti, ali i potpuno eliminisati moć njihovog delovanja. Zato, nakon što prilikom kupovine proizvoda proverite rok njihovog trajanja, znajte da to nije sve čemu se treba posvetiti pažnja.

Kada donesete proizvod u svoj dom, potrudite se da na njegovo očuvanje delujete tačno onako kako je to potrebno. U protivnom, čak i najskuplji i najkvalitetniji proizvodi, daće vam samo minimum od svoje potencijalne vrednosti i karakteristika.

Kreme za lice, puderi, maskare i ostala kozmetika i kozmetički proizvodi

  • Kada su u pitanju kreme za lice i telo i preparati slični tome, potrudite se da ih držite u frižideru. Frižider je prostor koji će u najboljoj meri i smislu poslužiti kao hladno i tamno mesto, kakvo idealno odgovara svakoj kremi. Pored toga, kada su u pitanju kreme i preparati slični kremama, sa njih nemojte uklanjati zaštitnu foliju koja se nalazi unutar ambalaže proizvoda. Ostavljanjem zaštitne folije na kremi, produžavate i čuvate njenu svežinu. To utiče da krema ili preparat nakon određenog vremena ne promene miris ili boju.
  • Ukoliko krema ili preparat promene miris ili boju, nemojte ih više koristiti, jer to može ukazivati da se sadržaj pokvario ili da čak više nije bakteriološki ispravan. Takvu kremu ili preparat, odstranite iz upotrebe. Kako bi ste sprečili nastanak i pojavu bakterija u kremi, ambalažu uvek držite zatvorenom i sadržaj kreme uzimajte čistim rukama, odnosno prstom. Nečistoća koju sa ruke prenesete na kremu, može izazvati njenu bakteriološku neispravnost.
  • Kada su u pitanju kozmetički proizvodi koji spadaju u okvir korektivne kozmetike, dakle proizvodi iz vašeg nesesera, ono što je potrebno da znate, jeste da među njima najveću pažnju prilikom čuvanja zahteva maskara. Zato proverite da je vaša maskara uvek dobro zatvorena. Nikada je ne izlažite velikim promenama temperature.
  • Dakle držite je uvek na istom, umereno toplom i umereno hladnom mestu. U suprotnom, maskara se može rastopiti ili postati suviše čvrsta i nepodobna za kvalitetnu upotrebu. Prilikom same upotrebe maskare, trudite se da pokretima četkice, što manje vazduha ubacujete u nju. Vazduh će je isušiti i skratiti period njenog trajanja.
  • Obratite pažnju na strukturu i miris pudera i ruževa za usne, jer njihova promena može ukazati na to, da se proizvod pokvario, odnosno da je istekao njegov rok trajanja. Takav proizvod odstranite iz upotrebe, jer može izazvati iritacije kože i alergiju. Sve pomenute kozmetičke proizvode i kozmetiku uvek kupujte na proverenim mestima, za koja znate da garantuju odgovarajuće uslove čuvanja proizvodima, do trenutka dok ih vi ne kupite.

Ukoliko nisu bili adekvatno čuvani do trenutka kupovine, neki kozmetički proizvodi mogu i uprkos roku trajanja koji je istaknut na njihovoj ambalaži, biti neupotrebljivi nakon kupovine. Vodite računa o svojoj kozmetici da bi zaista imala efekta.

4 Comments

  1. Pingback: Štetni sastojci u kozmetici i kozmetičkim proizvodima | Lepotica.rs

  2. Pingback: Kako da budete lepe i negovane sa minimalnim budžetom | Lepotica.rs

  3. Pingback: Ulje koja obožavamo - Maslinovo ulje za negu i lepotu | Lepotica.rs

  4. Pingback: Ulje koje obožavamo - Maslinovo ulje za negu i lepotu | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!