Kako održavati rezultate posle keratinskog ispravljanja kose?

Ako ste se odlučile da svoju kosu počastite luksuznim tretmanom keratinskog ispravljanja, onda znajte da ste uradile pravu stvar! Vaša kosa će biti savršeno ravna, puna i zdrava, posle samo jednog tretmana. Zato je idealan ako imate oštećenu kosu, koju je teško oblikovati i ukrotiti. Ono što mnoge dame ne znaju jeste kako da pravilno neguju kosu posle keratinskog ispravljanja kose, kako bi im keratin što duže trajao. Zato vam u nastavku otkrivamo smernice za negu i najčešće greške koje bi trebalo da izbegnete.

Šta treba da znate za pravilnu negu posle keratinskog tretmana?

#1: Šampon BEZ sulfata je obavezan!

Tokom narednih meseci, izbacite iz vašeg kupatila jeftine drogerijske šampone pune sulfatnih soli. Posle keratinskog tretmana, vašoj kosi su potreni nežni šamponi, koji sadrže mikro-keratin, jer će on progresivno poboljašati izgled vašeg kertina. Tako će kosa duže izgledati kao da ste upravo uradili keratin.

Loši sastojci šampona koje MORATE da izbegnete su:

  • sulfati (Ammonium laureth or lauryl sulfate, Ammonium or Sodium Xylenesulfonate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Sodium cocoyl sarcosinate, Sodium laureth sulfate, Sodium myreth sulfate, Sodium lauryl sulfate, Sodium lauryl sulfoacetate …)
  • natrijum-hlorid (so)

Zašto?

Sulfati su surfaktanti (jedinjenja deterdženta) koji kosu lišavaju njenih prirodnih ulja, koja služe da se podmazuju skalp i dlaka. Osim toga, sulfati kidaju molekule keratina iz kose, čineći da se on mnogo brže ispira. S druge strane, so iz drogerijskih šampona rastvara keratinsku glazuru na kosi i prerano ispira vaš skupo plaćeni tretman.

Naša preporuka je True Keratin BIO CARE šampon, koji uklanja nečistoću i masnoću, održava i produžava trajnost ispravljene kose. Omogućava nežnost i svilenkastost svim tipovima kose. Obavezna nega za pojačan i produže efekat True Keratin tretmana. Formulacija na bazi aloa vere i keratina ne sadrži sulfate.

#2: Ne koristite pročišćavajući šampon

Tokom ovog perioda, izbacite iz upotrebe šampone za dubinsko pranje kose, kao i one za masnu kosu. Pročišćavajući šamponi rade na visokoj pH vrednosti koja otvara kutikulu i dubinski čisti. Kada je kutikula otvorena, alkalizovana voda rastvara keratin i dopušta mu da “sklizne” iz korteksa dlake.

Njih možete upotrebiti PRE keratinskog tretmana, kako biste uklonili sve ostatke stajling proizvoda i nečistoća i na taj načina pripremili dlaku za keratinski tretman.

Mi vam predlažemo True Keratin Clarifying šampon za upotrebu PRE tretmana keratinskog ispravljanja kose.

#3: Odaberite kvalitetan regenerator bez sulfata

Baš kao i šamponi, i i regeneratori sadrže malu količinu sulfata i soli. Kako biste produžili efekat posle keratinskog tretmana, važno je da odaberete regenerator bez sulfata i soli, koji će negovati dlaku, zatvoriti je posle pranja kose i produžiti efekat vašeg keratinskog tretmana.

Mi vam preporučujemo True Keratin BIO CARE regenerator za kosu, na bazi Aloe Vere i keratina bez sulfata održava produžava trajnost ispravljene kose. Neguje i oporavlja sve tipove kose. Obavezna nega za pojačan i produže efekat TrueKeratin tretmana.

#4: Ne koristite teška ulja na kosi

Kokosovo i jojobino ulje se “gnezdi” veoma duboko unutar folikula dlake kako bi joj pružili vlažnost. Dok je ovo dobra stvar s jedne strane, to znači da će vam trebati mnogo više šampona da ih isperete. Zato budite strpljivi – prve dve nedelje posle tretmana nemojte korisiti ova ulja.

Ako ste i dalje veliki fan ulja za kosu, predlažemo da koristite True Keratin Moroccan Miracle eliksir za kosu. Ovo je unikatna ultra lagana mešavina koja kombinuje čisto arganovo ulje sa keratin proteinom neguje i hidrira kosu. Potrebna je samo mala količina kako biste kosu spremili za feniranje ili dodali završni korak.

#5: Dubinska hidratacija je potrebna

Koristite masku za dubinsku hidrataciju kose bez sulata, barem jednom u 10 dana. Ona će nahraniti kosu i produžiti trajnost vaše ispravljene kose. Kada keratin počne da se ispira iz kose, maska za hidrataciju će sprečiti efekte vlage u kosi, kako bi bila glatka i frizz-free duže vreme.

Naš predlog je Subrina Professional Premium maska, intezivno hidrirajućeg dejstva, na bazi prirodnih ulja i putera, bez sulfata.

#6: Pazite na prelamanje kose

Pošto je keratin podložan lomljenju i savijanju tokom prve dve nedelje, pripazite da kosu ne oblikujete, niti vezujete trakom za kosu ili gumicom. Takođe, nemojte nositi naočare za sunce na vrhu glave, jer ćete tako ostaviti udubljenje u kosi. Ne kačite kosu šnalicama niti većim šnalama, i na stavljajte je iza ušiju.

Pročitajte još i: Pravilna nega kose posle keratinskog tretmana izgleda ovako!

error: Content is protected !!