Potamnite plavu kosu i sprečite oštećenje: 10 predloga Dark Blonde nijansi

tamno plava kosa
Instagram/Printscreen

Platinasta kosa zaustavlja dah, a u vremenu u kojem su Marilyn Monroe, Pamela Anderson i Barbie opet na našim ekranima, teško je ne podleći ovom trendu. Ipak, iako su ove nijanse kose prelepe, ultra blajhana kosa se teško održava, oštećuje vlasi i dosta košta. Zato ovog leta probajte malo mekši pristup plavoj boji, barem kada je reč o njenom tonalitetu. Tamno plave boje su nežnije prema kosi i nude sočnije nijanse, koje su između jarko blonde i smeđe. Lako se održavaju, funkcionišu vrlo dobro i sa “deep root” momentom, tako da će vam se izrastak lepo stopiti.

10 predoga Dark Blonde nijansi kose

#1: Kikiriki plava (Peanut Blonde)

Sočna i raskošna nijansa kikiriki putera je savršen predlog za ovo leto, posebno ako ne preferirate zlatne i tople tonove u kosi.

#2: Tamno plava sa dubokim korenom (Root Smudge Deep Blonde)

Spojite najbolje od oba sveta: ostavite koren u prirodno smeđoj nijansi, koji će obuhvatiti skoro polovinu dužine kratke kose, i uradite suptilan prelaz ka plavoj nijansi. Ovako ćete produžiti vreme odlaska u salon.

View this post on Instagram

A post shared by LINH PHAN (@bescene)

#3: Tamno plava sa pramenovima oko lica (Moneypiece Dark Blonde)

Potamnite plavu kosu, ali ostavite dva svetlija pramena koji će uokvirit lice i dati mu sjaj i živost. Ovo je posebno dobar stil farbanja za letnje mesece.

#4: Lešnik plava (Hazelnut Blonde)

Suptilna boja lešnika je idealna za sve devojke koje večito koketiraju između plave i smeđe. Ova dark blonde nijansa je idealna i za devojke hladnijeg tena.

Povezano: Vodič za početnice u farbanju – dekodiramo za vas brojčane oznake farbi za kosu

#5: Nijansa ovsenog mleka (Oat Milk Blonde)

Inspirišite se toplom nijansom ovsenog mleka i potamnite svoju svetlo plavu kosu u ovom stilu, baš poput Khloe Kardashian.

#6: Zlatno plava iz 70-ih (70s Golden Blonde)

Mali retro momenat za sve devojke koje žele poljubac sunca u kosi za ovo leto: inspirišete se zlatno plavim tonovima, koji su bili popularni 70-ih. Idealna boja za preplanulu kožu i talase od soli u kosi.

#7: Karamela plava (Caramel Blonde)

Prošarajte kosu tamno plavom bojom sa karamel pramenovima, koji će dati dašak blonde boje vašoj kosi.

#8: Pesak plava (Sand Blonde)

Sivkasto-hladna nijansa plave boje sa suptilnim tonalnim prelivima je idealan način da izdignete vašu dotrajalu svetlo plavu kosu.

#9: Pramenovi u boji keksića (Biscotti Hightlights)

Ofarbajte se u smeđe i prošarajte celu dužinu kose suptilnih tankim pramenovima u nijansi keksića. Ovaj kontrast deluje šik i otmeno.

#10: Tortilja plava (Tortilla Blonde)

Blago “prepečena” plava nijansa, koja nas asocira na tortilju – zašto da ne probate ovaj stil farbanja, idealan za leto?

Pročitajte još i: 5 stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se ofarbate u plavo

error: Content is protected !!