Masna i problematična koža lica – Kako da konačno rešite ove probleme?

masna i problematična koža lica

Kada bismo morali izdvojiti najčešći problem sa kožom žena do 35. godine, to bi sigurno bila masna i problematična koža. Ovaj problem se javlja usled mnogih faktora: nepravilne nege lica, spavanja sa šminkom, neadekvatne ishrane, stresa, prisustva bakterija na koži ili usled hormonskog disbalansa. Zato u nastavku saznajte kako da ih konačno rešite uz najbolje sastojke i proizvode za negu!

Proširene i zapušene pore, brzo mašćenje kože, akne, mitiseri i upale na koži su najčešći simptomi masne i problematične kože lica. Ovo stanje je veoma teško za kućnu negu, zato često grešimo koristeći agresivne proizvode pune alkohola i silikona koji će problem učiniti samo gorim.

Masna i problematična koža lica – faktori koji utiču:

  • genetika
  • hormonski disbalans
  • loša higijena kože
  • neadekvatna nega kože
  • neizbalansirana ishrana puna mlečnih proizvode, masnoće i šećera
  • neki lekovi
  • izlaganje suncu i pušenje

masna i problematična koža lica

Ovo stanje uzrokuje preterana aktivnost lojnih žlezda u porama, koje proizvode više sebuma. Nagomilovanje sebuma, bakterija, nečistoča može uzrokovati da zidovi pore puknu, te da se se bakterije dalje prošire. Tokom adolescencije primarni razlog problematične kože je pojačano lučenje androgenih (muških) hormona, a tokom odraslog doba hormonske promene ili neadekvatne životne navike.

Masna i problematična koža – pravilna nega

Ono što je potrebno masnoj i problematičnoj koži lica su adekvatni proizvodi za negu koji je neće isušiti, a pružiće pročišćavanje pora, smanjenje lučenja sebuma, antibakterijsko i protivupalno dejstvo. Neki od poznatih sastojaka koji imaju ovaj efekat su: retinol, benzoil-peroksid, ulje čajevca, aktivni ugalj, cink… Međutim, dva sastojka se posebno izdvajaju kao vrlo efikasni, kada masna i problematična koža lica u pitanju – a to su niacinamid i ihtiol!

masna i problematična koža lica

Niacinamid: super-heroj sastojak za kožu!

Niacinamid (nikotinamid) je zapravo vitamin B3, rastvorljiv u vodi koji deluje u saradnji sa drugim molekulima u koži, kako bi vizuelno smanjio izgled proširenih pora, neujednačenog tena, finih linija, umornog tena i oslabljene površine kože. Osim toga, niacinamid umanjuje štetu koju donose čestice slobodnih radikala: zagađivači iz sredine i UV zračenje.

Kada se proizvodi sa niacinamidom nanesu na kožu, regulišu prirodni protok sebuma – drugim rečima, niacinamid drži mašćenje kože pod kontrolom. Poseduje protivupalna dejstva, što znači da će se boriti protiv bakterija uzročnika akni. Osim toga, niacinamid ima fenomenalna dejstva i za druga stanja kože: smanjuje crvenilo, obnavlja zaštitnu barijeru kože, deluje preventivno na stvaranje hiperpigmentacija, a čak minimizuje bore i fine linije!

Ihtiol – prirodni sastojak za masnu kožu

Ihtiol je supstanca prirodnog porekla, koja se dobija preradom sedimentnih stena morskog porekla iz perioda mezozoika. On sadrži sitne čestice organske materije, nastale taloženjem algi i biljaka tokom više stotina godina. Posle njegove prerade, nastaje viskozna tečnost crne boje, koja ima malo jači miris. Ihtiol ima antiseptičko, protivupalno, antigljivično i antiseboreično dejstvo. Pošto je u pitanju prirodna supstanca, veoma dobro se podnosi na koži.

Povezano: 6 loših navika koje vam zapušavaju pore na licu

masna i problematična koža lica

Pravilna nega  masne i problematične kože

Savetujemo vam da masnu i problematičnu kožu negujete proizvodima koji sadrže niacinamid i ihtiol. Zato predlažemo negu Skinology Skin Rescue linijom koja se bazira na ova dva sastojka:

1. korak: čišćenje kože Skin Rescue mlekom

Svojim aktivnim sastojcima (niacinamid i ihtiol) obezbeđuje antibakterijsko dejstvo, smiruje iritacije i deluje antiinflamatorno. Pored toga ovo mleko će vam pomoći i da sprečite pojavu zapaljenja na koži (bubuljica i akni). Više o njemu pročitajte OVDE.

2. korak: toniranje kože Skin Rescue tonikom

Tonik reguliše lučenje sebuma, ima antiseptično i umirujuće dejstvo. Svojom formulacijom poboljšava negu masne i problematične kože. Sadrži niacinamid, ihtiol, alantoin i pantenol. Više o njemu pročitajte OVDE.

masna i problematična koža lica
Skinology Skin Rescue tonik i mleko: 200 ml i 500 ml

3. korak: hidratacija i tretman u jednom – serum za lice sa niacinamidom i 3D hijaluronom

Serum deluje u dubljim slojevima kože zahvaljujući kombinaciji vitamina i hijaluronske kiseline različitih molekulskih masa. Serum ubrzava proces regeneracije kože, smanjuje lučenje sebuma i umanjuje proširene pore. Više o serumu pročitajte OVDE.

4. korak: dnevna gel krema Skin Rescue

Omogućava izuzetnu hidrataciju, ishranu i regeneraciju, zahvaljujući raznovrsnim aktivnim komponentama (niacinamidu, ši buteru, hidrantnom kompleksu, hijaluronskoj kiselini, alantoinu i pantenolu, bisabololu, ekstraktima krastavca i hamamelisa). Više o kremi pročitajte OVDE.

Noćna nega: krema Skin Rescue

Svojim delovanjem utiče na smanjenje lučenja sebuma, odstranjuje mrtve ćelije, ima antibakterijsko dejstvo i smiruje nadraženu kožu, čime poboljšava njenu strukturu i regeneriše je. Više o njoj OVDE.

masna i problematična koža lica
Skinology Skin Rescue gel krema, krem-maska i noćna krema

Maska za lice: Skin Rescue sa nicinamidom i ihtiolom

SKIN RESCUE krem maska (sa ihtiolom i niacinamidom) hidrira kožu, reguliše lučenje sebuma, umanjuje proširene pore i umiruje kožu. Deo je tretmana nege problematične kože sklone aknama. Više o maski pročitajte OVDE.

Pročitajte još i: Ovu hranu izbegavajte ako imate masnu kožu!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!