Voćne kiseline za glatke usne? Isprobajte “Lip Basting” trend sa TikTok-a

lip basting

Zima donosi ujedno tipične probleme sa kožom usana, a to su suvoća, ljuspanje i samim tim – neminovno čačkanje i guljenje te najtanje kožice. Ova praksa pogoršava izgled usana tokom zime, a balzam za usne često nije dovoljan. Upoznajte se sa “lip basting” tehnikom zimske nege usana, koja uključuje ni manje ni više voćne kiseline koje rešavaju problem ispucalih usana! U nastavku otkrivamo sve o ovom novom TikTok trendu!

“Lip Basting” – o čemu se radi?

Kako biste se rešili suve kože usana, dermatolozi na TikToku predlažu da na usne najpre nanesete malu količinu seruma ili tonika sa 10% voćnih AHA kiselina i da to umasirate domalim prstom na usne. Mala količina će ispolirati kožu usana do perfekcije. Potom, treba da nanesete veoma bogatu hranljivu mast na usne, koje će sve to “zaključati”. Deblji sloj je poželjan, jer želite da se mast istopi na usnama, nudeći dugotrajnu hidrataciju tokom dana. Ovo možete učiniti i pre šminkanja.

@jacquelinekilikita Have you tried lip basting? IB: @shereeneidriss #beautyinatik #lipbasting #drylips #drylipshack #drylipshacks #softlips ♬ Dreamy Vibes – Ocean Bay Jazz

Ova metoda uklanjanja suvih ljuspica sa usana je mnogo bolja od korišćenja fizičkih pilinga, jer oni mogu biti abrazivni za nežnu kožu usana. Ukoliko pak, imate probleme sa herpesima i bubuljica koje se javljaju na usnama, izbegnite korišćenje kiselina, i držite se balzama za usne + sloja vazelina odozgo.

S druge strane, ako ste skloniji zapušavanju pora na koži oko usana, “lip basting” tehika sa kiselinama je odlična opcija za vas.

Povezano: 8 načina da sprečite pucanje usana tokom zime

Tretira se koren problema

Ako želite da isprobate ovu tehniku rešavanja ispucalih usana, voćne kiseline su prava stvar koja će sve to rešiti u samom korenu problema. Balzami za usne samo “maskiraju” problem. Nabavite kvalitetan serum ili tonik sa d0 10% voććnih kiselina, koje će koža usana tolerisati. Možete ga naneti prstom ili tuferom na usne.

Kada se to upilo, ne ispirajte ništa, već nanesite umirujuću mast ili reparativnu kremu. One apotekarskih brendova će poslužiti. Postarajte se da ovaj proizvod sadrži ceramide, prebiotike, pantenol itd.

lip basting

Efekti “lip basting” tehnike

Morate znati da ovo nije brzinski fiks za suve usne, i da će vam trebati neko vreme kako bi kiselina odradila svoj posao, a tokom dana morate nanositi balzam za usne. Predlažemo da ovo radite svake večeri, pre odlaska u krevet. Usne će vam biti glatke, mekane i sočne! Javite nam utiske!

lip basting

Pročitajte još i: Anti-age usana – protiv bora i gubitka volumena

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!