Nega kože lica nakon letovanja

Slika je sledeća, vratite se sa letovanja, ten vam je preplanuo, odmorili ste se, izgledate sveže i nasmejano. Ukoliko niste svakodnevno negovali svoju kožu na letovanju i ona je postala suva, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da joj vratite elastičnost, mekoću i sjaj. A ukoliko ste je “hranili” dobro će vam doći da je ipak malo osvežite, jer slobodni radikali stalno napadaju.

Kozmetičar ili sama svoj majstor

Posetite kozmetičara i uradite klasičan higijenski tretman, gde ćete pilingom ukloniti mrtve ćelije i vaša kože će momentalno povratiti sjaj. Nakon njega nanesite masku, zavisno od tipa kože  i godina, koja će je nahraniti i osvežiti.

Takođe, dobro je kožu „napuniti“ odgovarajućim koktelom, specijalno napravljenim za vašu kožu. To neznatno poskupljuje čitav tretman a vrlo je efikasno. Na kraju, uvek sledi kvalitetna krema za lice, odgovarajuća za vas, koja se nanosi lepezastim a ne kružnim pokretima. Na taj način sprečavate pojavu bora.

Ukoliko tretman radite same, kod kuće, redosled je isti. Uradite piling lice, zatim nanesite masku i nakon 15-ak minuta, kada je isperete, nanesite odgovarajuću kremu. Ne zaboravite, izbor pravih preparata za negu je jako bitan jer oni treba da stimulišu sintezu kolagena i elastina u koži.

Ulažite u svoju kožu

Ukoliko volite da se negujete i možete sebi da priuštite malo skuplje tretmane, koji se rade u seriji, predlažemo:

  • Hemijski piling- odstranjuje oštećene slojeve kože i stimuliše regeneraciju i stvaranje nove zdrave kože
  • Mezoterapiju– sa iglom ili bez, zavisi od vas, obe metode su jednako efikasne jer se postiže „ubacivanje“ aktivnih materija u tkivo, popunjavanje bora i podizanje tonusa kože
  • Radiotalase- radiotalasni lifting je najefikasnija nehiruška metoda za podmalađivanje. U kombinaciji sa mezoterapijskim koktelima pun pogodak za dugoročno mladu kožu.

Nega kože lica je jako važna, jer svi volimo da izgledamo lepo i negovano. Ako nemamo novca za skuplje metode, možemo sebi da priuštimo bar tretman čišćenja jednom mesečno, sa ponekim koktelom s vremena na vreme. Ne zaboravite, to je ulaganje u budućnost.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!