Botoks kose: Sve što ste želeli da znate o ovom čudesnom tretmanu

botoks kose

Iako ime tako sugeriše – tretman “botoks kose” zapravo ne uključuje botoks, niti injekcije bilo kakve vrste. Zapravo, botoks kose podrazumeva intenzivni kondicionirajući tretman, sa visokoaktivnim supstancama, koje repariraju oštećenu i slabu kosu. Tretman izglađuje i omekšava kosa, baš kao što botoks radi za kožu (otuda je i potekao naziv tretmana). Ako ste dovoljno zaintrigirane, nastavite da čitate!

Šta je tačno botoks kose?

Botoks kose je obnavljajući i zaglađujući tretman koji oporavlja oštećena vlakna kose. Kombinacija sastojaka (poput ulja kavijara, antioksidanata, vitamina B5, vitamina E, kolagena i kolagena) oporavlja i hrani oštećenu kosu – hidrira je, omekšava i zaglađuje. Tretman je pogodan za sve tipove kose i rezulutati su vidljivi i održiti do 3 meseca.

botoks kose

Koji su benefiti?

Za razliku od keratinskog tretmana, botoks kose je ne-hemijski, duboko hranljivi tretman koji sprečava frizz efekat i izglađuje površinu kose. Keratinski tretman sadrži supstancu, formaldehid, koja pegla površinu kose, dok botoks hrani dlaku uz pomoć prirodnih sastojaka. Sastav varira, ali najčešći su gorenavedeni sastojci. Ulje kavijara sadrži vitamine i antioksidante, koji se bore protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Kolagen se sastoji od proteina i ključan je za suvu, oštećenu i krtu kosu. Nahranjena i hidrirana kosa je lepršava, elastična i manje sklona lomljenju. Kada je kosa beživotna i suva na dodir, botoks kose je ono što je može smekšati i dati sjajni osećaj.

Povezano: Dubinsko pakovanje kose – Evo kako da odradite tretman kod kuće

Za koga je namenjen botoks kose?

Botoks kose je bezbedan za sve tipove kose, jer ne sadrži nikakve oštećujuće hemikalije niti sastojke. Štaviše, svim tipovima kose će koristiti dobar kondicionirajući tretman, jer je svim tipovima kose potreban boost hidratacije i proteina. Najbolji efekat će primetiti suva, oštećena ili beživotna kosa, kao i tanka kosa kojoj se dodaje i volumen uz feniranje.

botoks kose

Kako se nanosi botoks za kosu?

Iako postoje neki kućni preparati koji daju efekat botoksa, najbolje je prepustiti se rukama profesionalca. Posle pranja i potpunog sušenja kose, botoks se nanosi na dužinu. Posle 30 minuta (ili drugog vremenskog intervala), preparat se ispira, a kosa se tada stilizuje. Neki hair stilisti ostavljaju proizvod na kosi dok je suše i peglaju, kako bi proizvod dublje ušao u vlas.

Sličan efekat punjenja dlake možete postići Subrina Professional Keratin Therapy ampulama, za kućnu upotrebu.

Koliko traju rezultati?

Botoks kose daje instantne rezultate koji traju između 2 i 4 meseca, iako tačno vreme trajanja efekta varira od osobe do osobe. Preporučuje se da koristite šampone bez sulfata kako biste očuvali efekte botoksa što duže. Naša preporuka šampona je Marrakesh Colour Care šampon bez sulfata.

Pročitajte još i: Kako održavati rezultate posle keratinskog ispravljanja kose?

error: Content is protected !!