Top 3 frizure sa pletenicama: Polupodignuta kosa

polupodignuta kosa sa pletenicama

Kada ne možete da se odlučite da li ćete pustiti kosu da vam slobodno pada ili je zavezati u visoki konjski rep ili neurednu punđu, rešenje je polupodignuta kosa sa pletenicama.

Polupodignuta kosa sa pletenicama je stil frizure sa mnogo načina oblikovanja, a u današnjem tekstu vam donosimo 3 frizure kod kojih je kosa sa lica sklonjena pomoću pletenice dok ostatak pramenova leprša i ističe se.

Kako da oblikujte polupodignutu kosu sa pletenicama?

Stil 1

Napravite razdeljak tako da vam ide dijagonalno od čela prema vrhu glave pa na strani sa više kose izdvojte pramen i podelite ga na tri dela. Počnite da pletete francusku pletenicu/riblju kost – ukrstite pramenove, prvi put dodajte po novi deo kose sa obe strane, a od drugog dodavanja pa nadalje, uzimajte samo novu sekciju kose samo sa vrha glave. Kada dodate i poslednji pramen kose – od linije kose u blizini razdeljka sa suprotne strane od koje ste krenuli plesti riblju kost – ispletite običnu pletenicu, malo je prstima olabavite kako biste je učinili većom i zavežite je elastičnom pletenicom.

pjimage
Pogledajte i: 8 načina da stilizujete bokserske pletenice!

Stil 2

Nakon što podelite kosu po sredini glave, zadnji deo kose počešljajte prema nazad, podelite ga u tri dela. Počnite da pletete običnu pletenicu ali već nakon drugog potrebnog ukrštanja, počnite plesti žito pletenicu – spojite dva pramena pa iz tog nastalog većeg pramena izdvojte manji i prebacite ga preko spojenih delova kose. Potom izdvojte manji pramen kose iz drugog pramena pa ga prebacite u suprotnu polovinu kosu. Ponavljajte postupak pa u jednom momentu uzmite deo kose od linije razdeljka a u blizini mesta početka pletenja kose. Nastavite plesti žito pletenicu – tri ukrštanja pramenova, pa dodajte pramen kose sa suprotne strane glave, pa ponovo ukrstite pramenove tri puta pa dodajte pramen kose sa strane koja je na redu za dodavanje.

Stil 3

Sa strane glave na kojoj imate više kose nakon što ste napravili razdeljak koji želite da nosite, izdvojte u prednjem delu glave pramen kose, podelite ga na tri dela pa počnite plesti običnu pletenicu. Prebacite zadnji pramen kose preko srednjeg, pa prednji pramen nakon prebacivanja preko zadnjeg spojite sa srednjim. Iz spojenih pramenova, izdvojte manji deo kose pa ga prebacite preko prednjeg pramena, ali mi takođe dodajte pramen kose sa vrha glave. Nastavite da kombinujete žito pletenicu sa francuskom pletenicom dok ne dođete do vrha uha. Od uha nastavite da pletete žito pletenicu dok ne dođete do kraja. Kraj možete zavezati elastičnom gumicom ili jednostavno učvrstiti ukrštanjem ukosnica. Na drugoj strani glave, izdvojte pramen kose, uvrtite ga prema suprotnoj strani glave i učvrstite ukosnicom. Kraj žito pletenice prebacite preko dela kose koji ste uvrtili, odnosno uvucite ga ispod njega. Frizuru dodatno fiksirajte ukosnicama.

Pogledajte i video objašnjenje kako da nosite polupodignutu kosu sa pletenicama!

Povezano: Frizure za neiskusne – najlakši načini pletenja obične i francuske pletenice!

error: Content is protected !!