Podizanje grudi – Korak ka zadovoljstvu svojim telom

podizanje grudi

Podizanje grudi je zahvat estetske hirurgije kojim se grudi pozicioniraju na određenu visinu koja je bila njihovo prirodno stanje pre nego što su postale opuštene.

Podizanje grudi pozitivno utiče na žensko samopouzdanje jer figuru čini skladnijom i privlačnijom. Danas se dame mogu odlučiti na estetske zahvate bez griže savesti i straha od negativnih reakcija okoline. Estetska hirurgija je odavno prestala da bude tabu. Svaka dama koja to želi, nezavisno od godina, može sebi da omogući poboljšanje izgleda grudi na vrlo bezbedan način. Ono što je najbitnije je da nema negativnog uticaja na kasnije preglede dojki i dojenje.

Šta utiče na opuštanje grudi?

Među glavnim krivcma za opuštene grudi su starenje, trudnoća, dojenje i slabost vezivnog tkiva. Sa godinama dolazi do smanjene hormonske aktivnosti tako da dojke i mlečne žlezde gube na svojoj masi, a koža postaje opuštena ili istegnuta u određenim delovima. Ono što žene najviše nervira je to što im odeća više ne stoji kao u mlađim godinama, već moraju da prave ustupke prilikom izbora odevne kombinacije.

Kome je namenjeno podizanje grudi?

Sama operacija podizanja grudi je namenjena ženama koje imaju mali do umereni obim grudi, ženama posle porođaja na kojima je vidljiva opuštena koža ili deformacija dojke. Mommy makeover je bilo koja kombinacija estetskih intervencija koje vraćaju pre porođajni izgled novopečenim mamama a sprovodi se u Atlas Estetic. Pored operacije podizanja grudi moguće je kombinovati i povećanje grudi ugradnjom implatanata ili transferom sopstvene masti. Ukoliko ste se odlučili da radite podizanje grudi, morate da znate šta tačno želite da postignete.

Preoperativna priprema

Preoperativna priprema podrazumeva niz pregleda i testova: krvna grupa, krvna slika, biohemija, rendgen srca i pluća, kompletan kardiološki pregleda sa ultrazvukom srca i dopler krvnih sudova.

Kako se izvodi operacija?

Najbitnije stavke kod operacije podizanja grudi su očekivanja od operacije, poverenje u tim hirurga i procena zdravstvenog stanja pacijentkinje. Na prvom pregledu hirurg će uzeti anamnestičke podatke, koje se odnose na alergije na lekove, preležane i hronične bolesti, ranije hirurške zahvate i eventualnu trenutnu terapiju. Takođe, izvršiće pregled dojke (oblik, veličina položaj bradavica i areola) i predložiće vam najpodesniji vid zahvata koji ispunjava vaše želje.

Moguće je izvršiti i smanjenje areola koje su povećane nakon trudnoće i dojenja. Aspirin i drugi inflamatorni lekovi mogu prouzrokovati pojačano krvarenje pa je potrebno prekinuti njihovu upotrebu pre operacije. Operacija se najčešće izvodi u opštoj anesteziji i iz bolnice se izlazi nakon dva dana.  Koža se zateže, a areole i bradavice se pomeraju na željenu poziciju. Bolovi su uglavnom blagi i prestaju nakon uzimanja predloženih lekova protiv bolova.

Hirurški zahvat se planira tako da se ožiljci nikad ne vide na dekolteu ili u kupaćem kostimu. Postojeći ožiljci brzo blede i ostaje dominantan izgled zategnutih grudi što je i bio cilj.

podizanje grudi

Kako izgleda oporavak nakon operacije?

Oporavak nakon operacije traje najmanje nedelju dana u kućnim uslovima i za to vreme se preporučuje mirovanje, nošenje grudnjaka i/ili preporučenih elastičnih zavoja i izbegavanje pokreta rukama. Preporučeno je da se pacijentkinje suzdrže od saginjanja i podizanja tereta. Moguće su pojave osetljivosti bradavica i blažeg otoka koji se povlači za desetak dana. Fizičkim aktivnostima pacijentkinje mogu da se vrate nakon četri-pet nedelja.  Nakon operacije potrebno je javljati se na kontrole u dogovoru sa hirurgom.

Koje su prednosti Atlas estetske hirurgije?

Estetska Hirurgija Atlas opšta bolnica omogućava individualni pristup svakoj pacijentkinji uz podršku i razumevanje medicinskog tima, što osigurava zadovoljstvo krajnjim rezultatom. Ekspertski tim kombinuje medicinsku i estetsku stručnost i pruža usluge u skladu sa svetskim trendovima u oblasti estetske hirurgije.

Bolnica radi 24 sata dnevno i sastoji se od dva moderna i luksuzna objekta u samom centru Beograda. Bolnica je opremljena savremenom opremom poslednje generacije, sve sale opremljene u saradnji sa kompanijom Medtronic čiji uređaji se koriste svake 2 sekunde u svetu kao i stacionarom sa luksuzno opremljenim jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, koje imaju Wi-Fi konekciju, video nadzor i kablovsku televiziju.

Ukoliko razmišjate o operaciji podizanja grudi savetujemo vam da zakažete individualne konsultacije kod hirurga na telefone: +381 11 785 88 88 ili  +381 60 329 24 11

Atlas Estetic je  lider u hirurgiji!

error: Content is protected !!