Mesečni horoskop za SEPTEMBAR 2023.

mesečni horoskop

Mesečni horoskop se piše za malo duži period i daje nam odgovore na pitanje šta će se dešavati u okviru mesec dana.

Još dvadesetak dana i eto nas u jeseni, verovali ili ne….Doduše, leto nam se nije baš nešto proslavilo – zalivalo nas je kišom a onda natenane grilovalo na sto stepeni. Emocije su se saplitale, finansije grcale u pokušajima da se izborimo sa troškovima, a naša su raspoloženja promenila ne 50 nego 550 nijansi sive. Posebno je avgust doneo krajnosti – išlo se iz „super!“ u „ne može se više izdržati“ – s tim što je ovog drugog ipak bilo više….I mentalni i fizički umor je bio jako prisutan. A sad – septembar, koji će ili da ispravlja sve ono što je avgust zabrljao….ili će da nas zakuca….

A na ulasku u septembar – Sunce je u znaku Device i odlazi iz opozicije sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba, ali se zato njegov vladar – retrogradni Merkur – vraća u tu opoziciju. Ovo nije obećavajuće u smislu da nam slede nešto naročito jednostavniji i lakši dani, pogotovo što će Merkur ući u direktan hod tek početkom druge polovine meseca i krenuti da se pomera iz opozicije sa Saturnom tek od 20-og septembra.  Iako je ovo šira opozicija, ona svakako utiče na naš mentalni i fizički sklop u smislu da imamo osećaj da teško ostvarujemo ono što želimo, da se suočavamo sa preprekama i da povremeno gubimo motiv i elan za delovanje. Problemi u saobraćaju i sa informacijama i vezama (internetom) se nastavljaju, a biće prisutan i međugeneracijski jaz. Komplikovanje papirologije, gubici, krađe, neistina – sve ono što retrogradni Merkur ume da izvuče na površinu, samo još nešto zahtevnije.

Mesec je u znaku Riba i samo što je iskoračio iz faze punog Meseca – ali je u opoziciji sa retrogradnim Merkurom – pa je početak septembra (a time i ceo mesec) obeležen i komunikacijskim problemima, borbom između racia i nesvesnog, strahovima, kao i izlaskom mnogih tajni, sumnji i prevara na površinu.

Venera u Lavu 5-og septembra kreće direktno, ali je čekaju treći kvadrat sa retrogradnim Uranom i Jupiterom iz znaka Bika, kao i prolazak kroz senku koji će trajati tokom celog meseca. U prevodu – nastavlja se period turbulencije i čišćenja u emotivnim odnosima, ali isto tako i nestabilnost na planu finansija.

Mars koji je ušao u znak Vage – u znak koji govori o balansu, ravnoteži, partnerstvima i dogovorima svake sorte pojačaće nervozu u partnerskim odnosima, doneti da lakše uletimo u raspravu i da imamo tendenciju da dokazujemo jedni drugima da smo baš mi u pravu. S druge strane gledano – inicijativa muškog roda će biti pojačana – osvajaće šarmom, harizmatičnošću, jednim finim i laganim pristupom na koji je teško ostati ravnodušan.

Venera i Mars će ipak biti u znacima koji se međusobno podržavaju i iako neće ostvariti egzaktan aspekt sekstila – ipak ovo daje mogućnost novih ljubavnih početaka, kao i novih poslovnih dilova koji mogu biti kvalitetni.

15-og septembra imamo mlad Mesec u znaku Device – pred nama su novi poslovni počeci od kojih mnogo očekujemo i dogovori za koje se nadamo da će ići  u našu korist – ali zbog stacionarnosti Merkura koji je vladar ovog mladog Meseca – svaki početak će biti odložen ili zakomplikovan.

23-eg septembra Sunce prelazi u znak Vage i zvanično ulazimo u jesen, za koju se iskreno nadam da će biti ipak kvalitetnija i jednostavnija nego letnji period.

Pa, srećno nam bilo!

Mesečni horoskop za znak ovan

Ljubav

Unutrašnja preispitivanja, možda preopterećenost poslom, obavezama, svakodnevicom koja vam ne daje baš mnogo razloga za opuštenost – sve to može dovoditi do porasta nezadovoljstva, frustriranosti, nespokoja – što se itekako može odraziti kroz odnos sa voljenom osobom. Naleti razložne ili bezrazložne nervoze mogu uneti nemir, pa čak neke od vas dovesti i do one tanane granice između ostanka i odlaska. Iako komunikacija u vašem odnosu tokom ovog meseca nije najblistavija tačka, ipak je potrebno sa više racia, a sa manje uzburkanosti – pričati sa voljenom osobom. I gledajte da vam se veza ne pretvori u ravnu crtu i dosadu – oboma vam je potrebno da se nešto promeni, na bolje. Slobodni – drugi deo meseca je bolji za ljubavne početke. Prvi deo „miriše“ na avanture, pa čak i po koje razočarenje.

Posao

Biće potrebno dosta volje i energije da se izborite sa rastućim nezadovoljstvom koje vas može uvoditi u periode kada praskate za svaku sitnicu ili pak u one kada se povlačite i puštate da stvari idu kako idu, ne radeći ništa. Evidentno je da vas sve ono vezano za posao i odnose sa ljudima opterećuje i oduzima vam i ono malo strpljenja što imate, ali trenutno ste u takvoj fazi i pokušajte da impulsivnim odlukama ne pokvarite sve ono što ste izgradili do sada. Sve situacije ćete rešiti, ali korak po korak.

Zdravlje

Padovi energije, mentalni i fizički umor. Stariji – aktiviranje hroničnih tegoba.

Mesečni horoskop za znak bik

Ljubav

Vaša vladarka u znaku Lava nije u „udobnoj“ poziciji, što pokazuje da ste vi u periodu života kada se ne osećate najbolje u okolnostima koje su oko vas, da se ne pronalazite i ne snalazite najbolje u njima i da imate neodređen osećaj da ništa ni unutar ni oko vas nije na svom mestu. Partnerska planeta je u znaku koji vas „ne vidi“ pa je izvesno da voljena osoba nije svesna (ili jeste, ali samo neznatnim delom) onoga što se dešava u vama ili pak ne pronalazi način da vam adekvatno pomogne i „podigne“ vas. No, onaj sektor koji govori o komunikaciji je otvoren između vas dvoje, pa je to „trasa“ koje biste trebali da se držite – da kroz razgovore pronađete bliskost i pokrenete zajedništvo koje postoji, samo je u ovom trenutku potisnuto. Slobodni – nema mesta za žurbu ni u novim pričama ni u potencijalnom vraćanju na staro. Dajte sebi vremena da istinski shvatite šta je ono što želite (ili ne želite uopšte).

Posao

Manjak motiva i fokusiranosti na posao pratiće vas ako ne tokom celog meseca, a ono makar do kraja druge dekade septembra. Ovaj gubitak elana se neće odraziti na vaše izvršavanje redovnih obaveza – vi ćete se truditi da tu budete korektni, ali za one koji istinski poznaju vaš način rada biće evidentno da ne radite srcem. Sa autoritetima niste na ratnoj nozi već pre u varijanti hladne učtivosti, što je samo pokazatelj da niste zadovoljni ni tretmanom na poslu niti finansijama koje dobijate.

Zdravlje

Moguće su alergije, povremeno problemi sa stomakom i žlezdama. Hronični bolesnici neka se češće kontrolišu i više vode računa o sebi.

Mesečni horoskop za znak blizanci

Ljubav

Ako se u poslednje vreme vaš odnos nekako „zaglavio“ i imate osećaj da rutina preovladava – pa, vreme je da nešto promenite i pokrenete i voljenu osobu i sebe. Da će za tako nešto biti prilike tokom septembra – hoće, ali te prilike treba iskoristiti. Komunikacija sa voljenom osobom će biti dosta korektna, ali vi možete biti samo delimično otvoreni – na primer – razgovarati o svemu drugom, samo ne o onome što vas tišti i što biste zaista trebali da podelite sa partnerom. Prema tome, u ovom mesecu – da, provodite više vremena jedno s drugim i to u aktivnostima koje nisu redovne i svakodnevne….ali se spremite i da budete otvoreniji i progovorite i o onim temama koje vam smetaju. Slobodni – u prvom delu septembra postoji osećaj sputanosti i nemogućnosti da ostvarite svoje ljubavne želje, a i prošlost će vas previše okupirati. Drugi deo meseca je neuporedivo bolji i donosi šanse koje mogu biti zanimljive.

Posao

Oni koji imaju privatne poslove ulagaće dosta energije tokom septembra u reorganizaciju, neke promene, nove dogovore i obnove saradnji – i pored prepreka na koje ćete nailaziti, možemo da kažemo da ćete ipak biti zadovoljni rezultatima. Ako radite za drugog – trenutno možete imati osećaj da niste dovoljno cenjeni i da ne nailazite na razumevanje u radnoj sredini. Vaši planovi idu sporije od očekivanog i neke konkretnije pomake možete očekivati tek od ulaska u poslednju nedelju septembra.

Zdravlje

Pojačana osetljivost i potreba da više obratite pažnju na stanje organizma. Imunitet može biti slabiji nego inače, a mogu se aktivirati i hronične tegobe.

Mesečni horoskop za znak rak

Ljubav

Za slobodne Rakove ovo i nije posebno sjajan emotivni mesec. Jeste za druženje, izlaske, putovanja, za neke aktivnosti koje vam prijaju, možda čak i za neko novo poznanstvo – ali tek tamo od polovine septembra pa na dalje (a i tu ne treba žuriti i zaletati se baš mnogo). U prvoj polovini meseca vi delujete nekako čudno, nedefinisano, možda previše okrenuto ka prošlosti (ne u smislu konkretnog kontakta sa istom već pre kroz razmišljanja, preispitivanja svojih i tuđih postupaka), možda čak pomalo ranjivo pa to definitivno nije vreme za bilo kakav ljubavni odabir. Zauzeti Rakovi – za vas dvoje je vreme da pričate i to ozbiljnije ali i otvorenije nego ikada do sada. Da pretresete sve teme i stavke koje eventualno smetaju i koje koče vaš odnos, ali i da pravite zajedničke planove i dogovore. Razgovori će probuditi bliskost.

Posao

Biće vam nešto teže da se organizujete i fokusirate na posao. Rasejanost se može javiti zbog velikog broja obaveza, ali i zbog toga što ćete pokušavati da rešavate više stavki odjednom (što se baš i neće pokazati kao dobar potez). Takođe, nešto lošija komunikacija sa saradnicima, malo papiroloških problema, iznenadna poslovna putovanja – sve će to doprineti da stvari funkcionišu sporije nego inače. Ali će ipak i pored ovih prepreka – stvari ići svojim tokom. Planove ćete menjati i prilagođavati se.

Zdravlje

Nešto više tegoba sa stomakom, disajnim organima, kožom – pogotovo kod starijih i kod hroničnih bolesnika. Bolja situacija od drugog dela meseca.

Mesečni horoskop za znak lav

Ljubav

Prvu polovinu meseca je možda bolje provesti u aktivnostima koje vam prijaju, otputovati, družiti se – ali se na prvom mestu posvetiti sebi. Možda završiti neku obuku ili kurs, fizički se aktivirati više, posvetiti se sređivanju i duha i tela. Ovaj period ne pogoduje novim ljubavnim pričama i počecima, baš iz razloga što možda niste sigurni šta i koga želite i da li ste uopšte spremni za ljubav. Od ulaska u drugu polovinu septembra, vreme je da emotivno buđenje započne – sve vam je otvoreno za nove kontakte i osobe koje će vam prijati. Što se tiče zauzetih – prisutna je doza napetosti. Ovaj period bismo mogli da nazovemo emotivno napornim, bez obzira da li je vaša priča stabilna ili baš i ne. Tokom prolaska kroz septembar vama će sve više biti jasno da li ste spremni da uložite trud i energiju u odnos….ili ćete pustiti da sve ide kako ide….pa dokle stigne.

Posao

Finansijska situacija će se donekle stabilizovati, najpre kroz drugi deo septembra. Iako ćete vi i na dalje biti u pomalo trošadžijskom raspoloženju, umećete da „skinete sa dnevnog reda“ prvo one stavke koje su neophodne i da ne ostanete dužni nikome. Što se poslovnog dela tiče – neke konkretnije pomake i brža dešavanja možete da očekujete od ulaska u treću dekadu septembra. Do tada – uglavnom standardne obaveze, pomalo usporeno, razvučeno i ne baš podsticajno po vas.

Zdravlje

U septembar ulazite dosta istrošeni, mentalno i fizički u ne sjajnom stanju. Kako mesec bude odmicao, osećaćete se bolje.

Mesečni horoskop za znak devica

Ljubav

Određeno nezadovoljstvo i nemir su prisutni u vašim emotivnim relacijama. Sada je samo bitno da li su taj nemir i nezadovoljstvo izazvani nekim svakodnevnim temama ili komunikacijskim nesporazumima – jer ako jesu – biće moguće rešavati ih, doduše uz nešto više obostranog truda. No, ako su nemir i nezadovoljstvo prisutni zbog trećih osoba (bilo sa partnerove ili sa vaše strane) ili zbog toga što sumnje preovladavaju a emocije su nestale ili su potisnute u neki deseti plan – e, onda vam ovaj mesec može doneti pojačane glavobolje. U svakom slučaju – otvoreni razgovori sada mogu lečiti odnos, prećutkivanje, guranje situacija pod tepih ili međusobno prebacivanje odgovornosti – jako teško. Slobodni – još uvek postoji šansa da se osobe iz prošlosti vrate u vaš život, ali isto tako – novo poznanstvo u koje ćete polako zakoračiti i strpljivo ga razvijati – može biti „ono pravo“ za vas.

Posao

Počeli ste intenzivnije da se bavite svojim finansijama i da ih sređujete – pa ćete prave rezultate po tom pitanju videti od drugog dela meseca, kada situacija znatnije kreće na bolje. Što se posla tiče – imate šansu da realizujete ideje i pokrenete planove – doduše nešto sporije nego što mislite i sa nešto više truda i angažovanosti. Iako će vam povremeno delovati kao da tapkate u mestu, suština je da idete pravim tempom napred. Veće i brže promene dolaze vam tokom poslednje dekade septembra.

Zdravlje

Prvi deo septembra može se pokazati kao mentalno i fizički zahtevan za vas. Zdravlje vam nije ugroženo, ali je potrebno više se posvetiti sebi.

Mesečni horoskop za znak vaga

Ljubav

Mars u vašem znaku je dobar za preuzimanje inicijative u partnerskim odnosima – ali ne u smislu da budete inicijator za rasprave i za „mini ratove“ sa voljenom osobom, već da pokušate da vaš odnos izvedete iz faze zastoja koja je već neko vreme prisutna. Ovo će biti lakše za izvesti u drugom delu meseca, jer do tada i vi možete biti u vrlo čudnom raspoloženju – čas biti zadovoljni, čas preispitivati vezu i emocije prema partneru. U svakom slučaju, onda kada vam se sve „slegne“ – bićete spremni za dejstvo. Doduše, neki od vas mogu poželeti da prekinu odnos u kojem su jer se u njima sve „potrošilo“ što se osećanja tiče ili preko nekih situacija više ne želite da prelazite ćuteći. Slobodne Vage – i stare i nove ljubavne prilike se pružaju. Od vas zavisi da li ćete nekoga „prepoznati“ kao osobu vrednu truda.

Posao

Od drugog dela meseca finansije će ući u nešto stabilniju fazu – što najpre znači da će se prilivi pojačati, ali i da ćete pametnije raspolagati novcem koji imate i da ćete većinu novčanih obaveza uspeti da regulišete. Taj drugi deo septembra će vam doneti i više energije i elana za posao kao i lakše funkcionisanje na dnevnoj bazi. Tokom prvog dela meseca niste fokusirani na posao i nemojte u ovom periodu donositi bitnije odluke. Trudite se da ne budete impulsivni u odnosima sa saradnicima.

Zdravlje

U prvoj polovini meseca zdravlje je osetljivije, ali polako se vraćate u svoju energiju prelaskom u drugi deo septembra, naročito od ulaska u jesen.

Mesečni horoskop za znak škorpija

Ljubav

Od svega po malo tokom septembra i izgleda da će biti najvažnije šta ćete vi u određenim trenucima stavljati kao prioritetno. Generalno gledano – prva polovina septembra može doneti više uspona i padova u emotivnim relacijama. Jer, oboje ćete biti skloni da komplikujete i da od dobre energije pravite zategnutu atmosferu. Sitnice će vam donositi osmeh na lice i radost, ali će sitnice umeti i da vam vrlo neugodno „posole“ odnos. Pokušajte da ne pravite od bezazlenih situacija dramsku predstavu. U drugom delu meseca će strasti više proraditi, kao i obostrana potreba da više uživate u opuštenoj atmosferi i zajedničkim trenucima. Slobodne Škorpije – ljubavnih šansi će biti, samo je pitanje da li će se one vrteti oko strasti i jakih privlačnosti (i možda ostati samo u tim okvirima) ili će biti trajnijeg karaktera.

Posao

Bez obzira da li vam to odgovara ili ne – biće potrebno da tokom ovog meseca pokažete više strpljenja, da obuzdate svoju potrebu da pojurite, kao i brzopletost prilikom donošenja iole važnih odluka. Tokom prve polovine meseca imaćete osećaj da stagnirate – bez obzira da li je to realno stanje ili ne – jer vi lično nećete biti u potpunosti zadovoljni. Finansijama, pozicijom, odnosom sa saradnicima. U drugom delu meseca situacije se pokreću u vašu korist, bilo da su u pitanju napredovanje, finansije, dogovori.

Zdravlje

Umor i nervoza su pojačani, mogući su i problemi sa spavanjem. Fizički – nećete se osećati loše, mada bi hronični bolesnici trebali da budu nešto oprezniji.

Mesečni horoskop za znak strelac

Ljubav

Sa osobom koju volite ćete imati uglavnom dobro razumevanje i funkcionisanje, mada će biti i onih trenutaka koji su otvoreni za raspravu i prebacivanje (uglavnom oko starih tema ili situacija koje se ponavljaju). No, i pored tih momenata koji donose kratkotrajno zategnutu atmosferu – vaše emotivne relacije nisu ugrožene. Strasti će se lako buditi, a kako mesec bude odmicao – sve više ćete imati osećaj da stvari dolaze na svoje mesto. U nekim emotivnim relacijama može doći i do ozbiljnijih planova za budućnost ili čak realizacije – bilo kroz početak zajedničkog života, bilo kroz veridbe, venčanja. Slobodni – povremeno ćete imati osećaj da je vaš ljubavni život ringišpil – da se stalno dešava nešto, bilo da je vezano za prošlost ili iznenadne varnice koje se javljaju sa osobama koje ste tek upoznali.

Posao

Sve vezano za posao će vas crpeti i testirati vašu izdržljivost. To ne znači da ćete loše proći tokom septembra, već da ništa nećete moći da završite lagano i bez muke. I pored toga, rezultata i napredovanja će biti – i oni su posebno vidljivi od ulaska u treću dekadu meseca. Od vas će se zahtevati veća odgovornost nego inače, pa se potrudite da se pokažete u pravom svetlu. Što se finansija tiče – one su i dalje nestabilna stavka – iako zarade mogu biti veće od očekivanih, troškovi su vrlo prisutni.

Zdravlje

Energija će vam biti nestabilna, polovična. Čas ćete se osećati odlično, čas će umor uzeti danak. Menjajte loše navike, naročito one po pitanju ishrane.

Mesečni horoskop za znak jarac

Ljubav

Koliko god da vam je poslovni segment važna životna stavka, tokom septembra biste trebali više da se posvetite očuvanju i razvoju partnerskog sektora. Postoje teme koje ste zapostavili i partnerovo povremeno nezadovoljstvo je potpuno razumljivo. Vratite se „korak unazad“ i pokušajte da sagledate objektivno situaciju – prostora za popravljanje itekako ima, bilo da je u pitanju vaša komunikacija, bilo da je sama suština odnosa – povratak u razumevanje i bliskost. Ključ za stabilnost veze je trenutno u vašim rukama – a vi se potrudite da sve funkcioniše na najbolji način. Ne propuštajte da sa voljenom osobom izađete, otputujete, opustite se. Slobodni – komunikacija sa osobom koju već neko vreme poznajete (ali je niste doživljavali kao potencijalnog partnera) može krenuti u vrlo interesantnom pravcu.

Posao

Prvi deo meseca će doneti uglavnom redovne poslovne aktivnosti i pored nervoze koja može biti nešto izraženija u odnosu sa saradnicima – možda zbog lošije komunikacije ili češćih problema sa papirologijom. Iako ćete imati osećaj da po mnogim pitanjima kasnite – ispostaviće se da ćete sve obaviti na pravi način i u pravom trenutku. Situacija se ubrzava od drugog dela meseca, pogotovo od ulaska u treću dekadu – kada postaje očigledno da se od vas očekuje više angažovanja i odgovornosti.

Zdravlje

Hronične tegobe mogu biti nešto izraženije. Takođe, dosta vam je osetljiv respiratorni sistem. Provodite što više vremena u prirodi, relaksaciji, blagoj fizičkoj aktivnosti.

Mesečni horoskop za znak vodolija

Ljubav

Maksimalno jednostavno i maksimalno komplikovano – vi ćete odabrati koju ćete od ove dve stavke staviti u prvi plan u partnerskim odnosima. Jer, kao što je ovo period koji vam može doneti mnogo inspirativnih trenutaka, putovanja, zabave i uživanja sa voljenom osobom – isto tako je period u kojem će itekako biti lako da zakomplikujete život jedno drugom bespotrebnom tvrdoglavošću ili dramama. U suštini – prva polovina meseca vam je kompleksnija i zahtevnija i češće možete biti nezadovoljni odnosom voljene osobe prema vama i smatrati da ona ne pokazuje dovoljno ljubavi, pažnje. Slobodne Vodolije – privlačiće vas oni koji vas inspirišu, motivišu, oni koji su drugačiji, originalni, posebni. Druga polovina septembra posebno može doneti zanimljive trenutke sa suprotnim polom i uživanje.

Posao

Prva polovina meseca će proći u nekoj čudnoj energiji – nećete baš uvek imati motiv i elan za posao a i izuzetno će vas smarati to što će se neke situacije razvlačiti, otezati. Iako će rezultati biti korektni, vi baš i nećete biti orni da se potrudite više. Drugi deo septembra kao da vas budi – moguće su nove poslovne ponude, poslovna putovanja ili kontakti sa osobama koje vas motivišu i pokreću. U tom periodu je moguće i okvirno sklapanje dogovora oko novog posla ili projekta koji bi se pokrenuo na jesen.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, a hronični bolesnici bi trebali da budu nešto oprezniji. Generalno – potrebno vam je više odmora i sna, ali i fizičke aktivnosti.

Mesečni horoskop za znak ribe

Ljubav

Ne ulazite pod povoljnim aspektima u ovaj mesec kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Izvesna doza distanciranosti se uvukla između partnera i vas i neophodno je ovo rešavati i popravljati. Vaša zatvorenost i neželjenje da razgovarate o nekim temama mogu delovati voljenoj osobi kao da ste se emotivno odvojili od nje, pa nije čudno što se kod druge strane može češće javljati sumnja i ljubomora. Partner se sa pravom ljuti zbog nekih situacija i njegova prebacivanja ne treba shvatiti kao kritiku, već kao pokazatelj da nešto treba menjati. Da li je to sada moguće – jeste. Prema tome, ukoliko želite da sačuvate ono što imate i da popravite odnos – uzmite stvari u svoje ruke. Slobodni – šaljete vrlo pomešane signale i osoba koja vam se dopada nije sigurna šta zaista želite od nje (i da li želite).

Posao

Da će biti komplikovanih i zahtevnih situacija koje će zahtevati vašu potpunu fokusiranost i rešavanje u hodu – ma hoće. S jedne strane – prija vam što se saradnici i kolege oslanjaju na vas i veruju vam, ali sa druge – ovo vas dosta opterećuje, a može dovesti i do situacije da u želji da pomognete – pogrešite ili da se na nekoj stavki zaglavite. Pokušajte da organizujete svoje vreme i da odredite šta je prioritet, a šta se može ostaviti za kasnije. Proći ćete vrlo dobro i što se rezultata, ali i što se finansija tiče.

Zdravlje

Neophodno je da se više posvetite stanju svog organizma. I mentalna i fizička sfera su dosta opterećene, pa je vreme da nešto menjate.

HOROSKOP PIŠE: www.mojastrolog.com

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!