5 trendy predloga boje kose za zimu 2018.

boje za kosu u trendu 2018.

U zimskoj sezoni, kada u gaderoberu počnu da preovladavaju džemperi i kaputi u pretežno tamnim i prigušenim nijansama crne, sive i smeđe, vreme je za promenu i osveženje boje kose. Zaboravite na letnje pramenove, balayage i hot red nijanse, vreme je za neke nove boje, koje ćete nositi do početka proleća i leta. Imamo predloge za suptilne promene i osveženje vaše boje, ali i za one smelije dame, koje vole da rizikuju!

Med plava (Honey Blonde)

Nekada veoma popularna boja, ove zime se ponovo vraća na svetsku modnu scenu kao i na crvene tepihe, gde je možemo videti na mnogim poznatim ličnostima. Ova nijansa predstavlja savršeni balans između svetlo smeđe i vibrantne plave. Pristaje širokom spektru tonova kože, nije previše dramatična ili napadna, a možete je komotno nastaviti nositi i s dolaskom toplijih sunčanih dana. Odlična je ideja za brinete koje bi želele decentno posvetljenje nijanse.

A uostalom, koja od nas ne bi volela istu boju kose kao Bijons?

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Čokoladni ombré (Chocolate Ombré)

Bogata nijansa tamne čokolade spada u tipične zimske nijanse. Međutim, ove zime se čokoladna boja nosi u vidu suptilnog ombrea, koji je svoju popularnost držao nekoliko sezona unazad. Iako ombre tehnika senčenja prevashodno podseća na leto, na toploj nijansi kakva je čokoladno smeđa, delovaće kao kontrast hladnom vremenu. Prelaz između čokoladne boje i svetlijih krajeva treba da bude dosta suptilniji, tako da je ovaj zimski trend idealan ukoliko ste tamna brineta a želite malu promenu.

Ovaj stil smo zime 2018. mogli videti na prelepim glumicama kao što su Selma Hajek i Prijanka Čopra.

A post shared by Kim Chong (@kimstylesme) on

Terakota crvena (Teracotta Red)

Crvena nijansa koja je in ove sezone definitivno nije više hot red ili ginger red, već terakota crvena, sa plavim podtonovima. Ova nijansa nije toliko teška za održavanje kao što je vatreno cvena, ispiranje boje je manje, ali ključ je da frizer mešanjem određenih nijansi dobiju ovu savršenu, kako ne biste završile ipak kao bakarno crvenokosa. Terakota crvena će pristajati i hladnim i toplim podtonovima, pošto je osnovna boja topla, ali sa hladnim plavičastim podtonom.

U zimu 2018. ovu nijansu su ponele i Sara Snajder, Kejt Mara i Amanda Stenberg.

Boja roze zlata (Rose Gold)

Već neko vreme je svetski trend popularna boja roze zlata – od garderobe, make-upa, aksesoara, a evo sada je dobila svoju verziju i kao boja kose. Ova nijansa u osnovi ima hladnu platinasto plavu boju, i definitivno je ne možete postići farbanjem u kućnim uslovima. Nanošenje blanša je obavezno, kako biste dobile ovu nijansu, stoga odaberite dobrog frizera koji radi sa kvalitetnom kozmetikom. 

Za ovaj zimski period, birajte prigušenije nijanse roze boje, koja nije previše jarka, jer takve boje asociraju ipak na leto. Održavanje rose gold boje je ipak malo teže, stoga vrhunski frizeri savetuju ređe pranje kose, kako bi se što duže održali ružičasti tonovi, a između pranja korišćenje suvog šampona. Naša preporuka je Subrina Dry Shampoo.

Ovaj stil su nedavno ponele i dive poput Niki Minaž, Bele Hadid i Kare Delevinj.

Platinasto plava (Platinum Blonde)

Da li postoji nijansa koja više asocira na ledenu zimu od platinasto plave? Ipak, ona je rezervisana za dame sa hladnim podtonom kože i onima kojima bolje stoje srebrni tonovi od zlatnih. Ukoliko ste brineta ili crnka, ova promena je svakako drastična, stoga morate uložiti u kvalitetnu kozmetiku za negu kose. Kako bi se ledeni tonovi platinasto plave boje što duže održali, investirajte u kvalitetan silver šampon, koji će neutralisati žute tonove. Naša preporuka je Subrina Silver Shampoo, za profesionalne rezultate.

Platinasto plavu smo mogli videti nedavno i na Kim Kardašijan i njenoj sestri Kajli Džener.

A post shared by Lala’s Locks (@lalas_locks) on

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!