8 jednostavnih načina da sprečite pucanje usana tokom zime

pucanje usana

Baš što koža lica i tela postaje suva tokom zime, i naše usne mogu iskusiti istu sudbinu. Ali, ukoliko se pobrinete za ovaj najosetljiviji deo lica, i obezbedite se hidrirajućim balzamima, moguće je da sprečite tipičan zimski scenario ispucalih usana. Ako se borite sa konstantno suvim, ispucalim i bolnim usnama tokom zimske sezone – otkrivamo vam jednostavne savete koji će pomoći da sprečite ovu neprijatnu pojavu!

Kako da sprečite isušivanje usana?

#1: Nemojte lizati usne

Oblizivanje usana pruža samo privremeno olakšanje, ali zapravo uzrokuje još veće isušivanje usana. Ako to radite konstantno, potrudite se da uvek imate hranljivi balzam za usne pri ruci, kojim ćete obložiti usne, i sprečiti njihovo oblizivanje.

pucanje usana

#2: Dišite kroz nos

Da li ste znale da disanje na usta zapravo može isušiti usne? Probajte da dišete na nos, jer će vam usne biti zahvalne! Možda će vam biti potrebno malo više vremena da se naviknete, ali videćete promenu!

#3: Pilingujte usne svake nedelje

Kada se odumrle ćelije kože zakače na površinu usana, to može sprečiti labela da potpuno prodru kroz delikatnu kožu. Nabavite nežan piling za usne, koji će ukloniti suve delove, i koži pružiti preko potrebnu hidrataciju.

#4: Nanesite balzam za usne

Odmah posle pilinga usana, trebalo bi da namažete hidrirajući balzam za usne, pun negujućih ulja i putera. Potražite balzame na bazi shea putera, skvalana, lanolina, biljnih ulja i vitamina E.

Povezano: Nega i boja u jednom – upoznajte ULJE za usne, nov trendy proizvod!

pucanje usana

#5: Ne zaboravite SPF faktor

Isto kao što koža lica može izgoreti na suncu i isušiti se – isto se događa i vašim usnama! Zato, bez obzira da i je leto ili zima – ne preskačite SPF! Zamenite vaše omiljeno labelo onim sa SPF faktorom!

#6: Koristite negujuće karmine

Mat karmini mogu isušiti usne – zato se radije opredelite za kremastije ruževe. Birajte one sa sjajnim finišem i negujućim sastojcima poput vitamina E i shea putera. Na ovaj način imaćete prelepu boju, bez žrtvovanja nežne kože usnica.

#7: Pijte dovoljno vode

Jako je važno da hidrirate kožu usana i iznutra – tako što ćete piti dovoljno tečnosti u toku dana. Uložite u ovlaživač vazduha, takođe, kako ne biste doživeli da vam suv vazduh preterano isuši nežnu kožu usana.

pucanje usana

#8: Izbegavajte alergene

Ako koristite balzame za usne koji su puni veštačkih boja i mirisa, ovo može doprineti osećaju isušivanja, posebno ako imate osetljive usne. Držite se jednostavnijih, medicinskih formula balzama za usne, koji sadrže ceramide i hijaluronsku kiselinu, ne ostavljaju boju i nemaju miris.

Pročitajte još i: Balzami za usne – zašto imate osećaj da vam još više isušuju usne?

error: Content is protected !!