Mesečni horoskop za AVGUST 2017.

By  |  0 Comments

Mesečni horoskop daje odgovore na mesečnom nivou u vezi ljubavi, posla, zdravlja i novca. Pogledajte šta očekuje vaš horoskopski znak u AVGUSTU 2017.

Avgust…centralni letnji mesec. Vreme je odmora, vreme je letovanja, vrućih ljubavi, vrelih dana i još vrelijih noći. Ali, ovaj je avgust spremio gomilu zanimljivih nebeskih dešavanja – neke su drame pri svom završetku, za neke se tek priprema pozornica….Scenario koji zvezde naprave je divan, ponekad nepredvidiv….Ne razumemo baš uvek zašto nam se neke stvari dešavaju i šta je ono što moramo naučiti iz njih….Tek sa protokom vremena shvatimo da smo postali drugačiji, da smo odrasli, stekli mudrost i iskustvo. Tako je i ovaj mesec tu da nas nečemu nauči….hoćemo li da zaronimo u avgust?

U ovaj mesec ulazimo sa konjukcijom Sunca i Marsa u znaku Lava. Merkur je u svom sedištu i znaku Device, Jupiter u znaku Vage. Mesec je u svojoj prvoj četvrtini i znaku Škorpije, Saturn retrogradan u Strelcu. Pluton je retrogradan u znaku Jarca, Neptun retrogradan u znaku Riba. Uran se nalazi na poslednjim stepenima Ovna, a Venera samo što je zakoračila u znak Raka.

U avgustu će tri planete promeniti smer kretanja. Merkur i Uran će krenuti retrogradnim hodom, dok će Saturn, nakon više od četiri meseca svog nazadnog kretanja, otpočeti direktan put kroz znak Strelca.

Prvo dešavanje u avgustu – 3-eg Uran počinje svoj retrogradni hod. Planeta slobode, prijateljstva, revolucije, bunta, promena daće nam svojim nazadnim kretanjem priliku da sve ono što nismo rešili, nismo završili, nismo promenili – i uradimo.

Sledeći, ali zaista bitan događaj u avgustu jeste pomračenje Meseca u znaku Vodolije koje se dešava 7-og. Ovo pomračenje svakako će doneti porast nervoze, velike promene raspoloženja, iz nas mogu „izbiti“ reči i postupci koje smo dugo ćutali, potiskivali, prelazili preko nekih situacija za koje smo znali da ćemo morati da ih rešavamo kad tad. U danima oko pomračenja treba voditi računa o impulsivnosti, bilo da je u pitanju komunikacija sa ljudima koji su vam bitni, poslovna tematika ili bilo šta drugo. Treba sačuvati mir i hladnu glavu.

13-og Merkur kreće retrogradno. Ovo je njegov redovan retrogradni ciklus i dešava se u znaku kojim Merkur i vlada – u Devici. Do kraja avgusta neće promeniti pravac i tek u septembru krenuće sa direktnim hodom. Pošto se retrogradno kretanje dešava u znaku koji vlada uslugama, svakodnevicom, životnim navikama, odnosom prema zdravlju – ovo su segmenti kojima ćemo morati da posvetimo dodatnu pažnju i ispravimo greške koje smo u prethodnom periodu činili.

21-og imamo vrlo bitan nebeski događaj – totalno pomračenje Sunca na poslednjim stepenima znaka Lava. Pošto Lav vlada srcem, u danima oko pomračenja svakako se savetuje mnogo više obzira i pažnje kada je zdravstveni segment u pitanju. Ne izlažite se velikim naporima, izbegavajte vrućinu i duži boravak na suncu. Generalno gledano – uticaj pomračenja osetiće se u dužem narednom periodu i njime ćemo se baviti u opširnijem tekstu koji će biti posvećen samo ovom prirodnom fenomenu.

U noći između 22-og i 23-eg avgusta Sunce će preći u znak Device. Na redu je vladavina ovog horoskopskog znaka i koristimo priliku da svim Devicama čestitamo nastupajuće rođendane!

Nešto zaista važno za sve nas – 25-og Saturn konačno kreće direktnim hodom u znaku Strelca. Još par meseci će Strelčevi imati „čast“ da druguju sa ovom planetom, da bi se ona pred kraj godine preselila kod komšija u znak Jarca. Direktno kretanje Saturna konačno će pokrenuti priče koje su mesecima (kod nekih i godinama) u zastoju. Šta ste uradili u međuvremenu, dok je Saturn išao retrogradno, uradili ste. Sada je vreme da rezultati tog rada konačno ugledaju svetlost dana. Ono što je izuzetno povoljno jeste da u vreme kada Saturn kreće direktno, Jupiter, kao njegov dispozitor obrazuje sekstilni aspekt, tako da je više nego izvesno da će neka razrešenja i događaji biti vrlo povoljni po nas. U prevodu – ako ste se iole potrudili, budite uvereni da vaše nagrade neće izostati. Delovanje Saturna možda jeste opterećujuće, ali ova planeta vrlo dobro „pamti“ i trud i upornost i čekanje. Mnogi od vas imaće razloga da se raduju.

Dan kasnije, 26-og Venera prelazi u znak Lava. Dok je u tranzitu kroz znak Raka bila meka, prijemčiva, okupana ljubavlju i nežnošću, posvećena porodici i deci, ulaskom u Lava u potpunosti će se promeniti. Venera će postati zavodnica, ona koja ne čeka, već ona koja osvaja. Pošto u znaku Lava već boravi i Mars, budite sigurni da će ovaj period do kraja avgusta biti obeležen nekim fenomenalnim počecima kada je ljubav u pitanju. Strast će „pucati“ sa svih strana.

Kao što vidite, nema mnogo događaja tokom avgusta, ali je svaki od njih vrlo bitan. Energija na nebu se menja, i to je sada već više nego evidentno. Avgust mesec nije lagan, ali je zato mesec koji pokreće promene. A nekako mi se čini – suviše dugo na te promene čekamo. I red je da već jednom zaista i krenu da se dešavaju u većoj meri, zar ne?

Zato, sa nadom u neke bolje dane, sa nadom da će nam ove promene doneti ono što očekujemo i čemu se nadamo, želim vam srećno putovanje kroz avgust! Uživajte!

Pročitajte mesečni horoskop za svoj znak!

ovan nedeljni horoskop

OVAN

bik horoskop

BIK

blizanci nedeljni horoskop

BLIZANCI

rak nedeljni hororskop

RAK

lav nedeljni horoskop

LAV

devica nedeljni horoskop

DEVICA

vaga nedeljni horoskop

VAGA

nedeljni horoskop skorpija

ŠKORPIJA

strelac nedeljni horoskop

STRELAC

jarac nedeljni horoskop

JARAC

vodolija nedeljni horoskop

VODOLIJA

ribe nedeljni horoskop

RIBE

————————————–

Horoskop piše: www.mojastrolog.rs

Može vas zanimati i:

Veliki ljubavni horoskop za 2017.

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!