Senke u boji zvezdane prašine: Najlepši make-up trend za ovo proleće

stardust eyeshadow trend
Instagram/Printscreen

Ovog proleća, pored grafičkog ajlajnera i akcenata na unutrašnjem uglu oka, senke u boji zvezdane prašine će biti jedan od najvećih make-up trendova! Ne previše šljokičaste, niti metalik “stardust” senke su negde između šimera i glitera. Lako je razumeti zašto je ovaj trend postao popularan – ko neće voleti suptilne šljokice, koje su 100% nosive tokom dana, zahvaljujući difuziranoj aplikaciji. U nastavku saznajte sve o “stardust eyeshadow” trendu!

Kakve su to senke?

Senke u boji zvezdane prašine  dodaju nadrealnu notu vašem make-upu, ali ne izgledaju previše svečane ako ih nosite iz džins i belu majicu. Malo podsećaju na sedefaste senke koje smo nosili 90-ih i ranih 2000-ih godina, ali su dosta suptilnije, sofisticirane i laskavije. Osim toga, “stardust” senke stavljaju fokus na vaše oči, ali na lep, diskretan način. Zamislite kao vilinski prah za oči!

View this post on Instagram

A post shared by 💕 Melissa/Beauty Blogger 💕 (@spikedangelsmakeup)

Osim svega, veoma se lako nose i kombinuju – sa senkama u boji zvezdane prašine, gotovo da vam nije potrebna druga šminka na kompletirate look. Minimalna tehnika nanošenje je potrebna, jer proizvod sam radi za vas. Jedino što treba da uradite je da natapakte difuzirani sloj šimera sa prstom ili tvrđom četkicom, dodate malo maskare – i spremne ste!

Kako odabrati senku?

Ipak, ovo stvara malo više pritiska na odabir savršenog proizvoda koji će dati ovaj rezultat. Trik je da pronađete šimeraste senke koje nemaju veoma pigmentovanu baznu boju. Želite da postignete efekat sjajnih flekica po kapcima – gliter bez pozadinske boje. U ove svrhe vam mogu pomoći tzv. “toperi za senku”, koji su više fokusirani na sjaj nego na boju.

Pročitajte još i: Eksperimentišite sa šminkom – 8 make-up trendova za proleće 2022.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!