Povratak ’90-ih: Leptir-šnale za kosu su ponovo u trendu!

leptir snale
Instagram/Printscreen

Od najmanjih leptir-šnalica, do velikih plastičnih šnala, teško je zaboraviti ove legedarne aksesoare za kosu iz ’90-ih godina. Sigurno se sećate da su mnoge pop zvezde, manekenke, ali i “obične” devojke ponosno ukrašavale svoju kosu leptir-šnalicama. Kako znamo da se moda uvek vraća, tu smo da vas obavestimo da su ove šnalice, verovale ili ne, ponovo u trendu! U nastavku saznajte kako da ih stilizujete, a i kako ih nose moderne poznate ličnosti!

Leptir-šnale kao deo mode ’90-ih

Tokom najranijih dana, jednostavne plastične šnale kasnih ’90-ih su bile cool i moderne, na svim glumicama, rok zvezdama i modelima koji su ih nosili. Bazična obojena šnala je dolazila u više veličina, kao mala, srednja ili velika, i njome ste mogli kreirati više različitih frizura. Uskoro, velika šnala (“claw clip”) je dospela i to crvenog tepiha, kada ju je Gvinet Paltrou ponosno ponela na premijeru filma “Perfect Murder”, 1998. Godine.

Kasnih ’90-ih, ove šnale su bile idealan način da se provučete sa “ovako sam se probudila” frizurom. Uskoro je počela “najezda” jarko obojenih šnala koje su našle svoju publiku među tinejdžerkama. U rnaim 2000-im, mogli ste naći leptir-šnale u najrazličitijim bojama. Male šnalice su krasile kose tinejdžerki i devojaka, a velike su nosile naše mame, kako bi pokupile kosu u ležernu punđu. Verzije sa gliterom i u pastelnim bojama mogli smo videti na glumicama u popularnim teen serijama tog doba.

Kako se trendovi vraćaju, tako se i mala plastična leptir-šnala iz prošlosti ponosno vratila u današnje doba, kako bi postala jedan od omiljenih hair aksesoara. Godine 2018. smo je mogli videti na revijama dizajnera Aleksandra Wanga, i od tada je sve počelo. Ipak, ovaj trend su lansirale poznate ličnosti poput Hejli Biber, Kendal Džener i Bele Hadid. U ovom, modernom vremenu, leptir šnala izgleda sveže, sa sasvim dovoljnom količinom “edge” momenta.

Kako da napravite frizuru sa leptir-šnalom?

Počnite sa suvim šamponom ili smoothing kremom, i četkom sa mekim iglicama, kako biste nežno povukli kosu ka nazad, vezujući je u niski konjski rep. Potom, rep uvijte i formirajte vertikalnu punđu, koju ćete osigurati velikom laptir-šanlom. Ako želite inspiraciju za frizure sa leptir-šnalom, pogledajte naše predloge:

error: Content is protected !!