Trend Alert: Korset-pletenice su novi način da nosite mašnu u kosi

korset-pletenice
Instagram/Printscreen

Na poslednjoj Nedelji mode, pletenice su bili IN, ali i satenske mašne i to u kombinaciji tzv. “korset-pletenica”. Ovaj termin zvuči poput srednjevekovne sprave za mučenje, ali ne brinite – korset-pletenice su prilično bezopasne i veoma šik. Zamislite ih kao evoluciju klasične mašne za kosu. Ako ste spremne da ponesete nešto drugačiju frizuru ove jeseni, nastavite da čitate.

Korset-pletenice: Look

Na reviji Kristijana Sirijana, za proleće/leto 2024, frizerka Lejsi Redvej kreirala je ove korset-pletenice, koje su činile dve “dutch” pletenice, ušnirane zajedno bledo ružičastom trakom. Ovo pertlanje je podsećalo na pertlanje strukturalnog korseta i zato je ovaj stil nazvan “braided korset” – upleteni korset. Kosa je na ovaj način nežna, ženstvena, i predstavlja kombinaciju balerine i “clean girl” estetike.

View this post on Instagram

A post shared by B&F Studio (@studio.baf)

Ključna reč koju je frizerka Redvej pomenula je “balerina”, s obzirom na to da je “balletcore” koren svakog velikog modnog trenda trenutno (od baletanki do “girly goth” estetike). Mašne su središnji deo look-a, i postale su najveći aksesoar ove godine. S obzirom na popularnost tzv. “dark ballerina” trenda koji se predviđa za ovu jesen, modeli su takođe nosili pramenove od mašni (trake mašni koje su zakačene u ravnu kosu).

Povezano: 9 trendy frizura za jesen 2023. koje će vas inspirisati na šišanje

Ali, otkud korset kao deo ovog hair trenda? Baš poput minimalizma 90-ih ili “goth” estetike 2000-ih, postoji nešto vezano za korset što nam ne da mira, Korseti su počeli da postaju popularni element, s početkom pandemije, pa smo tako mogli videti korset-topove i haljine. Uz popularnost traka i mašni za kosu, nastanak korset-pletenica je bio neizbežan.

@siriohsuri Replying to @Kendra @Theerealkarlaj ♬ original sound – beattue

Kako da napravite korset-pletenice?

 Ne kažemo da je nemoguće postići korset-pletenice kod kuće, samo će vam biti potrebna tona strpljenja i snaga u rukama. Frizeri savetuju da kosu pripremite penom, radi dodatne teksture i potom podelite kosu na pola, pletući 2 riblje kosti, prema korenu vrata. Posle toga, treba da spojite ove dve pletenice u jednu. Na kraju, provucite satensku traku počev od kruen glava, pertlajući je prema dole, na isti način kao što biste upertlali i korset.

Ovaj look se odlično slaže sa ultra-ženstvenim outiftima na modnoj pisti, ali se slobodno možete poigrati sa njim. Isto kao što biste nosile korset sa vrećastim džinsom, nemojte se plašiti da mešate i uklapate ovaj look sa “grungy” outfitom.

@chaserize Got so many comliments on this oneeee 🥹 so proud of my idea and excecution hihi 💖🎀 #tiktokfashion ♬ original sound – habz.fx

Pročitajte još i: 8 načina da stilizujete bokserske pletenice

error: Content is protected !!