4 greške u korišćenju seruma za lice zbog kojih oni NE DELUJU!

Ako bi trebalo da se opredelite za samo jedan negujući skincare proizvod, većina profesionalaca bi se složila da to treba da bude serum za lice. Ovaj tip proizvoda pruža visokokoncentrovane aktivne sastojke koji služe kao tretman u vašoj skincare rutini, što znači da vam daju mnogo više nego obična krema za lice. Ali, ovi proizvodi dolaze i sa odgovarajućom cenom – zato je važno da izvučete maksimum iz ovih bočica. Ipak, nekada u rutini nege činimo neke pogrešne korake, zbog kojih serumi ne deluju, a mi tako bacamo novac niz slivnik. Zato u nastavku pročitajte 4 najčešće greške u korišćenju seruma!

Gde grešite u korišćenju seruma za lice?

Greška #1: Zaboravljate na piling kože

Piling kože je važan korak, jer vas rešava odumrlih ćelija sa njene površine. Ne samo da ovaj proces posvetljuje ten, već čini i da serumi mnogo bolje prodru kroz kožu. Ako pre nanošenja seruma uradite piling (naravno, ne svaki dan, već 2 puta nedeljno), sastojci seruma će moći da dublje prodru kroz slojeve kože.

Greška #2: Kozmetiku nanosite pogrešnim redosledom

Prema mišljenju stručnjaka, trebalo bi da počete sa čistačem lica, pa potom ide piling (ukoliko je potreban), pa tonik, i na kraju serum. Ovo će osigurati da je kože dobro pripremljena i spremna za aktivne sastojke, koji će potom dubinski ući u vaše pore. Kada ste naneli serum, sačekajte 10-ak minuta da se on upije, i tek na kraju rutine nanesite kremu za lice.

serumi za lice

Greška #3: Utrljavate, umesto da tapkate

Sigurni smo da i vi serum nanosite tako što ga nanesete prvo u dlanove, protrljate dlanove i potom ga utrljate u lice. Ovo je potpuno pogrešna metoda korišćenja, jer velika količina proizvoda završi na rukama, umesto na licu. Umesto ovog načina – naneiste malo proizvoda na vrhove jagodica i utisnite u kožu. Kada nanosite serum, uvek ga nanoste pokretima naviše, i izbegavajte trljanje i razvlačenje kože. Pokreti utapkavanja će pomoći proizvodu da prodre unutar kože, i zato ćete dobiti bolje rezultate uz proizvod.

Greška #4: Mešate aktivne sastojke

U nezi kože, više ne znači nužno i bolje. Kada koristite više seruma, rizikujete da iskombinujete skincare sastojke koji neutrališu jedni druge ili u kombinaciji uzrokuju iritaciju, poput retinola i vitamina C. Budite oprezne kod naslojavanja više različitih seruma – odaberite ipak samo jedan, i pustite ga da “odradi” svoj posao. Ako želite serum koji daje više efekata odjednom, potražite formulu koja je već iskombinovana. Postoji mnogo seruma na tržištu koji već imaju savršen blend aktivnih sastojaka, tako da ne morate vi mućkati više različitih!

Mi vam predlažemo Skinology Vitamin C + hydrating kompleks serum za lice.

serumi za lice

error: Content is protected !!