Nedeljni horoskop – Od 16. do 22. januara 2023.

nedeljni horoskop

Kao što sam njegov naziv kaže piše se za nedelju dana. On nam pokazuje pravi smer za narednu nedelju. Hoćemo li imati probleme na poslu, kako će nam biti u ljubavi, da li da očekujemo ludi noćni provod ili ne. Nedeljni horoskop će nam uvek reći kakvo nas zdravlje očekuje te nedelje.

U sredu Merkur kreće direktno, što znači da će u ovoj nedelji praktično militi – što u retrogradnom, što u direktnom hodu. A kad je Merkur „zakucan“ onda je zakucano i sve što se vezuje za njega – pa eto naglašenijih problema u saobraćaju, u dogovorima, sa tehnikom, informacijama, komunikaciji. No, eto i dobrog momenta da krenemo da se bavimo baš onim stavkama na kojima smo se zaglavili ili koje smo dugo odlagali, onim što nismo završili ili što treba ispraviti, popraviti – početni momenat će biti usporen, ali nastavak je obećavajuć.

Venera će stići do egzaktne konjunkcije sa Saturnom u znaku Vodolije do kraja sedmice – nekome da donese osećaj usamljenosti, nekoga da podseti na prošlost, nekome da donese komplikovanu i zahtevnu emociju, nekoga da zabrine po pitanjima novca i materije, nekome da donese osećaj blokiranosti, uskraćenosti, zarobljenosti u situacijama koje ne zna kako da promeni.

A u subotu – mlad Mesec u Vodoliji – da otvori vrata promenama koje su pred nama.

Nedeljni horoskop za znak ovan

ovan mesecni horoskop

Ljubav

Da prođe još ova nedelja da bi vladar Blizanaca (tu se nalazi vaš Mars) prvo krenuo direktno pa onda I “uhvatio brzinu” – I vi ćete biti u potpunosti tip top. Već sada vam je energija neuporedivo bolja nego ranije, počeli ste da se vraćate sebi I nije čudno što češće nego ranije privlačite zainteresovane poglede, a I vama je lakše da ostvarite neke zanimljive kontakte, da flertujete I zabavite se. Neko će slučajno naleteti na bivšeg partnera, a neko će naleteti na osobu koja bi mu mogla postati značajna vrlo brzo. Zauzeti – evidentno ste partner I vi u boljem raspoloženju, situacija je korektna I prilično stabilna.

Posao

Poslovno ćete se samo delimično pomeriti. Ili ćete morati da ulažete ogromnu količinu truda da biste ispravili I rešili neke situacije koje se već prilično dugo vuku. Dosta toga vezano za posao će vas nervirati jer su mogući I tehnički, administrativni I papirološki problemi a moguće je I nerazumevanje sa onima sa kojima sarađujete. Sve ćete vi ovo rešiti I završiti, ali je moguće da ćete po nekim pitanjima kasniti. Finansijski prilivi su vam solidno postavljeni, ali ćete morati da platite neku veću stavku ili veći trošak.

Zdravlje

Mogući su problemi sa kostima, zglobovima, kičmom. Mlađi – pokrenite se. Oprez u saobraćaju.

Hrana

Za aktivnost, živost i energiju koja će vam u ovoj nedelji svakako trebati, predlažemo jedan laganiji jelovnik koji će u sebi sadržati puno salata ili čorbice, potaže, variva od kombinacije mesa i povrća.

Nedeljni horoskop za znak bik

bik horoskop

Ljubav

Iako je odnos sa emotivnim partnerom korektan, vi lično niste nečim zadovoljni. Možda se ovo vaše nezadovoljstvo ne vezuje za sam odnos, već ste previše okupirani drugim stvarima koje vas čine nervoznim I ne dozvoljavaju da se opustite sa voljenom osobom. A možda je kod nekih od vas došlo do izvesnog zasićenja, hlađenja, distanciranja. U svakom slučaju, nečega vam je preko glave. Što se tiče slobodnih – pa, vi se baš I nećete proslaviti po pitanjima ljubavi. Ili ćete da se osvrćete ka prošlosti ili ćete naletati na osobe za koje ste svesni da vam ne mogu doneti lakoću I emotivnu stabilnost.

Posao

Poslovni segment je ono što vas okupira I što vam odvlači najviše energije u ovom periodu. Prilično ste opterećeni I stegnuti nekim situacijama, a vrlo je moguće da vam nadređeni ni malo ne olakšavaju već naprotiv – samo otežavaju svojim zahtevima ili kontrolom. Na sve ovo – finansijski segment, nešto što je vama od velike važnosti da biste bili mirni – konstantno ima velike oscilacije I non stop razmišljate kako da ovo popravite. Stvari su tu kao malo krenule na bolje, ali I dalje vam donose nemir I nervozu.

Zdravlje

Mlađi neka čuvaju grlo. Stariji – proverite hormone, štitnu žlezdu. Mogući problemi sa cirkulacijom.

Hrana

Jeste dobar momenat da poradite na svom načinu ishrane ili da krenete na dijetu, ukoliko je to ono što želite. Neke od vas intenzivno može privlačiti brza hrana ili sve od mesa I mesnih prerađevina.

Nedeljni horoskop za znak blizanci

mesecni horoskop blizanci

Ljubav

Još malo I bićete kao novi – situacija bi do sada trebala da je već znatnije krenula na bolje u partnerskim odnosima, komunikacija je vrlo solidna, partner I vi polako krećete ka ostvarenju zajedničkih planova I između vas dvoje je dobra energija. Ok, još uvek vi ne osećate da je baš sve na svom mestu, još uvek ste pomalo u grču I nervozni, ali I to će se rešiti u skorije vreme. Slobodni Blizanci – Venera baš lepo gleda na vaš znak, ljubav vam se smeška – a vi joj osmeh uzvratite. Ok, ta Venera je sada I u zagrljaju Saturna pa će te ljubavi biti ili stare ili će biti pak skopčane sa nekim komplikacijama. Ali svejedno, tu su za vas.

Posao

Još uvek čekate na nešto ili na nekog. I verovatno će tom čekanju doći kraj u drugom delu radne sedmice….ili eventualno u sledećoj nedelji. Možda čekate informacije, papir od važnosti, možda čekate potvrdu od nekog ili dogovor. Šta god da čekate – dočekaćete, dosta brzo. Zato se nemojte nervirati I opterećivati. Sa kolegama ćete u ovoj nedelji imati čudan odnos – nerviraće vas, ali će umeti itekako da vam priteknu u pomoć kad zagusti. Finansije – evidentno bolji prilivi u ovom periodu.

Zdravlje

Pravi je trenutak da krenete sa rešavanjem zdravstvene problematike koju dugo vučete.

Hrana

Vaša planeta iz retrogradne prelazi u direktnu fazu, što pokazuje da je vašem telu potrebna energija kroz kvalitetne i redovne obroke koji treba da sadrže i minerale i vitamine, ali i proteine i masti i biljna vlakna.

Nedeljni horoskop za znak rak

rak mesecni hororskop

Ljubav

I partner I vi osećate potrebu da otvoreno I iskreno porazgovarate o nekim stavkama u vašem odnosu. No, isto tako – I partner I vi čekate onu drugu osobu da pokrene priču, pa lako može da se dogodi da ovu sedmicu pričate o svemu, samo ne o onome što je istinski potrebno. Oboje možete biti nervozni I napeti I umesto da se približavate – odaljavati se. Slobodni Rakovi – neki od vas su potpuno zaglavljeni u emotivnoj prošlosti, a veliko je pitanje da li će tu doći do bilo kakvog konkretnijeg pomaka. Novih ljubavi nema ili vam se pak pojavljuju osobe za koje ste svesni da bi priča sa njima bila komplikovana I teška.

Posao

Ni poslovno ovo neće biti jednostavan period jer ćete povremeno imati osećaj da se igrate gluvih telefona sa saradnicima I kolegama. Loša komunikacija će vam crpeti energiju, a moguće je da se dešavaju I problemi sa tehnikom, ili pak administrativni, papirološki. Neke situacije će u početnoj fazi delovati kao da će biti obavljene ili rešene brzo, ali će doći do problema I zastoja koji može potrajati I par dana. Finansije – moguće je pojačavanje priliva, ali na žalost – troškovi jedu zaradu…

Zdravlje

Problem sa nesanicom, napetost, osetljivost respiratornog sistema I zglobova, kostiju, kičme.

Hrana

Rakovi polako ulaze u fazu kada će želeti mnogo toga da promene u svom životu. Jedna od tih stavki je I ishrana I u ovoj nedelji ćete ozbiljno krenuti u pravcu promene navika.

Nedeljni horoskop za znak lav

lav mesecni horoskop

Ljubav

Period zvan “nit smrdi, nit miriše” nastavlja se I dalje u vašim emotivnim relacijama. Onako. Čas nešto malo krene, pa stane. Moguće je doduše da su strasti malo živnule, pa možete na njih da se vadite. A možete da se vadite i kroz društvo i zajedničke prijatelje. Od sledeće nedelje će stvari krenuti na bolje. Slobodni Lavovi – mlad Mesec u polju partnerstava, pa još u dobrom aspektu sa Jupiterom koji vlada vašim poljem ljubavi I zabave obećava ljubavne priče u narednom periodu. Sa Venerom I Saturnom u polju partnerstava – to mogu biti lepe, ali zahtevne ljubavi. A može biti I povratak prošlosti.

Posao

Ovo je prilično zahtevna poslovna sedmica za vas. Prisutna je prezasićenost jednoličnim obavezama. Merkur stoji (prvo u retrogradnoj, a zatim u direktnoj fazi) u vašem polju poslovne svakodnevice I obaveza – žestoko ćete se potruditi da završite sa zaostacima ili sa nekim situacijama od ranije koje sada iskaču na dnevni red – I uspećete, ali će vam ovo oduzeti svaku mrvu energije koju posedujete. Nekima od vas stoje sredinom nedelje nove poslovne ponude od kojih mnogo očekujete.

Zdravlje

Prisutan je umor.

Hrana

Potrebno vam je energetsko dizanje, pa pomozite sebi ishranom koja sadrži meso, zeleniš, cveklu, celer, med, đumbir, jaja. Neka doručak bude najkaloričniji obrok tokom dana.

Nedeljni horoskop za znak devica

devica mesecni horoskop

Ljubav

Da biste se otvorili za nove osobe I nove ljubavne prilike, potrebno je da završite sa prošlošću. A za neke od vas to nije jednostavan zadatak – ne samo što imate stalne podsetnike na bivšeg partnera, već je moguće i da se kontakt između vas dvoje obnovi. Što se tiče onih koji ne nose balast prošlosti – neko koga ste relativno skoro upoznali, pokazaće veliku zainteresovanost za vas i pokušavati da vas osvoji. Zauzete Device – i partner i vi ćete imati dosta obaveza a samim tim – biće i manje prostora za vas dvoje. U nekim momentima može vam se činiti da se vi mnogo više trudite od voljene osobe.

Posao

I pripadnici ovog znaka bi trebali da obrate pažnju – postoji mogućnost uvećanja troškova, neplaniranih izdataka a svakako vam se u ovom periodu preporučuje da dobro razmislite pre nego što uložite novac. Sama poslovna tematika I nije toliko loša. Možda će završavanje obaveza ići nešto sporije nego inače, ali ćete se vi vrlo brzo vratiti u pravu radnu formu. Moguće su I ponovljene, ali I potpuno nove ponude – a neke od njih se mogu vezivati I za inostranstvo ili strane firme. Dobar odnos sa šefovima I saradnicima.

Zdravlje

Prehlade, viroze. Stariji – oscilacije pritiska.

Hrana

Prijaće vam mlečni proizvodi – naročito kiselo mleko, kefir, sirevi. Ukoliko početkom nedelje budete imali stomačne tegobe, one su više prouzrokovane nervozom nego načinom ishrane.

Nedeljni horoskop za znak vaga

vaga mesecni horoskop

Ljubav

Partnerska I vaša planeta su u vazdušnim znacima I dobrom međusobnom odnosu, što znači da će komunikacija između vas dvoje biti neuporedivo bolja, a isto tako – znači da ćete želeti iste stvari I lako se dogovarati oko toga. Ovo će mnogo bolje funkcionisati kod onih koji su u vezama, dok će kod onih koji žive zajedno I dalje povremeno biti tenzije oko jednih te istih pitanja I tema. I jedni I drugi – iskoristite ovaj period da budete više aktivni, promenite ustaljenu svakodnevicu I pokrenite se. Slobodni – raspoloženi ste I lako privlačite poglede. Moguća su interesantna dešavanja sa suprotnim polom.

Posao

Nemojte vući poslovne zaostatke – dobar je momenat da se pokrenete i rešite ono što je ostalo nedovršeno, jer će to sada ići lakše i jednostavnije. Vi ste u dobroj energiji, pa koristite ovaj period I za zatvaranje starih obaveza, papirologije, tema – ali I za planove I kreativne ideje koje sada možete plasirati saradnicima ili nadređenima. Može vas iznenaditi nečija inicijativa I predlozi koje ima za vas. Finansije – budite oprezni, jer ste ovih dana “široke ruke”. Mogući su jači troškovi I gubici novca.

Zdravlje

Stariji – krvni sudovi, cirkulacija, respiratorne tegobe. Mlađi – osetljivo grlo.

Hrana

U periodu ste kada ne želite da kočite I sputavate sebe, pa će se to svakako odraziti I na način ishrane. Ovo ne mora automatski da znači da ćete preterivati, ali ćete svakako uživati I u slatkišima I u slanišima.

Nedeljni horoskop za znak škorpija

skorpija mesecni horoskop

Ljubav

Imaćete osećaj da odnos sa voljenom osobom non stop zapinje na jednim te istim stavkama, pitanjima, temama. Možda zato što vam je rešavanje ovoga neprijatno ili zato što nikada ne isterate situaciju zaista do kraja. Sada jeste pravi trenutak da se uhvatite u koštac baš sa onim za šta znate da nije dobro u vašem odnosu ili na čemu se saplićete, oboje. Rešite to jednom za svagda. Slobodne Škorpije – možda se vaš vladar jeste pokrenuo, ali suštinski – vi niste. Ili ste zaglavljeni u prošlosti I dalje ili pak nemate pravi motiv, to jest pravu osobu ka kojoj biste se pokrenuli. I dalje naglašeni kontakti I razmišljanje o prošlosti.

Posao

Merkur koji stoji (prvo retrogradno, a onda direktno) u polju koje se vezuje za komunikaciju, susrete, dogovore ali I za vaš način razmišljanja I ideje, motive – ukazuje na to da ćete izgubiti dosta snage I energije u projektima ili dogovorima koji su pokrenuti ranije a koje nikako da privedete kraju. Nije trenutak da prihvatate nove poslove, obaveze – jer dok ne završite sa onim što je već u toku, samo ćete dodatno tovariti sebi opterećenje I zaglaviti se. Od sledeće nedelje će situacija već biti znatno drugačija.

Zdravlje

Obratite pažnju na saobraćaj, ali I na mogućnost povreda I prehlada. Stariji – zglobovi, reuma.

Hrana

Očekuju vas oscilacije po pitanju apetita tokom ove sedmice. Svakako će vam prijati crveno meso, riba, zeleno lisnato povrće, rotkvice, krastavci, jaja. Od voća – grejp, mandarine, limun.

Nedeljni horoskop za znak strelac

strelac mesecni horoskop

Ljubav

Kontakt Venere I Saturna u polju koje se vezuje za komunikaciju, susrete, dogovore – nekim će pripadnicima ovog znaka otvoriti vrata ka prošlosti – šta će se događati na dalje I da li će prošlost postati sadašnjost I budućnost, zavisiće prvenstveno od vaših natalnih predispozicija. Drugima će doneti poznanstva, pa I početak komunikacije ili emotivne priče sa osobama koje će ostaviti veliki utisak na vas, koje će vam probuditi strast, ali I kroz koje će postojati neki vid otežanja. Zauzeti – direktno kretanje Marsa u polju partnerstava daje vam priliku da sređujete odnos I ispravite propuste iz proteklog perioda.

Posao

Finansijski ćete se nešto zaglaviti u ovoj nedelji. Ili isplate neće stići na vreme ili će vas sačekati troškovi za koje ste mislili da ćete moći da ih prolongirate. Što se poslovnog dela tiče – ovo jeste nedelja za mnogo aktivnosti, za dogovore, kontakte, pokretanje novih saradničkih priča ili obnovu komunikacije sa bivšim saradnicima. Posla će biti prilično, sa nekim obavezama ćete lako izlaziti na kraj, dok ćete u obavljanje drugih morati da uložite mnogo snage I truda. Imajte strpljenja sa kolegama.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva. Starijima mogući problemi sa želucem ili zglobovima.

Hrana

Morate da budete maksimalno odgovorni prema svom organizmu i shvatite da manje jeste više kada je hrana u pitanju. Potrebna vam je hrana bogata vlaknima, povrće i meso.

Nedeljni horoskop za znak jarac

jarac mesecni horoskop

Ljubav

Možda nećete moći da pronađete prave reči, ali će vaša dela govoriti mnogo. Partner je pod pojačanim stresom, pomalo nesiguran, čak svadljiv – vaše je da se postavite na pravi način, razumete I pružite podršku. Ukoliko vam nešto ne odgovara u odnosu sa partnerom, nemojte se povlačiti I zatvarati u sebe – ovo je period kada je potrebno da što više vremena provodite zajedno. Slobodni – Venera se približava Saturnu, vladaru vašeg znaka – nekima od vas će ovo vratiti prošlost ili razmišljanja o njoj, drugima će se otvoriti nove emotivne prilike – možda baš onakve na kakve ste dugo čekali.

Posao

Merkur u vašem znaku će biti maltene nepomičan tokom cele ove sedmice, što može ukazati na više situacija. Prvo, vi možete osećati pojačanu nemotivisanost ili prisustvo mentalnog, pa čak I fizičkog umora. Drugo, moraćete isključivo da se bavite zaostacima I za nove projekte, poslove ili dogovore sada nije pravi trenutak. Dalje, verovatno će sve ono čega se prihvatite ići u ovom periodu posebno sporo ili ćete u to morati da uložite mnogo snage da biste realizovali. Finansije – solidno, mada niste zadovoljni.

Zdravlje

Vodite računa o povredama, u saobraćaju. Moguće su respiratorne infekcije.

Hrana

Laganija ishrana će vam prijati. Konzumirajte više vode, čajeva, sokova – voćnih, ali I mešavine voća I povrća. Jedino što trebate izbegavati jesu brza hrana I grickalice, naročito u večernjim satima.

Nedeljni horoskop za znak vodolija

vodolija mesecni horoskop

Ljubav

Venera je kod vas da vam pruži ljubav I uživanje. I Sunce ulazi u vaš znak u drugom delu nedelje – da vi zasijate, ali i da odnos sa voljenom osobom postane snažniji. Da, imaćete Saturna u gostima još neko vreme – pa neće svaka želja moći da bude ispunjena, a biće i talasa pomalo suvoparnog raspoloženja i čekanja. Ali, suštinski – partnerski odnosi kreću ka poboljšanju. Ukoliko ste slobodni – direktno kretanje Marsa u polju ljubavi i uživanja pokrenuće neke kontakte koji su bili u zastoju, generalno će pokrenuti vaš ljubavni život. Moguće su obnove veza, ali i nove ljubavi – one koje su « namenjene » i za uživanje, ali i za velike životne lekcije.

Posao

Neke situacije možda neće ići onako kako ste zamislili, biće vam potrebno mnogo više truda I angažovanja da biste ih ostvarili. Takođe, sa pojedinim saradnicima ili poslovnim partnerima možete imati komplikovanje, a u pojedinim slučajevima čak I prekide saradnji. Ulazak Sunca u vaš znak u drugom delu sedmice uticaće pozitivno na vaše samopouzdanje, ali I na jačanje ambicija I potrebe da se istaknete. Mlad Mesec za vikend otvara novu poslovnu fazu pred vama, ispunjenu dobrim prilikama.

Zdravlje

Problemi sa žlezdama, hormonima, reproduktivnim organima. Stariji – cirkulacija, pritisak.

Hrana

Mlad Mesec u vašem znaku daje vam novi početak za sve, pa I za navike kada je ishrana u pitanju. Pravi je trenutak da napravite pozitivne promene I više poradite I na svom zdravlju I na izgledu.

Nedeljni horoskop za znak ribe

ribe mesecni horoskop

Ljubav

Bliski kontakt Venere i Saturna u polju koje se vezuje za tajne može „začiniti“ život i slobodnim, ali i zauzetim Ribama. I jedne i druge može jako privlačiti „zabranjeno voće“, pogotovo ako sa „voćkom“ imate razliku u godinama, statusu, kilometrima. E sad, ja bih savetovala da izbegnete ovakve priče, ali ljubav nas ne pita da li smo spremni za nju – ona jednostavno dođe. Za zauzete upozorenje – kod partnera je uključen crveni alarm i može otkriti nešto što bi trebalo da ostane tajna. Ukoliko nemate šta da krijete – provešćete jednu prosečnu nedelju sa partnerom bez spektakularnih dešavanja.

Posao

Jednim delom ćete biti rasterećeni zato što će pritisak kroz porodicu popustiti. Takođe, oni koji se bave privatnim poslovima osetiće olakšanje i konačno uhvatiti pravi smer, korak sa dešavanjima. Posebno privatnicima sleduju povoljnije finansijske prilike od ove sedmice, mada ni ostale Ribe ne bi trebale u ovom segmentu da prođu loše. Generalno – u početnoj fazi svakog posla ili dogovora postojaće neka forma zastoja ili nerazumevanje, ali će ovo biti povoljno rešeno. Vreme je za ozbiljno planiranje.

Zdravlje

Zdravstvena situacija se popravlja. Samo kod hroničnih bolesnika može biti pojačanih tegoba.

Hrana

Još uvek ste u fazi energetskog oporavka i neophodna vam je kvalitetna i redovna ishrana sa više proteina – iz mesa, jaja, ribe. Takođe, povrće – najbolje u svežoj varijanti, ali može i kroz turšije, salate.

HOROSKOP PIŠE: www.mojastrolog.com

Pročitajte još i: Mesečni horoskop za januar 2023.

error: Content is protected !!